Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ »ΟΚ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου 2016 ο Ερντογάν έχει έρθει σε ρήξη με το ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Ευρώπη. Η προσπάθεια επαναπροσέγγισης με την Ρωσία είναι καταδικασμένη σε αποτυχία όπως αναφέρω στο ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥΤΙΝ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΟΔΩΘΟΥΝ ΠΟΤΕ -Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟhttp://ift.tt/2bnBftS .
Τρείς μήνες πριν την απόπειρα πραξικοπήματος είχα γράψει το παρακάτω το οποίο περιγράφει τους λόγους που η δύση θα δώσει άδεια στην Ρωσία να τελειώνει με τον Ερντογάν . Οι αντδράσεις του τελευταίου μετά την 15 Ιουλίου και η συμπεριφόρα του που φέρνει σε αμηχανία ακόμα και συμμαχους του όπως η Γερμανία συνηγορούν στα όσα γράφω παρακάτω

ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ »ΟΚ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Greek Spirit
28-4-2016
Διαβάζουμε στο έγκριτο http://www.analyst.gr/ και στο συγκλονιστικό άρθρο Ρωσία, η μάχη των μαχών, ότι η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας (Bank Rossii) η οποία ιδρύθηκε το 1917 με γερμανικά κεφάλαια των Rothschild και η οποία μέχρι σήμερα ελέγχεται από αυτούς τους κεφαλαιούχους, έχει συνάψει συμφωνία για τηνΣΥΝΔΕΣΗ της με τους ιδρυτές της και με το διεθνές κεφάλαιο η οποία λήγει φέτος, το 2016. Ο Β.Πούτιν καλείται να αποφασίσει εάν θα ανανεώσει την συμφωνία υποτέλειας ή εάν θα εθνικοποιήσει την τράπεζα, προκαλώντας φυσικά χάος και απέραντο τρόμο στην Δύση και το »διεθνές κεφάλαιο».
Η τυχόν ανεξαρτοποίηση και εθνικοποίηση της κεντρικής ρωσικής τράπεζας θα είναι λόγος αρκετός ακόμα και για το ξέσπασμα του 3 Παγκοσμίου Πολέμου, από την μεριά των δυτικών πάντοτε.
Μήπως όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι;

Εάν η Δύση κήρυττε τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας λόγω τυχόν εθνικοποίησις της κεντρικής τράπεζας της, τότε πρωταρχικό και κύριο το θέατρο του πολέμου θα ήτανε αυτό της ανατολικής, κεντρικής και βαλκανικής Ευρώπης.πηγή άρθρου http://ift.tt/2aS3Cnb
Οι Ευρωπαίοι εδώ και είκοσι χρόνια, ακριβώς μετά την πτώση του σιδηρούν παραπετάσματος, έχουν αποδοθεί σε μια προσπάθεια καταργήσεως και απομειώσεων των στρατών τους και των δαπανών τους για άμυνα.Παράλληλα έχουν εμφυσήσει στις κοινωνίες τους την ιδέα της αδελφοσύνης των λαών, της εξομοίωσης των ευρωπαϊκών λαών με αυτών της Ασίας και Αφρικης, και άλλα χαριτωμένα.Η ευρωπαϊκή νεολαία δραστηριοποιείται πλέον σε τομείς όπως η πρόωρη έναρξη της σεξουαλικής ζωής και το κυνήγι της τρυφηλότητας έχοντας πέσει στην παγίδα των νεοεποχιτών για την πληθυσμιακή και πολιτισμική αλλοίωση της Ευρώπης και την απόδοση της στους μουσουλμάνους.

Η »Δύση» στην παρούσα φάση δεν θα τολμούσε ποτέ να αντιπαρατεθεί στρατιωτικά με την σημερινή Ρωσία, τουλάχιστον σε επίπεδο καθολικού συμβατικού πολέμου.
Εξάλλου δεν μπορείς να πολεμάς αυτόν το οποίο σου δίνει το πετρέλαιο των αρμάτων σου.
Ο Πούτιν ως μεγάλος γεωπολιτικός σκακιστής δεν θα προβεί σε καμία άγαρμπη και ανοικονόμητη κίνηση αλλά θα συνεχίσει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με στόχο να κερδίσει χρόνο.
Βλέπετε και ο Πούτιν έχει κάποια μικροποροβληματάκια με κυριότερο αυτό της καθυστέρησης της ολοκλήρωσης του εξοπλιστικού του προγ΄ραμματος λόγω της απαξίωσης των εγχώριων ρωσικών βιομηχανικών υποδομών.
Ωστόσο ο κ. Πούτιν με την ανάμειξη του στην Ρωσία απέδειξε οτι μπορεί να επιβάλλει την θέληση του απέναντι σε ένα ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ που δεν τολμούν να κάνουν ΄΄κιχ΄΄
Το πιθανότερο σενάριο είναι ο Πούτιν να μην εθνικοποιήσει την τράπεζα του αλλά να διατηρήσει τους δεσμούς της με το διεθνές κεφάλαιο με κάποιες ρήτρες οι οποίες θα εξασφαλίζουν κάποια αυτονομία στην λειτουργία της.

Το μεγαλύτερο παζάρι όμως θα παιχθεί στην διεκδίκηση της Τουρκίας.
Η Τουρκία του Ερντογάν σήμερα δεν έχει σύμμαχους πουθενά.Οι μόνοι σύμμαχοι της είναι το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και η Γερμανία, ένας άξονα που θέλει να κατασκευάσει ένα αγωγό που θα διασχίζει την Αραβική χερσόνησο, την Ιορδανία, Συρία, Τουρκία, Ελλάδα, Βόρειο Ηπειρο, Ιταλία, Αυστρία, αγωγός ο οποίος θα απεξαρτήσει την Γερμανία από το ρωσικό αέριο.
Τον παραπάνω αγωγό επιθυμούσαν και οι ΗΠΑ οι οποίες έβλεπαν με καλό μάτι την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία, απεξάρτηση που θα οδηγούσε πιο κοντά στον οικονομικό στραγγαλισμό του Πούτιν.

Η Ρωσία βοήθησε την Συρία στον πόλεμο εναντίον των μισθοφόρων ισλαμιστών του Κατάρ και της Σαυδικης Αραβίας ακριβώς γιατί η Συρία ήταν η μόνη χώρα που αρνήθηκε την σύμπραξη στην κατασκευή του αγωγού.http://ift.tt/2aS3Cnb
Οι ΗΠΑ αρχικά, και κυρίως το βαθύ αμερικανικό κράτος της ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης του Ομπάμα, αντιπολίτευσης που ελέγχει την CIA και τον στρατό, βοήθησαν τον άξονα Γερμανίας -Κατάρ-Τουρκίας με τεχνογνωσία και πράκτορες, εξ ου και η δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους. Το Κατάρ έδινε το χρήμα, η Γερμανία την πολιτική στήριξη και η Τουρκία την κάλυψη και υποστηριξη επί του εδάφους.
Όμως βλέπουμε τελευταία τις ΗΠΑ όχι μόνο να έχουν υποταχθεί στο θέλημα του Πούτιν για τη δημιουργία Κουρδικού κράτους αλλά και να απεχθάνονται τον Ερντογάν ως αναξιόπιστο και ψυχοπαθή.(σ.σ.το κείμενο γραφηκε πριν την απόπειρα πραξικοπήματος της 15-702016 και πριν τα αντίμετρα και τις απειλές Ερντογάν προς την δυση, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.)
Ύστερα είναι και το άλλο..

Οι ΗΠΑ από την λήξη του Β ΠΠ είχαν ορίσει την Γερμανία ως τοποτηρητή τους και ανάχωμα στην Σοβιετική Ένωση αλλά μετά την Ουκρανική κρίση αποδείχθηκε ότι οι Γερμανοί στερούνται της ικανότητας για το μανιπουλάρισμα της και ότι τελικά μια οργανωμένη από εικοσαετίας προσπάθεια για την μετατροπή της Ουκρανίας σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ,με υπεργολάβο την Γερμανία,έπεσε στο κενό και μάλιστα ΄χαθηκε και η Κριμαία.
Οι ΗΠΑ βλέπουν και με δυσαρέσκεια τις προσπάθειες τους για την εφαρμογή της TTIP, δηλαδή της συνθήκης με την οποία η Ευρώπη θα καταστεί επαρχία των ΗΠΑ, να μην επιτυγχάνεται με την ταχύτητα που θα ήθελα.Η συνθήκη αυτή πλασάρεται ως μια εμπορική και θεσμική ένωση ΗΠΑ-Ευρώπης αλλά στην ουσία θα αποτελέσει το όχημα για την πλήρη και άνευ όρων υποδούλωση της Ευρώπης και Ε.Ε. στην δικτατορία των πολυεθνικών .http://ift.tt/2aS3Cnb\.

Η Γερμανία ως ο δικτάτορας της Ευρώπης είναι ο μόνος μεσάζοντας από τον οποίο εξαρτάται η ευόδωση της συμφωνίας αυτής.
Η μάχη ΔΝΤ και Γερμανών για την χρηματοδότηση της Ελλάδας αποδεικνύει την ύπαρξη της συγκρουσιακής ατμόσφαιρας μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας.
Εάν οι ΗΠΑ δώσουν το ΟΚ στον ΠούτινΑΝ εισβάλει στην Τουρκία με αντάλλαγμα την μη εθνικοποίηση της κεντρικής ρωσικής τράπεζας τότε επιτυγχάνονται τα εξής θετικά για την Αμερική :

1. Ακύρωση του σχεδίου της Γερμανίας για τον αγωγό που έφερνε αέριο από το Κατάρ εφόσον ως ενεργειακός κόμβος θα χρησιμοποιούνταν η Τουρκία. Η Γερμανία θα έπαιρνε ένα καλό μάθημα να μην αντιτίθεται στο μεγάλο αφεντικό της , τις ΗΠΑ,οι οποίες θα επέβαλαν με ευκολία την ΤΤΙP.

2. Θα αποτελούσε μια ένδειξη καλής θέλησης προς την Ρωσία από μια Αμερική που στην παρούσα φάση ΔΕΝ μπορεί να αντιπαρατεθεί στρατιωτικά στην Μ.Ανατολή με την Ρωσία και δεν επιθυμεί περαιτέρω φασαρίες που θα της αποσπάσουν την προσοχή από την αντιμετώπιση του άλλου μεγάλου εχθρού της, της Κίνας και ειδικά στον Ειρηνικό Ωκεανό.http://ift.tt/2aS3Cnb

3. Θα καθιστούσε το Ισραήλ ως ενεργειακό κόμβο προς αντικατάσταση της Τουρκίας που θα βρίσκονταν υπό ρωσική κατοχή.Ο αγωγός Κατάρ-Συρίας-Τουρκίας-Ευρώπης θα μπορούσε να κατασκευασθεί τελικά αλλά με αλλαγμένη διαδρομή, δηλαδή μέσω Ισραήλ αντι της Συρίας και Κύπρου αντί τηςΤουρκίας (με υποθαλάσσιο αγωγό Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας) . Με αυτό τον τρόπο οι ΗΠΑ θα αποκαθιστούσαν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ και ευχαριστούσαν το Εβραϊκό λόμπι μετά την αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε με το διπλωματικό άνοιγμα Ομπαμα προς το Ιράν το οποίο οι Εβραίο δικαίως θεωρούν τον πιο θανάσιμο και επικίνδυνο εχθρός τους. Το Ισραήλ θα κα΄ταπινε πιο έυκολα την απόφαση Ρωσίας-ΗΠΑ για την απόδοση των υψωμάτων τυο Γκολάν πίσω στην Συρία, υψώματα που το Ισραήλ κέρδισε στον πόλεμο του ΓιομΚιπούρ το 1973.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι εάν τελικά ΗΠΑ και Ρωσία συμφωνήσουν για την ρωσική εισβολή στην Τουρκία τότε η σημασία της Κύπρου και Ελλάδας θα αναβαθμιστεί αλλά μέσω του Αμερικανικού παράγοντα και θα υποβαθμίζονταν η σημασία και μονοκρατορία της Γερμανίας στην νότια Ευρώπη. Η Ευρώπη θα αποκτούσε ενεργειακή εναλλακτική με τον υποθαλασσιο αγωγό Ισραήλ -Κύπρου-Ελλάδας και μάλιστα με αμερικανική αιγίδα.
Η Ρωσία δεν αντιδρούσε στη κατασκευή του αγωγού αυτού εφόσον η κατασκευή του θα έπαιρνε χρόνο και ο Πούτιν έτσι κι αλλιώς σκοπεύει να εισβάλει στην Ευρώπη το 2024, όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί το εξοπλιστικό του πρόγραμμα.
Γιαυτό και θα δέχονταν την μη εθνικοποίηση της κεντρικής του τράπεζας σε αντάλλαγμα με την κατοχή και διάλυση της Τουρκίας . Η ελευθερία να περνάει τα στενά και η απόλυτη κυριαρχία στην Μ.Ανατολή 6-8 χρόνια πριν τον κύριο πόλεμο θα του ήταν αρκετά.

ΠΗΓΗ hellenicsunrise


from Lougantina-news http://ift.tt/2bnClWj
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου