Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Βούλγαρος ειδικός: Μην περιμένετε βοήθεια από το ΝΑΤΟ σε τουρκική εισβολή…


«Β. Βασίλεφ: Το Βαλκανικό Σύμφωνο θα προστατεύσει τα συμφέροντά μας σε περίπτωση τουρκικής εισβολής», έχει ως τίτλο το βουλγαρικό δημοσίευμα

«Η Βουλγαρία δεν θα πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα προδοθεί από τους Ευρωπαίους σε ενδεχόμενη απειλή από την Τουρκία, εφόσον θα έχουν συμφέροντα οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε σε βουλγαρικό ‘Fokus’, ο Βασίλ Βασίλεφ, πρόεδρος του «Ιδρύματος Αδελφοί Βασιλέβι».

Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, όπως δήλωσε ο Βασίλεφ δεν θα πρέπει να υπολογίζουμε στη βοήθεια της Ρωσίας, γιατί πολλές βουλγαρικές κυβερνήσεις έχουν κάνει τα πάντα να προκαλέσουν την αηδία της Ρωσίας προς την Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τον Βασίλεφ, η δυνατότητα που υπάρχει είναι μόνο η Ενοποίηση της Βουλγαρίας με τις βαλκανικές χώρες, που νοιώθουν ότι απειλούνται από την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας. Κύριες χώρες στο πλαίσιο αυτό είναι η Βουλγαρία, η Ελλάδα, αλλά δευτερευόντως η Σερβία και η FYROM.

«Έχει γίνει κάποιο είδος ένωσης μεταξύ των χωρών αυτών, προκειμένου να αποτραπεί η τουρκική απειλή, και αυτό, ίσως, είναι η πιο αξιόπιστη δυναμική στην οποία μπορούμε να βασισθούμε», είπε Βασίλεφ αγνοώντας τελείως ότι η Βουλγαρία είναι μέλος του ΝΑΤΟ (αφού το τελευταίο βλέπει μόνο την «ρωσική απειλή»).

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτήν την Βαλκανική Συμφωνία, θεωρητικά μπορεί να ενταχθεί και η Ρουμανία.

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να ελπίζουμε στο ΝΑΤΟ, αλλά ούτε και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαι πεπεισμένος ότι καμία από αυτές τις δύο διεθνείς οργανώσεις δεν θα σηκώσει το δάχτυλο της να υπερασπισθεί την ανεξαρτησία , την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Βουλγαρίας, σε μια επιθετική ενέργεια ή ακόμη σε μια μαζική εισβολή των εκατοντάδων χιλιάδων λεγόμενων ‘προσφύγων’ ή μεταναστών από την Τουρκία, που στην πράξη θα είναι μια ακανόνιστη εισβολή που θα κάνει την ίδια δουλειά με εκείνους που κατέχουν τα όπλα», είπε χαρακτηριστικά.

Για να καταλήξει: «Η Βουλγαρία πρέπει να εμπιστεύεται μόνο στην ίδια».
echedoros-a.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/2a4kVhz
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου