Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Μουζάλας για λαθρομεταναστευτικό:”Δυστυχώς το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης πρέπει να εφαρμοστεί”


“Ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών θα φύγει με το πρόγραμμα εθελούσιας επιστροφής”

“Δυστυχώς το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης πρέπει να εφαρμοστεί” είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, φιλοξενούμενος σe τηλεοπτική εκπομπή

Επιβεβαίωσε έτσι τις πληροφορίες πως η Ελλάδα έχει καταθέσει αίτημα για έκτακτη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτως ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του προσφυγικού.

“Ελπίζουμε ότι θα κινηθεί πιο γρήγορα η ευρωπαϊκή πολιτική. Το σχέδιο είναι ενιαίο”, συνέχισε ο υπουργός, αποκαλύπτοντας πως σήμερα στην Ελλάδα βρίσκονται 22.000 “εγκλωβισμένοι” λαθρο.

“Στην Ειδομένη έχουμε ένα πρόβλημα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν πειστεί ότι ο δρόμος αυτός έχει κλείσει. Ακόμη και αυτοί που έχουν εγκατασταθεί σε χώρους φιλοξενίας βλέπουν αυτή την κατάσταση και θέλουν να φύγουν προς την Ειδομένη”, απάντησε ο Γιάννης Μουζάλας σχετικά με την κατάσταση στα σύνορα της χώρας μας με τα Σκόπια.

Ερωτηθείς σχετικά με τους χιλιάδες λαθρο που παραμένουν σε Πειραιά και Ελληνικό, ο υπουργός απάντησε πως ίσως χρειαστεί να μείνουν για λίγο καιρό στα συγκεκριμένα σημεία και στην συνέχεια θα “απλωθούν σε όλη την Ελλάδα”.

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Ο Γιάννης Μουζάλας ρωτήθηκε και για τον ρόλο που θα παίξει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τονίζοντας πως οι επιχειρήσεις της συμμαχίας μπορούν να περιορίσουν τις προσφυγικές ροές κατά 70%.

Μάλιστα υπογράμμισε πως η Τουρκία δεν θα μπορεί να κάνει τα… στραβά μάτια όσο το ΝΑΤΟ θα περιπολεί στο Αιγαίο.

http://www.makeleio.gr/


from Lougantina-news http://ift.tt/1TfCP2t
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου