Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΑ



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…

Με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αποτράπηκε η σύγκρουση με την Εκκλησία, την ώρα που τα σύννεφα είχαν συσσωρευτεί απειλητικά. Αιτία, η επιμονή του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη να καταργήσει το μάθημα των Θρησκευτικών και να το αντικαταστήσει με το μάθημα της Θρησκειολογίας. Και επίσης η απόφαση να απαγορευθεί στους Μη­τροπολίτες να επισκέπτονται τα σχολεία και να μπαίνουν στην τάξη και να συνομιλούν με τους μαθητές.

Η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου ήταν σκληρή, όπως και όλης της Ιεραρχίας, χαρακτηρίζοντας τις επιλογές του υπουργού Παιδείας casus belli.

Την ενόχληση της Εκκλησίας μετέφερε στον πρωθυπουργό ο Ιερώνυμος, ζητώντας του να παγώσουν οι αυθαίρετες πρωτοβουλίες του Ν. Φίλη, να υπάρξει διάλογος, να κατατεθούν οι απόψεις-προτάσεις της Ιεραρχίας και εκεί να προκύψει αν πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές και ποιες. Στο μεταξύ, οι σχέσεις Αρχιεπισκόπου και υπουργού Παιδείας είχαν οξυνθεί, από τη στιγμή που ο Φίλης είχε προχωρήσει σε υλοποίηση των επιλογών του.

Σύμφωνα με πολύ καλές πηγές του «ΠΑΡΟΝ», με παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο Φίλης ζήτησε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, η οποία και έγινε στη 1 το μεσημέρι της προπερασμένης Παρα­σκευής στην Αρχιεπισκοπή.

Ο Ιερώνυμος τα έψαλε σε ήχους… πλάγιους στον υπουργό, επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές που θέλει να κάνει αποδομούν και υπονομεύουν το έργο που έχει να κάνει η Εκκλησία. Η συνάντηση έληξε σε… συναινετικό κλίμα, με τον Ν. Φίλη να υποχωρεί από τις εξαγγελίες του.

Η εξέλιξη αυτή ήταν, όπως δηλώνουν καλά πληροφορημένοι κύκλοι, αποτέλεσμα της παρέμβασης του πρωθυπουργού, που δεν θα ήθελε να έχει άλλο ένα μέτωπο απέναντί του. Απομένει να φανεί η στάση του υπουργού Παιδείας από δω και πέρα.



from Lougantina-news http://ift.tt/1qe0LXE
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου