Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Αποκλειστικό - Τσίπρας: Ποιες εκλογές; Η λίστα τελειώνει στις 25 Ιουλίου!

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ -ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ- ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ
Μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρο στην όλη φιλολογία περί πρόωρων εκλογών έθεσε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας μιλώντας –πριν λίγες μέρες- με στενούς συνεργάτες του.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο πρωθυπουργός αφενός μεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζοντας ότι «στόχος μας είναι να πάμε όσο περισσότερο γίνεται», αλλά αφετέρου επεσήμανε και το εξής:
-Άλλωστε η λίστα τελειώνει στις 25 Ιουλίου…

Διευκρίνισε, ότι επειδή οι τελευταίες εκλογές που έγιναν με σταυρό ήταν αυτές του Γενάρη του 2015 (στις 25 Γενάρη συγκεκριμένα) μόνο μετά τις 25 Ιουλίου μπορούν να ξαναγίνουν εκλογές με σταυρό προτίμησης και ούτως ή άλλως μέχρι τότε… εκλογές αποκλείονται, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι μετά τις 25 Ιουλίου θα αρχίσουν να «παίζουν» εκλογικά σενάρια.
Είναι σαφές από αυτή την τοποθέτηση Τσίπρα, ότι ο πρωθυπουργός επειδή βλέπει την δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει… ούτε να σκέφτεται ξανά εκλογές με λίστα. Διότι ουδείς θα… τρέχει να ψήφους. Οι μεν σίγουροι προς εκλογή θα αδιαφορούν, ενώ οι σίγουροι για… μη εκλογή δεν θα έχουν κανένα λόγο να «ιδρώσουν».
Αντίθετα, εφόσον οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με σταυρό προτίμησης, ο ανταγωνισμός θα κάνει όλους τους υποψήφιους να γίνονται… σταυροσυλλέκτες…


Πηγή: newsbomb.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/1Rx88Ca
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου