Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Stratfor: Η Συρία το 2016 πεδίο σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, Τουρκίας - 'Όλα δείχνουν πόλεμο

Η μάχη στην Συρία «φουντώνει», με την συριακή αντιπολίτευση να «τορπιλίζει», ενδεχόμενα με εντολές από την Δύση, τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Γενεύη. Βαρύνοντα ρόλο στην κρίση «παίζει» η Τουρκία, η οποία, αφού κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό, τώρα δηλώνει μαζί με τις Η.Π.Α. ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει «πολιτική λύση» θα αναπτύξουν χερσαίες δυνάμεις, κάτι που αποτελεί διακαή στόχο του ΝΑΤΟ, προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο την περιοχή.

Το παγκοσμιοποιητικό κέντρο γεωπολιτικών αναλύσεων Stratfor συμφωνεί πως το πεδίο μάχης της Συρίας θα βρίσκεται και φέτος στο επίκεντρο των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, υπερτονίζοντας τον ρόλο της Τουρκίας, η οποία βέβαια δεν πολεμά κατά των Ισλαμιστών, τους οποίους έχει εκπαιδεύσει στα εδάφη της αλλά κατά των Κούρδων της Βόρειας Συρίας και πλέον και της Ρωσίας, μεταδίδει το euro2day.
Η Τουρκία, σύμφωνα πάντα με το Stratfor, θα είναι το πλέον σημαντικό κράτος για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σημειώνοντας πως η Τουρκία ήδη ετοιμάζεται για επιχείρηση δυτικά του Ευφράτη στη βόρεια Συρία για να διώξει δήθεν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο το Stratfor παραδέχεται πως η Τουρκία θέλει να έχει υπό έλεγχο την κουρδική επέκταση στη βόρεια Συρία
Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους θα διευκολύνουν τις αεροπορικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρίαμε την Τουρκία να βασίζεται πρωτίστως στους Σουνίτες Τουρκομάνους και στους «αντιπροσώπους» των Αράβων ανταρτών, όπως ονομάζουν ευγενικά τους τζιχαντιστές. Επιπλέον, η Τουρκία και οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με την Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ
Σύμφωνα με το Stratfor o μεγαλύτερος παράγοντας που μπορεί να περιπλέξει τα σχέδια της Τουρκίας, είναι η Ρωσία, η οποία έχει ήδη αλλάξει τον ρου των γεγονότων στην Συρία βοηθώντας τις δυνάμεις της Δαμασκού να απωθήσουν αποτελεσματικά τους ισλαμιστές δολοφόνους. Μάλιστα το παγκοσμιοποιητικό κέντρο αναλύσεων αναφέρει πως η Ρωσία θα προσπαθήσει να βάλει εμπόδια στα στρατιωτικά σχέδια της Τουρκίας, αυξάνοντας την παρουσία της στην Συρία και ότι η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω σε αυτές τις πιέσεις.
Η επιδείνωση δε της σχέσης της Τουρκίας με την Ρωσία θα δώσει στις ΗΠΑ και στους εταίρους της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης την ευκαιρία να προσελκύσουν την Άγκυρα σε μια πιο στενή συνεργασία, συνεχίζει το Stratfor.
Αυτό που θα καταφέρουν όμως τελικά ΗΠΑ, Τουρκία και σύμμαχοι είναι να φέρουν οδικώς τις ρωσικές δυνάμεις προς την Μέση Ανατολή, βάσει της τακτικής Human Wave Attack, από την Γεωργία την Αρμενία και μετά αναγκαστικά μέσω Τουρκίας, η οποία, όπως αφήνει να εννοηθεί το Stratfor, στο θέμα «Συρία» έχει ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό των ΗΠΑ.


 prisonplanet.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/20xBHb9
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου