Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Μια δημοσκόπηση που δεν κάνει ποτέ λάθος .


Μια κοινή γνώμη που συλλογάται ελεύθερα …. συλλογάται καλά ( κατά την σχετική ρήση του Ρήγα ) .Μια κοινή γνώμη απαλλαγμένη από πλάνες και παραπλανήσεις , από «υπνωτισμούς» , επιδράσεις , εξαναγκασμούς , εκβιασμούς και ¨στάχτες ¨ , είναι η μεγαλύτερη εγγύηση ότι το πολιτικό σύστημα που θα ορίσει , θα είναι υγιές , ότι η κοινωνία θα συνεχίσει να είναι μια κοινωνία ανθρώπων … αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια , χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις .

Μην ξεχνάτε άλλωστε το ακλόνητο θεμέλιο του Πολιτεύματός μας , την λαϊκή κυριαρχία. «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.»

Αποπροσανατολίζοντας και ¨ελέγχοντας ¨ την κοινή γνώμη συνεπώς , μπορούν να μετατρέπουν ένα ολόκληρο κράτος σε δική τους επιχείρηση … με σκοπό το κέρδος … τόσο απλά.

Ποια είναι λοιπόν η θέση των πολιτικών κομμάτων , ποια είναι η πραγματική τους εκλογική δύναμη σήμερα , στο πλαίσιο της παραπάνω διάστασης ;

Aς θυμηθούμε την τελευταία εκλογική αναμέτρηση: ΣΥΡΙΖΑ 35,46% – ΝΔ 28,Ο9% – Χρυσή Αυγή 6,99% – Δημοκρατική Συμπαράταξη ( ΠΑΣΟΚ –ΔHM. ΑΡ) 6,29% – ΚΚΕ 5,55% – το ΠΟΤΑΜΙ 4,09% – ΑΝΕΛ 3,69% – ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3,44%

Αύξησαν ή μείωσαν τα κόμματα την δύναμή τους με όλα όσα μεσολάβησαν από τις εκλογές μέχρι σήμερα ;

Η κυρίαρχη διαπίστωση για τον ΣΥΡΖΑ είναι ότι έχει παρουσιάσει μια τελείως διαφορετική εικόνα από αυτήν που πρόβαλλε πριν της εκλογές . Η διαχείριση που κάνει σε αυτό είναι να εμπεδώσει την λογική ότι ¨ και με τον διάβολο θα συνεργαστώ για να σώσω την Ελλάδα ¨ , ότι , οι προθέσεις του δλδ παραμένουν ειλικρινείς , πλην όμως αναγκάστηκε , δεν μπορούσε να κάνει τίποτα , δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο τα ¨ με αίμα και ιδρώτα ¨ κεκτημένα του λαού , έτσι τα βρήκε δεσμευμένα από τους προηγούμενους , κλαίμε υπογράφοντας κ.α

Αυτή όμως η διαφοροποίηση και αυτού του είδους η ¨δικαιολογία¨ δεν μπορούν , παρά στην καλύτερη περίπτωση να τον κρατήσουν με δυσκολία στα ίδια εκλογικά επίπεδα αφού τον συγκρίνουν με την καλύτερη εικόνα που είχε ποτέ . Η τελευταία του εικόνα αυτή , λειτουργεί όμως ως ¨πολλαπλασιαστής ¨ αρνητικότητας , έτσι , οτιδήποτε αποτυχία ή αστοχία «μεγεθύνεται » μέσα από το πρίσμα αυτό στα μάτια της κοινής γνώμης ( με την βοήθεια και των αντιπάλων του ) .

Συμπέρασμα : Η εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή βρίσκεται σε χαμηλότερη στάθμη και βαρύνουσα , από τις τελευταίες εκλογές .

Η κυρίαρχη διαπίστωση για την ΝΔ είναι ότι η σημερινή της ηγεσία είναι ¨άτυχη¨ . Η συμμετοχή της στα περισσότερα από όσα , τόσα χρόνια , αποτέλεσαν και συντέλεσαν στην σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας , την αναγκάζει να ¨υπερβεί εαυτό ¨ προκειμένου να αποδείξει ότι αποτελεί με την σημερινή της μορφή κάτι το εντελώς καινούργιο . Τούτο όμως ¨σκοντάφτει¨ σε μια μεγάλη αντίφαση που πρέπει να παρακάμψει , στο ότι , προσπαθεί να αντιπαλέψει και να ακυρώσει έτσι ¨μέρος του εαυτού της ¨ και στο ότι ο χρόνος παραμονής της συγκυβέρνησης είναι ακόμα μικρός για να της ¨ρίξει ¨ όλο το ανάθεμα .

Στα θετικά είναι ο σταθερά ευρωπαϊκός της προσανατολοσμός που εξασφαλίζει ότι , όλα τα σχετικά ¨συστήματα ¨ και όλα τα προς την κατεύθυνση αυτή προσανατολισμένα συμφέροντα , θα συνεχίσουν να την στηρίζουν .

Συμπέρασμα : Η εκλογική δύναμη της ΝΔ σήμερα δεν έχει σχεδόν καθόλου διαφοροποιηθεί , πλην όμως είναι περισσότερο από ποτέ ¨εύθραυστη ¨ και εξαρτώμενη από τις μεταβολές άλλων κομμάτων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως συγκοινωνούντα δοχεία .

Η κυρίαρχη διαπίστωση για την Χρυσή Αυγή πατάει σε δύο πόδια . Το πρώτο έχει να κάνει με την πρόσφατη ιστορία της σε συνδυασμό με το ότι η δικαιοσύνη ¨αργεί¨ να ξεκαθαρίσει την γνωστή σε όλους κατάσταση και το άλλο με το ότι , εισπράττει ακόμα ( έστω και λιγότερο ) από το προσφυγικό –ματαναστευτικό και την ¨συσπείρωση ¨ που αυτό προκαλεί στους ομοϊδεάτες της , ανά την Ευρώπη .

Η συνεχής και σταθερή όμως περιθωριοποίησή της από όλα τα υπόλοιπα κόμματα , εντείνει την ¨χαρακτηριστική της συμπεριφορά ¨ και την διατηρεί στο ίδιο κάδρο .

Συμπέρασμα: Η εκλογική δύναμη της ΧΑ σήμερα είναι ελαφρά ανεβασμένη , από μια νέα μορφή παρορμητικής ψήφου που συντηρούν ( άθελά τους ) οι αντίπαλοι και ευνοούν οι γενικότερες συνθήκες .

Η κυρίαρχη διαπίστωση για την Δημοκρατική Συμπαράταξη ( ΠΑΣΟΚ –ΔHM. ΑΡ) , συνίσταται στην διαπίστωση ότι η ¨σύμπραξη¨ που έκαναν , ήταν ότι το καλύτερο μπορούσαν να κάνουν στην δεδομένη εκείνη στιγμή . Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις , τα αποτελέσματα είναι ¨ταβάνι¨ , εάν δεν στηριχθεί σε κάτι εξίσου¨θεαματικό ¨ .

Η ενίσχυση του δίπολου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ ( με ένα ακόμα ενδεχομένως μικρότερο κόμμα ) θα οδηγήσει την ¨σφραγίδα της ιστορικής παράταξης ¨ μετά από ταλαντεύσεις και για υπαρξιακούς λόγους , σε πρωτοβουλίες συνεργασίας με άλλα κόμματα προκειμένου να αποτελέσει υπολογίσιμη δύναμη . Η στόχευση αυτή θα γίνεται μέρα με την ημέρα ποιο ξεκάθαρη και θα ¨κλειδώσει¨ όταν διαπιστωθεί ότι έχει αποτελέσματα .

Συμπέρασμα: Η εκλογική δύναμη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ( ΠΑΣΟΚ –ΔHM. ΑΡ) , βρίσκεται σήμερα σε ελαφρός χαμηλότερα επίπεδα , πλην όμως ήδη ευνοείται περισσότερο από τα άλλα κόμματα από την δυναμική προοπτικής που έχει ¨στήσει ¨

Συνοπτικά , η μείωση της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΑΖΑ είναι σαφώς μεγαλύτερη από την εκείνη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ( ΠΑΣΟΚ –ΔHM ) , ενώ η ελαφρά ανεβασμένη εκλογική δύναμη της ΧΑ , δεν φαίνεται να ξεπερνάει το 1% .

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπώς σήμερα βρίσκεται στο 30 – 32%

Η εκλογική δύναμη της ΝΔ βρίσκεται στα ίδια επίπεδα 28% με ( συν , πλην ) 0,6%

Η εκλογική δύναμη της ΧΑ βρίσκεται από 7-8%

Η εκλογική δύναμη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ( ΠΑΣΟΚ –ΔHM ) βρίσκεται σήμερα μεταξύ 4,5 – 5,5 %

..συνεχίζεται με τα υπόλοιπα κόμματα και με μια διαπίστωση έκπληξη για τα Ελληνικά δεδομένα .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

omada.h.police@gmail.com


from Lougantina-news http://ift.tt/2bah7fO
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου