Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΝΙΚΗΣΕ ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ..


« **..όταν ο Ιωάννης που δεν την άντεχε την αγωνία, «πρέπει κάτι να κάνουμε..», είπε, και στράφηκε προς τον Παλαιολόγο. – Είσαι ο αυτοκράτορας της πιο δοξασμένης αυτοκρατορίας, Γαληνότατε, πρέπει να τους δείξεις την υπεροχή σου, να δούνε πως είμαστε έτοιμοι…πως δεν τους φοβόμαστε.»
Από το μυθιστόρημα ‘ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ’ της ΜΑΡΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΔΟΥ – ΠΟΘΟΥ, εκδόσεις Κέδρος, σελ 237.
Είμαστε σε πόλεμο κι αν δεν το χεις καταλάβει, είναι γιατί δεν θέλουν να το καταλάβεις για να μην πολεμήσεις.. Ο πόλεμος, «ορθόδοξος» ή ανορθόδοξος, έχει τους δικούς του νόμους και κανόνες που αν δεν τους σεβαστείς θα ηττηθείς πριν το καταλάβεις. Αν θες να νικήσεις, τότε έλα μαζί μου, ηρέμησε το μυαλό σου και άνοιξε τα μάτια που οι άλλοι σου κλείνουν..

Πρέπει πρώτα ν απαντήσουμε σε τρία βασικά ερωτήματα. Ποιός/οι μας πολεμούν? Γιατί μας πολεμούν? Ποια είναι τα σχέδιά τους? Αν απαντήσουμε σ αυτά τα ερωτήματα, τότε φεύγει η σύγχυση απ το μυαλό και την καρδιά μας, τα πράγματα ξεκαθαρίζουν, και μπορούμε να τους πολεμήσουμε και να νικήσουμε. Μαζί.
Μας πολεμάει η Δύση ( Ευρώπη – Αμερική). Μεγαλώσαμε με το «όραμα» της ευρωπαικής ολοκλήρωσης και του «Ανήκομεν εις την Δύσιν». Να λοιπόν ποιά είναι αυτή η «ολοκλήρωση» και η Άγρια Δύση που άλλοι ονειρεύτηκαν και ύπουλα
οργανώσανε για εμάς. Άκρατος δανεισμός τα πρώτα χρόνια και καταστροφή της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής, άγριο στρίμωγμα στη συνέχεια με μνημόνια, πλιάτσικο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές και στις περιουσίες μας κι εσύ ένα έρμαιο του κάθε ..Κούλη και Αλέξη να κατηγορείς τον υδραυλικό της γειτονιάς σου ότι έφερε την κρίση γιατί δεν έκοβε απόδειξη για τη φλάντζα που άλλαζε στο καζανάκι σου. Η ευρωπαϊκή ένωση λοιπόν είναι εχθρός σου, και ήτανε πάντα αν διάβαζες καθόλου την ιστορία της γιατί τα έθνη που την συγκρότησαν, ήσαν πάντα έθνη αποικιοκρατικά που είχαν μάθει να καταληστεύουν και να καταδυναστεύουν λιγότερο δυνατά κράτη προς όφελος τους. Στην πολιτική συμπατριώτη δεν υπάρχουν φιλίες. 
Συμφέροντα υπάρχουν και πόλεμος που τυλίγεται σε γυαλιστερές συσκευασίες δώρου όπως τα δανεικά που σου έδωσαν και τώρα τα ξεπληρώνεις με το αίμα σου. Ήρθε λοιπόν η ώρα τους να στα πάρουν, γι αυτό σε εκβιάζουν, γι αυτό δε σε στηρίζουν, γι αυτό σε πολεμούν. Συνεχίζοντας με αυτό το σκεπτικό, εύκολα αποκαλύπτεται το σχέδιό τους. Έτσι όπως είσαι τώρα με το μαχαίρι στο λαιμό, σου κλείνουν τα σύνορά τους γιατί χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες σαν πολλαπλασιαστή ισχύος του σχεδίου τους, να παραλύσει τελείως το κράτος σου και να συνθηκολογήσεις άνευ όρων. Όταν γίνει αυτό, τελειώνουν με τις κοινωνικές αντιστάσεις σου, σου κλέβουν τον πλούτο σου και σε χρησιμοποιούν γι αποθήκη ανθρωπίνων πόρων. Τα μεν εξειδικευμένα παιδιά σου θα τους υπηρετούν στο εξωτερικό στις εταιρίες τους, στα πανεπιστήμια στα νοσοκομεία τους και θα είσαι και θα είναι ευγνώμονες που ξέφυγαν από τη μιζέρια του τόπου τους, τους μεν πρόσφυγες θα τους χρησιμοποιούν για φθηνό εργατικό δυναμικό στα παραρτήματα των θυγατρικών τους που θα στήσουν εδώ χωρίς δικαιώματα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, για ένα κομμάτι ψωμί στην κυριολεξία αλλά και χωρίς την παθογένεια και το «βάρος» αυτών των ανθρώπων στις δικές τους χώρες. Έτσι, εκτοξεύουν το κέρδος τους και μειώνουν όσο το δυνατόν τη ζημιά τους. Πάμε τώρα σ αυτό που σε καίει..Πώς τους πολεμάς? 
Κατ αρχήν, να πούμε δυο λογάκια για το επίπεδό σου..Πριν 7 χρόνια εξέλεξες τον ΓΑΠ αν δεν κάνω λάθος και πρόσφατα τον Αλέξης για δεύτερη φορά ενώ είχε προλάβει να σε φτύσει στα μούτρα πρώτα και να το δεχτείς. Επομένως, κάτι δεν πάει καλά ΜΕ ΣΕΝΑ, κι αυτό που δεν πάει καλά είναι ότι είσαι τέρμα ατομιστής. Δε σ ενδιαφέρει δηλαδή στην ουσία η τύχη της χώρας σου και των συμπατριωτών σου, κι όπως είπαμε πιο πάνω, ούτε καν των παιδιών σου, το ατομικό σου συμφέρον σ ενδιαφέρει και γι αυτό στεναχωριέσαι. Για να πολεμήσεις λοιπόν από εσένα θ αρχίσεις. Απλά πράγματα πρέπει να κάνεις. Να γνωρίσεις τους συμπολίτες σου. Θα διαπιστώσεις ότι έχουν τα ίδια προβλήματα και τα ίδια συμφέροντα μαζί σου. Πώς είναι δυνατόν να έχεις 500 και χίλιους φίλους στην κοινωνική δικτύωση και στην πραγματικότητα να μην έχεις κανέναν? Γνώρισε λοιπόν από κοντά όσους περισσότερους μπορείς και κάν τους πραγματικούς φίλους μοιραζόμενος πραγματικά προβλήματα. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που λοιδορούσες τους ομογενείς από τη Ρωσία επειδή κάνανε παρέα όλοι μαζί και υποστήριζε ο ένας τον άλλο..Δεν το κατάλαβες τότε, πού να το καταλάβεις..Τακτική
επιβίωσης ήτανε φιλαράκο κι όχι «ροπή στο συμμοριτισμό» όπως τότε πίστευες. Τώρα βρίσκεσαι στη θέση αυτών. Στο χέρι σου είναι η δικιά σου επιβίωση, ούτε η καραμπίνα θα σε βοηθήσει δυο κοντείνερ φυσίγγια να έχεις, ούτε τα εγχειρίδια επιβίωσης. Ο άνθρωπος βοηθά τον άνθρωπο από τον καιρό που συνεργάζονταν για να φάνε το μαμούθ..Κάποιοι το τρόμαζαν και κάποιοι το σκότωναν. Το τρώγανε όμως όλοι μαζί..Αυτοσχεδίασε, εγώ στα έγραψα.
Μας πολεμά η Ανατολή ( Τουρκία – Ισλάμ). Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια, αλλά εσύ τίποτα δεν διδάχτηκες..Μήπως άνοιγες και κανένα βιβλίο? Το Ισλάμ είναι από ιδρύσεως επιθετική θρησκεία γιατί μέσα σε πόλεμο Φυλών γεννήθηκε και με πόλεμο μεγάλωσε. Η ανοχή του στο διαφορετικό είναι περιορισμένη εκτός κι αν οι κατά Ισλάμ άπιστοι είναι υποταγμένοι στους «πιστούς», πληρώνουν φόρους υλικούς και φόρους αίματος. Αυτή είναι η κουλτούρα του και ναι, σε θεωρεί άπιστο άρα, εχθρό και υποζύγιο. Αλλά, ας γυρίσουμε πάλι στο δικό σου επίπεδο μιας και θες να του αντισταθείς τώρα.. Εσύ δεν ήσουνα που πήγαινες διακοπές με διακοποδάνεια στην Πόλη και στη Σμύρνη κι έπαιρνες φθηνά δερμάτινα κι έπινες τα γενί ρακί στα καφέ αμάν και στο Καπαλί τσαρσί? Εσύ δεν πήγαινες και πηγαίνεις στα Ντουμπάι για δουλειές και διασκέδαση και το παιζες κοσμοπολίτης κι έλεγες στερεότυπα του τύπου «οι λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν?» 
Μήπως δεν είχες παρατηρήσει εκεί πίσω από τις γρίλιες του ξενοδοχείου σου πόσο καθυστερημένοι πνευματικά άνθρωποι είναι? Τον τρόπο που φερόντουσαν στις γυναίκες τους? Τον τρόπο που κοιτούσαν τη δικιά σου γυναίκα? Αλλά είπαμε, όταν το ατομικό σου συμφέρον και η ατομική σου διασκέδαση μπαίνει στη μέση, όλα να πάνε να κουρεύονται..Σωστά, τώρα όμως το Ισλάμ ήρθε σε σένα. Ξαφνικά, ξύπνησες λες από λήθαργο και βρυχάσαι ψευτολιονταρίστικα, έγινες μεμιας φανατικός χριστιανός, κολλάς και τις προφητείες, εντάξει, το λυσες το θέμα..Τις προφητείες μπορεί να τις διαβάζεις τα Ευαγγέλια τα διάβασες? Εκτός κι αν είναι τα «απόκρυφα» που τα έβλεπες ντοκιμαντέρ στα μασονοκάναλα, έ, είχανε και πιο σασπένς από τα Τέσσερα. 
Κατάλαβες τα Τέσσερα και κυρίως τα εφάρμοσες, πήγες και για το bonus stage που σου πλασάρανε, τα «απόκρυφα»..Ας πούμε, εκεί που γράφει «Αγάπα τον Πλησίον σου ως εαυτόν» το κατάλαβες ή «Ευλογείτε τους εχθρούς υμών» ε? Μην ανησυχείς, κανένας δεν είναι αναμάρτητος. Έτσι είναι. Είναι πιο εύκολο, και ειδικά για κάποιους θρησκοκάπηλους και προφητειοκάπηλους να φέρνουν Το Θεό στα μέτρα τα δικά τους, να προσαρμόζουν τις Θεικές Διδασκαλίες στ ανθρώπινα και ταπεινά συμφέροντά τους παρά να ανυψωθούν στα Μέτρα Του Θεού. Το ένα είναι εύκολο και σε κάνει μέχρι και αρθρογράφο καμιά φορά, το άλλο είναι δύσκολο και θέλει ταπείνωση. Κάποιοι απλοί και ταπεινοί συμπολίτες σου πολεμάνε ήδη φίλε μου..
Στη Λαμία, στο δρόμο που περνούσαν τα καραβάνια των προσφύγων, βγήκε ο κόσμος στους δρόμους, τα σχολεία στο σχόλασμα και οι δάσκαλοι μαζί. Ό,τι είχε ο καθένας τους έδωσε, τα σχολιαρόπαιδα το κολατσιό τους, άνθρωποι απλοί απ το
υστέρημά τους, ΑΥΤΟΙ ΡΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, του Μακρυγιάννη, αυτοί είναι οι πραγματικοί απόγονοι του Ομήρου, αυτοί είναι οι πραγματικοί Χριστιανοί αυτής της χώρας, τα παιδιά και οι απλοί άνθρωποι του μόχθου. Στο αίμα τους κυλάει ΑΓΑΠΗ κι όχι μίσος και ψευτοπαλικαριά. Η χώρα αυτή κύριε νεοέλληνα έχει βαριά κληρονομιά πνευματικής αρχοντιάς Αγάπης, Συμπόνιας, Φιλοξενίας. Την κληρονομιά αυτή εμείς δεν θα τη λερώσουμε τώρα με κουτόφραγκη εισαγόμενη βαρβαρότητα. 
Η αυτοκρατορία της Ρωμανίας, η Ελληνική αυτοκρατορία, ήτανε συνονθύλευμα πολλών εθνών. Όμως τους ένωνε όλους η θρησκεία της Αγάπης που εξέπεμπε Φως Χριστού. Αν εγκλωβιστούν εδώ αυτοί οι άνθρωποι, Έλληνες Ορθόδοξους Ρωμιούς να τους κάνουμε με την Αγάπη μας, να γεμίσουν τα σχολεία μας, να γεμίσουν τα άδεια μας χωριά. Αν φύγουν, να χουν να θυμούνται τον Έλληνα Ρωμιό, το μοναδικό του κόσμου ολάκερου, που μέσα στη φτώχεια, την καταστροφή και την πείνα του, έδωσε το κολατσιό του, το υστέρημά του, ένα λόγο παρηγορίας, ένα νερό..Υπάρχει πιο δυνατό όπλο από ένα μπουκάλι νερό στο διψασμένο? Μια καρέκλα για τη μάνα που κουράστηκε να κουβαλάει το παιδί της? ΕΔΩ λοιπόν να ηττηθεί το Ισλάμ. Στην Ελλάδα της Αγάπης. Και η Νίκη θα είναι ολοκληρωτική γιατί θα είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉ.
Η Τέχνη του Πολέμου, έχει πολλές τεχνικές και τακτικές, ένας δάσκαλος κάποτε είπε «Πόσους τρόπους έχει βρει ο άνθρωπος για να δείρει το συνάνθρωπό του.» Η «τεχνική» όμως που νικάει τα σκοτάδια του κόσμου και της ψυχής μας είναι μία και είναι η αιμάτινη κληρονομιά των προγόνων μας.
Είναι Η Αγάπη Του Χριστού που Νικάει..
Σε φιλώ.
Γιώργος Παραθυράς.


from Lougantina-news http://ift.tt/1S9ATHq
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου