Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Αυστριακό σχέδιο «αποκλεισμού» της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν


Είναι πλέον καταφανέστατη η αδυναμία της ΕΕ να αντιμετωπίσει την σοβαρότατη κρίση της μετανάστευσης που έχει ενσκύψει , με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ίδια η υπόσταση της ένωσης και το μέλλον της.

Πολλοί Ρώσοι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΕ δεν υφίσταται πλέον ως ενιαίο «σώμα», διότι απλά έχει ξεκινήσει να διαλύεται σε κομμάτια.

Ακόμα και εάν φαινομενικά επιτεύχθηκε μια συμφωνία ακόμη και στο πολυδιαφημιζόμενο βρετανικό ζήτημα κάτω όμως από ειδικούς όρους, η εφαρμογή της είναι πολύ δύσκολη, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα

Όσο για τα υπόλοιπα, απλά υπάρχει μια συνεχή «προέλαση » των κυρίαρχων χωρών σαν την Γερμανία, καθώς και η δημιουργία « υποομάδων κρατών με κοινά συμφέροντα», τα οποία υλοποιούν ξεχωριστές συμφωνίες μεταξύ τους.

Μετά τις «Τέσσερις χώρες του Βίσεγκραντ», ήρθαν οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων μαζί με την συμμετοχή της Αυστρίας, να μεταβάλουν τελείως το τοπίο στο ζήτημα των μεταναστών/προσφύγων που ταλανίζει ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο .

Αλβανία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, πΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία, ακόμα και το Κοσσυφοπέδιο, κινούνται σε άλλο άξονα από τις υπόλοιπες χώρες , συμπράττοντας μεταξύ τους .

Η Αυστρία διαφοροποιήθηκε τελείως και από την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, επιτρέποντας την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών και «αγωνίας» στην Ελλάδα. Η Βιέννη αποδείχθηκε ότι συντάσσεται με τις χώρες του Βίσεγκραντ ευκολότερα, από ό, τι, για παράδειγμα, με το Βερολίνο. Παρόλο που φάνηκε να μιλάνε αρχικά την ίδια γλώσσα.

Επίσης η Αυστρία συμμετείχε σε μια λίαν σημαντική συνάντηση με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων , η οποία διοργανώθηκε στην Βιέννη χωρίς να προσκληθούν σε αυτή ούτε υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και φυσικά ούτε η Ελλάδα .

Οι «δέκα» αυτές χώρες αποφάσισαν ΟΜΩΣ το πως ακριβώς θα αποκόψουν την … Ελλάδα από την υπόλοιπη ήπειρο. Στα σύνορα τους, ειδικά με την Ελλάδα αποφάσισαν όλες μαζί να αυστηροποιήσουν το υπάρχον σύστημα πρόσβασης των μεταναστών/προσφύγων, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν .

Η πΓΔΜ άλλαξε κατά την διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου τους κανονισμούς για το θέμα αυτό, τουλάχιστον δύο φορές.

Σύροι και Ιρακινοί πρέπει να έχουν διαβατήρια, τα οποία δεν διαθέτουν οι περισσότεροι από αυτούς , ενώ «αιφνιδιαστικά» οι Αφγανοί, έχασαν το δικαίωμα εισόδου στα ενδότερα της Ευρώπης.

Ρώσοι αναλυτές εκτιμούν ότι ο «εγωισμός» των Σκοπίων, ας πούμε ότι μπορεί να γίνει κατανοητός ως ένα σημείο, πιθανόν διότι η χώρα αυτή , δεν είναι μέλος της ΕΕ, ούτε του ΝΑΤΟ, λόγω της στάσης της Ελλάδος .

Γιατί όμως η Αυστρία μέλος της ένωσης , παραβίασε μία ντουζίνα κανονισμούς της ΕΕ , μαζί με τους κανόνες ευπρέπειας και αλληλεγγύης και κινήθηκε κατ΄ουσία κατά της Ελλάδος ;

Παρά το γεγονός οι Αυστριακοί δεν το λένε, εδώ και καιρό προσπαθούν να διώξουν την Ελλάδα από το ευρωπαϊκό σύστημα θεωρήσεων , και για αυτό η Βιέννη είναι απόλυτα ένοχη .

Επιμένουν οι Αυστριακοί για την απομάκρυνση της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν, προφανώς διότι έτσι τους βολεύει στο ζήτημα των μεταναστών.


Στο επίπεδο των Βρυξελλών, έχασαν την ευκαιρία να το επιτύχουν λόγω της στάσης της Γερμανίας , ως εκ τούτου, αποφάσισαν να το κάνουν οι ίδιοι » από μόνοι τους» . Η Ελλάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέσυρε την Πρέσβη της από την Αυστρία για διαβουλεύσεις.

«Αλλά είναι αμφίβολο αν μπορεί να θεωρηθεί μια συμμετρική απάντηση. Η γενέτειρα των Ολύμπιων θεών, ( Ελλάδα) στην πραγματικότητα, είναι «στριμωγμένη» και παραπαίει , προσπαθώντας να αναχαιτίσει το τεράστιο κύμα μεταναστών, ή ακριβέστερα, να βυθιστεί σε αυτό», τονίζει Ρώσος γεωπολιτικός αναλυτής.

Η γραμμή άμυνας κατά του κύματος της μετανάστευσης περνά μέσα από τα σύνορα της Ελλάδος για την ΕΕ. Αυτό που κάνουν οι Αυστριακοί είναι να «αποσυνδέουν το βαγόνι ( Ελλάδα) με σκοπό να μην εξαπλωθεί η κρίση στη υπόλοιπη Ευρώπη .

Και κανείς δεν νοιάζεται ότι η Ελλάδα καταστεί όμηρος της γεωγραφικής της θέσης. Αυτό είναι μια ακραία άποψη η οποία από ότι φαίνεται αρχίζει να υιοθετείται και από πολλούς άλλους « Ευρωπαίους» .

Την ίδια στιγμή τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα δεν πράττουν τίποτα απολύτως, αποδεικνύοντας την ανικανότητα αυτής της «ψεύτικης ένωσης χωρών.

Αλλά όταν επέλθει η πτώση και η κατάρρευση στην Ελλάδα, οι χιλιάδες μετανάστες που θα βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος θα «ξεχυθούν» προς τα Σκόπια και την Βουλγαρία , ανεξέλεγκτοι πλέον.Και από εκεί μετά , η Αυστρία θα είναι ακόμα πιο κοντά .

Η συμφωνία του Σένγκεν, εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να είναι σε ισχύ . Ίσως δεν λειτουργεί, αλλά υπάρχει εκεί στην θέση της , όπως ένα ρολόι, το οποίο όμως δεν « κοιτάζει» κανένας.

Με λίγα λόγια όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός για όλους αυτούς τους Φραγκολεβαντίνους «Πίσω έχει η Αχλάδα την ουρά ».

Πηγή


from Lougantina-news http://ift.tt/1OF7X3k
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου