Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Γιατί ξένα και εγχώρια συμφέροντα "πολεμούν" τον Γ.Βαρουφάκη και πώς συνδέονται με την επίθεση στα Εξάρχεια

ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Α.ΤΣΙΠΡΑ

Τα συμφέροντα είναι τεράστια και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει πάει κόντρα σε αυτά μη αποδεχόμενη να υποκύψει, όπως έπραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τιμώντας την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και την εντολή να μην υπογράψει άλλα μνημόνια και μέτρα λιτότητας. Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση δέχεται εκβιασμούς, απειλές και ύβρεις σε μία προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας, με τους όρους όμως των δανειστών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και συγκεντρώνει λόγω της θέσης του τα πυρά των Ευρωπαίων που παίζουν ύπουλο παιχνίδι με στόχο να υπονομεύσουν την κυβέρνηση και να πετύχουν τελικά αυτό που θέλουν. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο και διαφάνηκε ξεκάθαρα χθες από τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, του χαρτογιακά Γερούν Ντάισελμπλουμ, πως δήθεν ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε στο αίτημά του να περιθωριοποιηθεί ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο πρωτοφανής και απαράδεκτος ισχυρισμός του Ντάισελμπλουμ, που κάθε άλλο παρά τυχαίος ήταν, προκάλεσε έκρηξη στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο απάντησε σε έντονο ύφος δηλώνοντας πως η «Ελλάδα δεν είναι αποικία». Λίγες ώρες πριν, ο πρωθυπουργός (στην εκπομπή «Ενικός») είχε προσφέρει αμέριστη στήριξη στον υπουργό των Οικονομικών.

Ποιος όμως ήταν ο στόχος του κ. Ντάισελμπλουμ και της παρέας του που απλώνουν τα «δίχτυα» τους μέχρι την Ελλάδα και μέσω των ΜΜΕ των βαρόνων σπέρνουν τον πανικό στους Έλληνες με ακατάσχετη κινδυνολογία, που βασίζεται στην αναπαραγωγή των απειλών των ξένων; Να πλήξουν την κυβέρνηση, να υπονομεύσουν τη διαπραγματευτική της ισχύ και να την αναγκάσουν να συνηγορήσει στη συμφωνία με τα μέτρα που αυτοί θέλουν.

Χτυπούν για να το πετύχουν αυτό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος είναι άνθρωπος «ειδικών αποστολών» του Αλέξη Τσίπρα. Εκεί που βρισκόταν τα πράγματα στις 26 Ιανουαρίου, όταν εξελέγη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν θα μπορούσε ως υπουργός Οικονομικών να καθίσει απέναντι στους Ευρωπαίους και να διαπραγματευτεί μαζί τους. Ήταν χαμένος από χέρι.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης με το δικό του τρόπο, έχοντας σαφώς και τη στήριξη του πρωθυπουργού, κατάφερε να τους φέρει εκεί που ήθελε για να μπορεί το τελευταίο διάστημα να γίνει μια διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους και η κυβέρνηση να κρατήσει τις «κόκκινες γραμμές» που είχε εξ αρχής θέσει.

Είναι προφανείς, λοιπόν, οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Βαρουφάκης, που δεν είναι πολιτικός και συνεπώς δεν λειτουργεί με τις δεσμεύσεις ενός πολιτικού, δέχεται τη σφοδρή κριτική από τα εγχώρια και ξένα κέντρα εξουσίας που θέλουν συμφωνία εδώ και τώρα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Φαίνεται όμως πως από την απαξίωση-αποδόμηση του, τα συγκεκριμένα κέντρα έχουν περάσει στη σωματική βία και τις απειλές σε βάρος της ζωής του υπουργού Οικονομικών και της συζύγου του. Έτσι εξηγείται ο χθεσινός προπηλακισμός του από ομάδα 25-30 περιθωριακών-αναρχικών στοιχείων στα Εξάρχεια.

Τη στιγμή λοιπόν που όλοι μιλούν για απομάκρυνση του Γιάννη Βαρουφάκη από τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, γίνεται αυτή η δήλωση από τον Ντάισελμπλουμ και η κυβέρνηση πιέζεται αφόρητα να προχωρήσει σε μία συμφωνία. Έρχεται και το χθεσινοβραδινό περιστατικό να καταδείξει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Όπως ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών είπε, η επίθεση που δέχθηκε ήταν από ομάδα αναρχικών που κινήθηκαν εναντίον του φορώντας κουκούλες ή είχαν με άλλο τρόπο καλυμμένα τα πρόσωπα τους και άρχισαν να εκτοξεύουν προς τον ίδιο και τη σύζυγό του, που είχαν πάει σε ταβέρνα να δειπνήσουν, γυάλινα αντικείμενα.

«Στόχος τους, έχω την εντύπωση, δεν ήταν ο τραυματισμός μας καθώς, αν ήθελαν να με τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία και την συντριπτική "αριθμητική" υπεροχή, για να το πετύχουν. Εκτιμώ ότι στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Φαίνεται λοιπόν πως όσο περνάνε οι ημέρες και η κυβέρνηση αρνείται να υποκύψει, οι πιέσεις εντείνονται και χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα, ακόμη και οι προπηλακισμοί-τραμπουκισμοι, προκειμένου να πειστεί ο Αλέξης Τσίπρας να υπογράψει μία συμφωνία στα μέτρα των δανειστών και βέβαια να εγκαταλείψει τα σχέδια περί δημοψηφίσματος.

Να θυμίσουμε απλά τι συνέβη όταν ο Κώστας Καραμανλής στράφηκε προς τη Ρωσία (φωτιές, σκάνδαλα, υποκλοπές, απόπειρα δολοφονίας του) αλλά και τι έγινε όταν ο Γιώργος Παπανδρέου τόλμησε να ψελλίσει τη λέξη δημοψήφισμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/1bdwaRT
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου