Για πολλούς, περισσότερο καχύποπτους και ιστορικά ενήμερους, οι ειδήσεις σχετικά με τις κατακλυσμικές αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις πολλών ευρωπαϊκών κρατών από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν αποτελούν καθόλου έκπληξη. Πρώτος απ' όλους ο Σκωτσέζος βετεράνος ερευνητής-δημοσιογράφος Ντάνκαν Κάμπελ ο οποίος «φωνάζει» τα τελευταία 40 χρόνια, πολύ πριν «πληροφοριοδότες» και «κοινοποιητές» τύπου Ασάνζ και Σνόουντεν γίνουν μόδα και σύγχρονοι μάρτυρες της αλήθειας.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Γιώργου Σκαφίδα στην εφημερίδα «Έθνος»:
«Ο Κάμπελ ξεχωρίζει ως ένας από τους καλύτερα καταρτισμένους παγκοσμίως ερευνητές σε θέματα κρατικών παρακολουθήσεων και υποθέσεων κατασκοπείας. Μετράει σχεδόν 40 χρόνια έρευνας στο συγκεκριμένο μέτωπο και πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες.
Με την ιδιότητα του «ειδικού εμπειρογνώμονα», πρωταγωνίστησε ως «σύμβουλος» στις τελευταίες αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού Spiegel, αποκαλύψεις που υπενθυμίζεται πως αναγνωρίζουν την ύπαρξη κέντρου κατασκοπείας εντός της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα».
Ο ίδιος σε τηλεφωνική συνέντευξή του δήλωσε:
«Την ύπαρξη ενός ειδικού κέντρου κατασκοπείας μέσα στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα τη γνώριζα με βεβαιότητα εδώ και αρκετά χρόνια. Είχα μάλιστα μιλήσει για αυτό το θέμα και είχα απευθύνει σχετικές προειδοποιήσεις ήδη από το 2005-2006, όταν ξέσπασε στην Ελλάδα το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων μέσω του τηλεφωνικού δικτύου της εταιρείας Vodafone. [...] Το θέμα το είχα θίξει στα μίντια, είχα μιλήσει με κάποιους ανθρώπους.
[...] Είναι σημαντικό να λάβει χώρα σε διεθνές αλλά και εθνικό επίπεδο μια καλά ενημερωμένη και τεχνολογικά επαρκής διαβούλευση με θέμα τα όρια που επιτρέπεται να έχουν οι παρακολουθήσεις.
Ετσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, δεν υπάρχουν καθόλου όρια, δεν υπάρχει απολύτως καμία ισορροπία. Αντιθέτως, ζούμε σε έναν κόσμο απόλυτης παρακολούθησης... Το ζητούμενο είναι να επιτευχθεί μια ισορροπία που θα εγγυάται την ασφάλεια χωρίς ωστόσο να παραβιάζει την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα.
[...] Χρειάζεται να αλλάξουν πολλά πράγματα σε πολλές χώρες, χρειάζεται πολιτική βούληση», σημειώνει. Οσο για τις χώρες που φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για το παγκόσμιο δίκτυο κατασκοπείας, αυτές είναι πέραν πάσης αμφιβολίας δύο: «πρωτίστως οι Ηνωμένες Πολιτείες και δευτερευόντως η Μεγάλη Βρετανία».
Πηγή
from Lougantina-news http://ift.tt/1xptECx
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου