Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Έρευνα αποκάλυψε πως το σώμα μας αναγνωρίζει πότε ο θάνατος είναι κοντά και όλα ξεκινούν από την μύτη



Δεν είναι ασυνήθιστο μέσα σε μία οικογένεια να ακούμε για κάποιον ο οποίος έχει πεθάνει και είχε μία ασυνήθιστη συμπεριφορά πριν γίνει αυτό. Όπως για παράδειγμα, να λέει αντίο στους σε αυτούς που βρίσκονται γύρω του, και να προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα ορισμένων σχέσεων του κλπ. Έτσι δείχνουν πως ίσως ξέρουν πως κάτι θα γίνει.

Είναι φυσικό να θέλουμε να καταλάβουμε τι γίνεται όταν κάποιος αγαπημένος μας άνθρωπος πεθαίνει ή να καταλάβουμε τι αισθάνεται αυτός εκείνες τις τελευταίες στιγμές. Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως όταν κάποιος πεθαίνει το σώμα του αρχίζει αμέσως να «πέφτει».

Εκείνη την ώρα αυτός που πεθαίνει αισθάνεται ένα πολύ τοξική αίσθηση η οποία είναι το αποτέλεσμα της αποσύνθεσης. Όταν κάποιος το αισθάνεται αυτό καταλαβαίνει πως ήρθε η ώρα που θα πεθάνει.

Τα ζώα έχουν την ικανότητα να μυρίζουν την οσμή των άλλων, παρακινώντας τους να αντιδρούν ανάλογα.

Αυτό τους δίνει την δυνατότητα να μυρίζονται τον κίνδυνο όταν κάποιο άλλο πιο δυνατό και μεγάλο ζώο βρίσκεται κοντά.

Μία έρευνα γνωστών επιστημόνων από μεγάλα πανεπιστήμια απέδειξαν πως οι άνθρωποι και τα ζώα δεν διαφέρουν και τόσο τελικά.

Η ικανότητα να ανιχνεύουν τις χημικές οσμές είναι μέρος της επιβίωσης μεταξύ των ειδών. Ο φόβος του θανάτου εμφανίζεται σαν οσμή στους ανθρώπους.

H πουτρεσκίνη είναι μία χημική ουσία που απελευθερώνεται όταν το σώμα διασπάται.

Επίσης παίζει τον ρόλο του προειδοποιητικού σήματος. Οι άνθρωποι έχουν και συνειδητή και υποσυνείδητη αντίδραση στην έκθεση σε αυτή την ουσία.

Έγιναν 4 διαφορετικά πειράματα με την χρήση προυντεσκινης, αμμωνίας και νερού, ώστε να αναλυθεί η αντίδραση των ανθρώπων.

Μόλις οι άνθρωποι εκτέθηκαν στην ουσία αυτή θέλησαν αμέσως να φύγουν από την περιοχή.

Αυτή είναι η ίδια αντίδραση με αυτή της μάχης ή της φυγής.

Όταν τα ζώα βρίσκονται σε κίνδυνο έχουν δύο επιλογές, να φύγουν ή να πολεμήσουν με αυτό που τους απειλεί. Αποδείχθηκε πως όμοια αντίδραση ισχύει και για τους ανθρώπους.

Υπάρχουν και άλλες αισθήσεις στις οποίες οι άνθρωποι αντιδρούν όπως ο ιδρώτας.

Άλλες έρευνες έδειξαν πως ο ιδρώτας που συλλέχθηκε από ανθρώπους που βρίσκονταν σε κατάσταση φόβου και δημιούργησε στους ανθρώπους που εκτέθηκαν σε αυτό ένα αυτόματο και έκπληκτο αντανακλαστικό.

Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο μας αρέσει ή δεν μας αρέσει η μυρωδιά κάποιου και συνήθως δεν καταλαβαίνουμε πως αυτό επηρεάζει τα συναισθήματα τις προτιμήσεις και τις συμπεριφορές μας.

Δεν υπάρχει πιο τρομακτικό αίσθημα από αυτό του θανάτου. Το αίσθημα αυτό κάνει τους ανθρώπους να καταλαβαίνουν καλύτερα το περιβάλλον τους.

Η φυσική αντίδραση των ανθρώπων στον κίνδυνο δεν είναι η αντιμετώπισή του.

Οι άνθρωποι συνήθως τείνουν να αποφεύγουν κάθε τύπο αντιμετώπισης είτε αυτός είναι λεκτικός ή σωματικός. Στις περισσότερες περιπτώσεις αποφασίζουν να απομακρυνθούν απο την κατάσταση κινδύνου μέχρι η αντιμετώπιση του να είναι η μόνη επιλογή.

Μπορεί οι αντιδράσεις στις δύο ουσίες να είναι διαφορετικές όμως και η πουτρεσκίνη και η φερορμόνες του κάθε φύλου ανιχνεύονται από την μύτη.

Οι φερορμόνες του κάθε φύλου λειτουργούν έτσι ώστε να προσελκύσουν ένα σύντροφο ενώ η πουτρεσκίνη δίνει την αίσθηση του κινδύνου.

Οι άνθρωποι που πήραν μέρος στο πείραμα δεν κατάλαβαν πως είχαν τάσεις φυγής με την έκθεση στην πουτρεσκίνη, πράγμα που δείχνει πως οι άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτή και δεν μπορούν εύκολα να τη συνδυάσουν με τον θάνατο ή τον φόβο.



Πηγή : mymind


from Lougantina-news http://ift.tt/2tbjnKK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου