Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Χυδαίες επιθέσεις κατά της Ελλάδας από τους άχρηστους της Ευρώπης


Ολοκληρώθηκε η μίνι σύνοδος κορυφής για την προσφυγική κρίση στην οποία συμμετείχαν 10 χώρες μέλη της ΕΕ και τρεις μη μέλη (Σερβία, ΠΓΔΜ και Αλβανία). Η σύνοδος διεξήχθη σε έντονο κλίμα και σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο τα αποτελέσματα αποτιμώνται ως θετικά. Δε θα σταθούμε όμως τόσο στα αποτελέσματα όσο στην απαράδεκτη για μια ακόμα φορά ορισμένων χωρών προς την Ελλάδα.

Σε μια λοιπόν σύνοδο που οι χώρες κατά μήκος της «διαδρομής των Βαλκανίων», προσπάθησαν να συνεννοηθούν κάτω από την σφοδρή τους επιθυμία να θέσουν υπό έλεγχο την προσφυγική ροή μέσω πιο αυστηρών ελέγχων και καλύτερων συνθηκών υποδοχής των ανθρώπων, ο Ούγγρος αλλά και ο Σλοβένος Πρωθυπουργός πρόσβαλαν και μείωσαν τον Έλληνα πρωθυπουργό και την Ελλάδα.

Μάλιστα η συμπεριφορά του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν προκάλεσε και την αγανάκτηση των Βρυξελλών, καθώς ξεκαθάρισε στη διάρκεια της συνόδου ότι θεωρεί τη χώρα του απλώς «παρατηρητή» της κρίσης, καθώς η Βουδαπέστη έχει κλείσει τα σύνορα της με τη Σερβία και την Κροατία. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι, «Η Ουγγαρία δεν βρίσκεται πλέον στον δρόμο» των προσφύγων, υποστηρίζοντας ότι για την κρίση ευθύνονται οι χώρες που ανήκουν στον χώρο Σένγκεν, «οι οποίες δεν ήταν σε θέση ή δεν ήταν έτοιμες να τηρήσουν τον λόγο τους».

Σύμφωνα με τη FAZ, κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη σύνοδο δήλωσαν ότι υπήρξαν αντιπαραθέσεις μεταξύ κάποιων ηγετών. Ο Ορμπάν και ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Μίρο Τσέραρ επιτέθηκαν εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού κατηγορώντας τον ότι η Αθήνα δεν κάνει αρκετά για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με την Τουρκία. Μάλιστα ο Τσέραρ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έφτασαν στη χώρα τους περισσότεροι από 60.000 πρόσφυγες. Πάντως η εφημερίδα τονίζει ότι παρότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν χθες σε συμφωνία η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη καθώς οι χώρες συνέχισαν να κατηγορούν η μία την άλλη για την κατάσταση.

Στο περιθώριο της συνάντησης ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε: «Ο ένας προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο στον άλλο. Αυτό πρέπει να το σταματήσουμε».

Το περιοδικό Der Spiegel εκφράζει σε άρθρο του την ελπίδα η χθεσινή σύνοδος να σηματοδοτήσει το τέλος της κακοφωνίας στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία που επετεύχθη μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς μια κοινή ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική.

Θεωρούμε απαράδεκτο για οποιοδήποτε λόγο και άσχετα αν συμφωνούμε ή όχι με την πολιτική Τσίπρα, η Ελλάδα να δέχεται τόσο χυδαία επίθεση από όλα αυτά τα φασιστοειδή της Ευρώπης, που δυστυχώς κάποιοι άφρονες αποφάσισαν να δεχθούν στην ΕΕ. Τώρα πουλάνε και ψευτομαγκές… Αντί να βοηθήσουν στο κοινό πρόβλημα, όλα αυτά τα απόβλητα κλείνουν τα σύνορα τους. Δηλαδή τι θα θέλανε για να είναι ευχαριστημένοι το Ελληνικό λιμενικό και αστυνομία να τους πυροβολούσαν όλους ώστε να μη φτάνουν στα σύνορα τους ; Θα θέλαμε λοιπόν να τους παρακαλέσουμε επειδή είναι τελείως άχρηστοι σαν λαοί να μείνουν στην άκρη και να μην ανοίξουν ποτέ τους τα σύνορα και να μην ξαναπιάσουν την Ελλάδα στο στόμα τους. Αναμένουμε δε από την Ελληνική κυβέρνηση να χαρακτηρίσει τους συγκεκριμένους ανεπιθύμητους στην Ελλάδα και να προκαλέσει συζήτηση για κυρώσεις από την ΕΕ.
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο
Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος


pentapostagma.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/1ka2w50
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου