Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Τροφική δηλητηρίαση: 4 επικίνδυνες τροφές


Είναι εύκολο να εντοπίσουμε το χαλασμένο γάλα από τη μυρωδιά του ή το τυρί που δεν είναι ασφαλές προς κατανάλωση από τη μούχλα που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στην επιφάνειά του. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορούμε να καταναλώσουμε ένα τρόφιμο που δεν έχει αλλοιωθεί ως προς την οσμή ή την όψη του.

Αρκετοί από τους μικροοργανισμούς που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι ούτε έχουν διακριτή γεύση ή μυρωδιά, αναφέρει η Μίντι Κοστέλλο, η οποία εργάζεται για τον αμερικανικό οργανισμό δημόσιας υγείας και ασφάλειας NSF.


Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε μερικές από τις τροφές που συνδέονται συχνότερα με περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης.


Φυλλώδη λαχανικά: Το μαρούλι, το σπανάκι και άλλα φυλλώδη λαχανικά ενδέχεται να κουβαλούν βακτήρια από το έδαφος στο οποίο καλλιεργούνται. Πρέπει λοιπόν να πλένονται καλά με άφθονο νερό πριν καταναλωθούν.

Αυγά: Τα αυγά είναι ένα από τα τρόφιμα που μολύνονται συχνότερα με σαλμονέλα. Να αποφεύγετε τα μελάτα αυγά, καθώς το ανεπαρκές μαγείρεμα βοηθά το βακτήριο να επιβιώσει.

Τόνος: Στο συγκεκριμένο ψάρι αναπτύσσεται μερικές φορές μια τοξίνη (σκομβοτοξίνη) όταν αρχίζει να χαλάει. Η συγκεκριμένη τοξίνη δεν καταστρέφεται με το μαγείρεμα και ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσετε επαρκή προστασία είναι η καλή συντήρηση του ψαριού

Τομάτες: Η τομάτα μπορεί να μολυνθεί με σαλμονέλα μέσω της ρίζας του φυτού. Πρέπει να πλένετε καλά τις τομάτες για περίπου 20 δευτερόλεπτα πριν τις καταναλώσετε ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο λοίμωξης.

http://www.onmed.gr/


from Lougantina-news http://ift.tt/2aZlgFU
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου