Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Σκληρή γλώσσα από Πατριάρχη Μόσχας! Κάνει με τα κρεμμυδάκια την «Δύση»



Νέα σημαντική παρέμβαση από τον Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο. Ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας δήλωσε ότι πιστεύει πως οι χριστιανικές ηθικές αξίες στις δυτικές κοινωνίες έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα προκειμένου να μην ενοχλούνται οι μετανάστες οι οποίοι ανήκουν σε διαφορετική θρησκεία.

“Ριζικές αλλαγές στην πνευματική ζωή εμφανίστηκαν στη Δύση τα τελευταία χρόνια. Οι Δυτικές χώρες έχουν σταματήσει να ταυτιζονται με τη χριστιανική παράδοση. Με βάση το γεγονός ότι πλέον δεν είναι μόνο οι Χριστιανοί που ζουν τώρα στη Δύση, έχουν περάσει την ιδέα μιας κοινωνίας στην οποία οι χριστιανικές ηθικές αξίες δεν πρέπει να κυριαρχούν” είπε ο πατριάρχης κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Μόσχα με τον Franklin Graham, επικεφαλής αμερικανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης ευαγγελιστών.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία για τους νόμους που θεσπίστηκαν στη Δύση, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, που έχουν εξισώσει τον “γάμο” ατόμων του ιδίου φύλου ​ με “το φυσικό γάμο που Κύριος μας όρισε.”

Σημείωσε ακόμη πως οι Χριστιανοί που υπερασπίζονται την αιώνια σημασία των χριστιανικών ηθικών αξιών έχουν υποβάλλονται σε μεγάλες πιέσεις.

Ο Πατριάρχης είπε τέλος ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει διακόψει τις σχέσεις με τις Χριστιανικές Εκκλησίες που έχουν υιοθετήσει την ιδέα της ένωσης ατόμων του ιδίου φύλου καθώς και με όσους χειροτονούν ανθρώπους μη παραδοσιακού σεξουαλικού προσανατολισμού ως ιερείς και επισκόπους



from Lougantina-news http://ift.tt/1MkiY9h
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου