Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Αμβρόσιος: Ξεσηκωμός για την Μακεδονία μας!


Μετά τους χαμηλούς τόνους από τον Άνθιμο, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας καλεί τους πάντες σε ξεσηκωμό.

Παρά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου προ ημερών για αποχή της Εκκλησίας από τυχόν συλλαλητήρια, οι φωνές του ξεσηκωμού ήρθαν από την Νότια Ελλάδα και συγκεκριμένα από τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά αναφορικά με το Σκοπιανό:

«Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, σας καλώ να ξεσηκωθούμε! Ολοι οι Αιγιαλείς! Για να μην μολυνθεί ακόμη περισσότερο η ιστορία μας. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδος εδώ και 4.000 χρόνια.

Η Εκκλησία μας έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου ''Μακεδονία'' ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της ''Μακεδονίας'».

Παράλληλα , όπως ο ίδιος γνωστοποίησε, αναμένεται να διοργανώσει συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στις 21 Ιανουαρίου, κίνηση την οποία απέφυγε να κάνει οποιοσδήποτε άλλος θρησκευτικός άρχοντας, ακόμη και από την Μακεδονία.

el.gr


from LN-news http://ift.tt/2DteDFx
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου