Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Τύμπανα πολέμου… Το ναυτικό των ΗΠΑ μια ανάσα από κινεζικό έδαφος!


Τη Δευτέρα, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τα σχέδιά του για περιπολίες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, το Ναυτικό των ΗΠΑ θα αναλάβει την επιθετική δράση του πλου εντός 12 ναυτικών μιλίων από κινεζικό έδαφος.

Τον περασμένο μήνα, αρκετοί αξιωματούχοι του Πενταγώνου έριξαν την ιδέα της αποστολής πολεμικών πλοίων στη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Για να διαμαρτυρηθεί για την κατασκευή τεχνητών νησιών από το Πεκίνο στο αρχιπέλαγος Σπράτλεϊ, το Ναυτικό των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα ήταν εντός του εδαφικού περιορισμού των 12 μιλίων.



Τη Δευτέρα, ένας Αμερικανός αξιωματούχος του υπ. Άμυνας, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ένα τέτοιο σχέδιο πρόκειται να πραγματοποιηθεί – και μάλιστα σύντομα. Εντός των επόμενων 24 ωρών, το αντιτορπιλικό USS Lassen θα σταλεί για περιπολία των κινεζικών χωρικών υδάτων κοντά στα νησιά.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το πλοίο πιθανότατα θα συνοδεύεται από ένα P-8A, το πιο προηγμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος του Πενταγώνου, το οποίο ήδη δραστηριοποιείται στην περιοχή για να παρακολουθεί την κατασκευαστική πρόοδο. Είπε επίσης ότι πιθανό περισσότερες περιπολίες θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για επιθετική δράση. «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα να παραβιάσει τα χωρικά ύδατα της Κίνας και τον εναέριο χώρο στα Νησιά Spratly, στο όνομα της προστασίας της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και υπέρπτησης», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Hua Chunying.

ΠΗΓΗ


from Lougantina-news http://ift.tt/1NwY5uZ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου