Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Οι εξελίξεις κλιμακώνονται επικίνδυνα – Σε λίγο τίποτε δε θα είναι αναστρέψιμο


Οι εξελίξεις στην Τουρκία έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται είναι πολυσύνθετη… Οι απλουστευτικές ερμηνείες που επιχειρείται να δοθούν, απευθύνονται τουλάχιστον σε αφελείς…
Και το χειρότερο για τη χώρα μας, είναι πως η πολιτική της ηγεσία,δέσμια από τη μια του ραγιαδισμού, και από την άλλη των αδιέξοδων ιδεολογημάτων της…

Δε δείχνει μόνο απρόθυμη να τις κατανοήσει…
Δεν αποδεικνύεται μονάχα ανίκανη στο να τις διαχειριστεί αποτελεσματικά…
Αλλά καθίσταται αντικειμενικά επικίνδυνη για τη χώρα, αφού με τις ανερμάτιστες εμμονές της, και με την παντελή έλλειψη στρατηγικής στόχευσης, εμπλέκει τον τόπο στο επικίνδυνο αλεστήρι της τουρκικής γεωστρατηγικής, κι αυτό συνιστά έναν επικίνδυνο μονόδρομο που οδηγεί αβίαστα σε εθνική τραγωδία.
Το αποτυχημένο πραξικόπημα, πέρα και ανεξάρτητα από την ταυτότητα και τις επιδιώξεις των οργανωτών του, είναι βέβαιο πως υπήρξε αναμενόμενο για τον Ερντογάν. Είναι επίσης βέβαιο πως οι στρατηγικές διευκολύνσεις που του εξασφαλίζει, δεν υπηρετούν μονάχα τα προσωπικά του σχέδια με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις, αλλά τη συνολικότερη και διαχρονική τουρκική στρατηγική του μεγαλοϊδεατισμούπου … 
προϋπήρχε του πραξικοπήματος και που επί της ουσίας ουδέποτε υπεστάλη μετά τη συντριβή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
  • Το πρώτο πράγμα λοιπόν που δυστυχώς διαφεύγει από τους αφελείς, είναι πως η ολική επαναφορά του Ερντογάν – παρά τη διαφαινόμενη προσωρινότητά της – κατέστη δυνατή γιατί ο ίδιος Ερντογάν στην επικοινωνιακή του αντεπίθεση,κατάφερε να ταυτίσει επιτυχημένα, την προσωπική του προοπτική με την προοπτική της τουρκικής στρατηγικής στο σύνολό της.
Το αποτυχημένο πραξικόπημα, ήταν εν πολλοίς και επιδιωκόμενο, ως μια από περισσότερες ενδεχομένως επιλογές που θα μπορούσαν να διευκολύνουν  τους σχεδιασμούς ενός παράφρονα και μεγαλομανούς ηγέτη.
Και στα πλαίσια αυτής ακριβώς της προσμονής, δε συνέπεσε αλλά σχεδιασμένα δρομολογήθηκε… Και η απομάκρυνση Νταβούτογλου… Και η επανασυγκόλληση με το Ισραήλ… Και η αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της επιλογής που ήταν πρωτίστως επιλογή Ερντογάν, σύρθηκε κατά κύριο λόγο η Ρωσία και δευτερευόντως το Ισραήλ, και στο περιβάλλον αυτών των εξελίξεων, ο Ερντογάν είχε μία και μόνη επιλογή.
Την επιλογή να καταδείξει στους πάντες ότι είναι ΚΑΙ ισχυρός… ΚΑΙ αποφασισμένος… Και έτοιμος για όλα.
Σ αυτό ακριβώς το σκηνικό κινείται η γεωπολιτική της Ευρασίας αυτή τη στιγμή, και μόνο οι ελληνόφωνοι χαφταλεύρηδες δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί, τι ακριβώς συμβαίνει γύρω και μέσα στη χώρα.
  • Οι Ρώσοι το έχουν αντιληφθεί. Γι αυτό και ουσιαστικά ο φωνακλάς πλην άτολμος Πούτιν, ουσιαστικά σύρθηκε στην αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία, χωρίς κανενός είδους στρατηγικό ωφέλημα, και με μοναδική επιδίωξη την αγορά χρόνου μέχρι να ξεκαθαρίσει το γεωπολιτικό σκηνικό στην ευρύτερη περιοχή και στο μαλακό του υπογάστριο….
Γυρίστε λοιπόν πλευρό όλοι εσείς που περιμένετε το «ξανθό γένος» να καθαρίσει για την Αγιά Σοφιά, για την ορθοδοξία, για την Ελλάδα, και για τις αξίες του ανθρωπισμού. Η ιστορία δεν κάνει ποτέ χατίρια στους παραμυθιασμένους.
  • Οι Αμερικάνοι το έχουν αντιληφθεί. Γι αυτό και παρά τις για το θεαθήναι δηλώσεις των εκπροσώπων, είναι έτοιμοι να καταπιούν τον εθνικοπαράφρονα, και θα το κάνουν ακόμη καιΑΝ χρειαστεί να εισβάλουν στην Τουρκία απροκάλυπτα και χωρίς προσχήματα, μόλις αισθανθούν πως το παιχνίδι τείνει να αποδειχτεί οριστικά χαμένο.
  • Ο Ερντογάν έχει αντιληφθεί πως το τέλος του είναι προδιαγεγραμμένο κι αυτό είναι που τον καθιστά πολλαπλά επικίνδυνο όσο και απρόβλεπτο.
  • Οι Ευρωπαίοι αρχίζουν και το συνειδητοποιούν. Γι αυτό και φωνές που μέχρι πρότινος σιωπούσαν απέναντι στα ψευτοανθρωπιστικά κακαρίσματα, αρχίζουν να απαιτούν λύσεις με το βλέμμα στραμμένο στις ορδές των ισλαμιστών που έχουν εισβάλει στην Ευρώπη.
  • Οι ελληνόφωνοι μπουνταλάδες, απλά παραμένουν στον κόσμο τους. Γι αυτό και υπήρξαν οι πρώτοι που έσπευσαν να στηρίξουν τη «δημοκρατία και τη νομιμότητα» στην Τουρκία από τις πρώτες κιόλας ώρες του αποτυχημένου πραξικοπήματος…. Γι αυτό και έσπευσαν κατά παράβαση όλων των διεθνών κανόνων να διαβεβαιώσουν πως θα παραδώσουν στα χέρια των φονιάδων τους, τους Τούρκους στρατιωτικούς που παραδόθηκαν στην Αλεξανδρούπολη… Γι αυτό και δεν αντιδρούν στις προκλητικές πρωτοβουλίες των τουρκοπρακτόρων του προξενείου στην Κομοτηνή.
Καταλάβατε τώρα γιατί παρά τους θεατρινισμούς, όλοι οι Ευρωπαίοι έσπευσαν να υψώσουν φράχτες και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα απέραντοι στρατόπεδο ισλαμιστών, προκειμένου να προλάβουν τις εξελίξεις???
Καταλάβατε τώρα ότι οι μυστικές υπηρεσίες όλων αυτών δουλεύουν και δεν ξύνουν τα πόδια τους καταγινόμενες με κηρύγματα ανθρωπισμού και λοιπές αηδίες???
Καταλάβατε τώρα γιατί τα χρόνια που προηγήθηκαν η μπίζνα της λαθρομετανάστευσης, υπήρξε η κρίσιμη γεωστρατηγική μπίζνα στην οποία στήριξε τα σχέδιά της η ηγεσία της Τουρκίας, όταν οι ελληνόφωνες Τασίες και οι λοιποί χαφταλεύρηδες, ταύτιζαν με την ακροδεξιά κάθε φωνή αφύπνισης για το εθνικό έγκλημα που συντελούνταν???
Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες… Θα είναι καταλυτικές… Θα είναι τραγικές, για όποιον επιμένει να αρνείται να κατανοήσει πως…
Ο «ιερός πόλεμος» έχει ήδη ξεκινήσει στην Ευρώπη…
Ο «ιερός πόλεμος» είναι ένας κατευθυνόμενος στρατηγικός πόλεμος με προεκτάσεις γεωπολιτικές…
Οι πυρήνες που θα τον κλιμακώσουν έχουν ήδη εποικίσει απ άκρου σ άκρον τη χώρα…
ΚαιΑΝ δεν κάνουμε κάτι για ν ανακόψουμε τις εξελίξεις που προδιαγράφονται, όταν η φρίκη αυτού του πολέμου ξεσπάσει στην Ελλάδα, τίποτε πια δε θα είναι αναστρέψιμο…
Ξυπνήστε ελεεινοί… Ξυπνήστε…
Με τη μισή κοινωνία να παραμυθιάζεται περιμένοντας το «ξανθό γένος» να καθαρίσει για λογαριασμό της….
Με την άλλη μισή να κυνηγά πόκεμον και να ευνουχίζει το μυαλό της με την αθωότητα του πολυπολιτισμού…
Και με την πολιτική ηγεσία του τόπου να παραμένει άβουλη, φοβική, πελαγωμένη, χωρίς εθνικές προτεραιότητες και χωρίς στόχευση συγκεκριμένη…
Είναι βέβαιο πως δεν απέχουμε και πολύ από την εθνική τραγωδία…


from Lougantina-news http://ift.tt/2aosJvn
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου