Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Έτσι Πρέπει οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να Στηρίζουν την Εθνική Υπερηφάνεια …


– Έτσι Τιμούν τα Σοβαρά Κράτη τους Ήρωες και τους Στρατιωτικούς τους


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Η κύρια προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων κάθε χώρας είναι φυσικά η συμμετοχή τους σε πολεμικές αναμετρήσεις, όποτε αυτές χρειαστεί να πραγματοποιηθούν, με σκοπό φυσικά το νικηφόρο αποτέλεσμα. Βέβαια επειδή δεν διεξάγονται επιχειρήσεις συνέχεια, στα διαστήματα ειρήνης οι Ένοπλες Δυνάμεις
συντηρούνται και εκπαιδεύονται, για να έχουν πάντα υψηλή ετοιμότητα τόσο για λόγους αποτροπής εχθρικών ενεργειών όσο και για λόγους ετοιμότητας να συμμετάσχουν άμεσα σε επιχειρήσεις. Πέραν αυτού όμως σε περίοδο ειρήνης παίζουν και ένα άλλο ρόλο, τον λεγόμενο κοινωνικό. Στην Ελλάδα τον έχουμε συνδέσει αυτό τον ρόλο με συμμετοχή σε φωτιές, κατασκευής ή συντήρησης επαρχιακών δρόμων ή μεταφοράς ασθενών με αεροπλάνα. Όμως χωρίς να θέλουμε να υποβαθμίσουμε αυτή την προσφορά, υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα, που θα έπρεπε να κάνουν. Ένα από αυτά είναι να εμπνέουν τον λαό, να του μεταδίδουν πατριωτισμό, να αποτελούν το παράδειγμα.

Όλα αυτά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν τα βλέπουμε, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Δηλαδή το σημαντικότερο κομμάτι της κοινωνικής προσφοράς τόσο το ΥΕΘΑ όσο και το ΓΕΕΘΑ φαίνεται να το αγνοούν.

Θα δώσουμε ένα παράδειγμα τι εννοούμε, αναφέροντας τι έκαναν οι αμερικανοί για να δώσουν όραμα και πίστη στην εθνική ομάδα τους στο μπάσκετ, που σε λίγες μέρες συμμετέχει στην Ολυμπιάδα στο Ρίο. Καλέσανε λοιπόν ένα βετεράνο του πολέμου του Αφγανιστάν, που έχει υποστεί πολλαπλά τραύματα, στην αυτοθυσία του να σώσει την μονάδα του, ένα δηλαδή ήρωα πολέμου, ο οποίος τους μίλησε για αγάπη στην Πατρίδα και Πίστη στον αγώνα. Ειλικρινά δεν θα μπορούσε να το κάνει κάποιος άλλος καλύτερα.

Έτσι, σας παρακινούμε να δείτε το βίντεο αυτής της συνάντησης, που πραγματικά είναι συγκλονιστικό. Θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να περιγράψουμε τα όσο διαδραματίζονται στο βίντεο αυτό.

Παραμονές της Ολυμπιάδας στο Ρίο, η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ υποδέχεται έναν Ήρωα πολέμου να τους μιλήσει. Έναν Ταγματάρχη που στο Αφγανιστάν ηρωικά έσωσε την μονάδα του, για την οποία ήταν υπεύθυνος, με την προσπάθεια του να εξουδετερώσει, μια βόμβα – αυτοκίνητο, που κινείτο εναντίον τους. Τα κατάφερε, όμως έχασε και τα δυο του μάτια αλλά και μέρος του κεφαλιού του, το ότι ζει είναι απίστευτο.

Πριν σηκωθεί ο Ταγματάρχης να μιλήσει, ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας απευθυνόμενος στους παίκτες, τους θέτει το ερώτημα, «εάν διαπιστώνατε ότι, μια βόμβα – αυτοκίνητο, κινείται προς την μονάδα σας τι θα κάνατε ; τι θα κάνατε ; – επικρατεί σιωπή – πάντως αυτός ο άνθρωπος έμεινε εκεί και προσπάθησε να εκτρέψει την βόμβα και έτσι έσωσε τους άνδρες και την μονάδα του. Αυτός είναι ο Ταγματάρχης Σκοτ Σμάιλι .

Τότε καλεί τον Ταγματάρχη να σηκωθεί και να μιλήσει στους παίκτες της εθνικής και αυτός τους λέει, «είναι τιμή μου να μιλάω σε όλους εσάς, όταν ξύπνησα στο νοσοκομείο, τυφλός για την υπόλοιπη ζωή μου, με το μισό μου κορμί παράλυτο, χωρίς το ένα τέταρτο του κεφαλιού μου, ένοιωσα ότι η ζωή μου είχε τελειώσει, δεν είχα κάτι για να παλέψω, ήμουν μόνος μου, όμως τότε διαπίστωσα ότι η γυναίκα μου, η οικογένεια μου, οι φίλοι μου και όλος ο στρατός ήταν ακόμα εκεί δίπλα μου. Η Ομάδα με αγκάλιασε με αγάπη, με πάθος και με βοήθησαν να καταλάβω ότι δεν ήμουν μόνος μου. Σας προτρέπω και εσάς να έχετε την ίδια υπερηφάνεια με εμάς που φοράγαμε στο ώμο μας την σημαία, πολεμώντας για την πατρίδα μας, να υπηρετήσετε με πίστη την πατρίδα σας και να είσαστε πραγματικό κομμάτι αυτής της Εθνικής Ομάδας. Να δείχνετε την ίδια αυτοθυσία και την ίδια προσήλωση στην ομάδα σας, στην πατρίδα σας και να πολεμήσετε όσο πιο δυνατά μπορείτε για να φέρετε το χρυσό μετάλλιο στη χώρα μας. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνετε, θα πάτε εξαιρετικά, ο Θεός να σας ευλογεί ».

Ακολούθησαν πολλά χειροκροτήματα και στη συνέχεια ο Ταγματάρχης έδωσε το παρόν στην προπόνηση της εθνικής ομάδας που ακολούθησε … εμπνέοντας και δίνοντας το παράδειγμα μαχητικότητας και συναδελφικότητας … Είναι βέβαιο ότι μετά από αυτό, όλοι οι αθλητές, με πίστη θα συνεχίσουν την προσπάθεια για το χρυσό μετάλλιο και αν τα καταφέρουν, είναι σίγουρο ότι ένα μικρό μερίδιο θα ανήκει και στον μεγάλο αυτό Αμερικανό Αξιωματικό.

Θεωρούμε ότι κάπως έτσι θα έπρεπε να ήταν ο κύριος κοινωνικός ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων και στην Ελλάδα. Να εμπνέουν και να παρακινούν, με προσωπικές επαφές όπου χρειάζεται και είναι βέβαιο ότι οι Έλληνες θα το αγκαλιάσουν. Η Ελλάδα σύγχρονους Ήρωες έχει πολλούς, που μπορούν να περιγράψουν ηρωικές πράξεις. Η πολιτική ηγεσία αν έχει την τόλμη και την αποφασιστικότητα ας τους φέρει στο προσκήνιο. Η Στρατιωτική Ηγεσία αν έχει το ανάστημα, ας το απαιτήσει, έτσι μόνο φτιάχνονται οι επόμενοι ήρωες στην ειρήνη και στον πόλεμο…

Ακολουθεί το Βίντεο


Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος Στρατηγικός Αναλυτής Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο
pentapostagma.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/2aP7H73
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου