Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Δημοσίευμα ΣΟΚ για τα νησιά του Αιγαίου: Γυναίκες κυκλοφορούν με πάνες για να μην τις βιάσουν μετανάστες


Οι «Times» του Λονδίνου, σε κύριο άρθρο τους,

με τίτλο «Γκέτο στην Ελλάδα» κάνει λόγο για ισλαμικά γκέτο, στα οποία οι γυναίκες κυκλοφορούν με πάνες, προκειμένου να μην πέσουν θύματα βιασμού.

Η εφημερίδα κάνει έκκληση στην διεθνή κοινότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στα νησιά του Αιγαίου, το οποίο συνεχώς διογκώνεται.

Αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ:

«Καθώς ο χειμώνας “αγριεύει” στο Αιγαίο, σχεδόν 15.000 πρόσφυγες έχουν εκβραστεί σε πέντε ελληνικά νησιά σε συνθήκες απελπιστικής εξαθλίωσης. Τα παιδιά περπατούν ξυπόλητα δίπλα σε ανοικτούς υπονόμους. Ολόκληρες οικογένειες τρέμουν από τις καιρικές συνθήκες σε σκηνές που προορίζονταν για ποπ φεστιβάλ. Οι γυναίκες φορούν πάνες, προκειμένου να μην πέσουν θύματα βιασμού στον δρόμο τους την νύχτα προς τις τουαλέτες του υπερκορεσμένου προσφυγικού καταυλισμού τους.

Αυτή δεν είναι η λύση στην ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση που υποτίθεται ότι θα αντιπροσώπευε η συμφωνία των Βρυξελλών πριν δύο σχεδόν χρόνια με την Τουρκία ύψους 2,5 δισ λιρών. Αυτή η συμφωνία ανέκοψε τη ροή προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής, αλλά δεν την σταμάτησε. Η ανεπάρκεια της ευρύτερης αντίδρασης της ΕΕ την κάνει μόνο πιο οξεία. Η συμφωνία του 2016 με την Τουρκία αποτυγχάνει λόγω ανεπίλυτων διαφορών σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα που εμποδίζουν την καταβολή χρημάτων προς την Άγκυρα».

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι «η μακροπρόθεσμη λύση στην κρίση της μετανάστευσης είναι να αντιστραφεί η ροή των προσφύγων, επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Η βραχυπρόθεσμη ανάγκη είναι για την άμεση απλοποίηση των αιτήσεων ασύλου, για τροφή και στέγη».

Με άλλα λόγια εν αρχή θα μείνουν σε σπίτια της Ελλάδας και μετά βλέπουμε…

el.gr


from LN-news http://ift.tt/2CEWPd7
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου