Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΛΑΘΟΣ ΟΣΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ


Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Είναι γνωστό πως κάποιες απειλές του Κρεμλίνου για αντίποινα στις αεροπορικές επιδρομές των Αμερικανών στη Συρία θεωρήθηκαν ως μπλόφα του Πούτιν από τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ, με την πεποίθηση ότι δεν θα επιχειρήσει κάποια επιχείρηση αναστολής της αμερικανικής επιθετικότητας.

Είναι όμως τα πράγματα έτσι;


Γεγονός είναι, όπως αναφέρει η εφημερίδα DailyMail, ότι στις στρατιωτικές βάσεις των Ρώσων στη Συρία μετά τις τελευταίες εξελίξεις παρατηρείται έντονος πολεμικός οργασμός ενώ καταφθάνουν συνεχώς ενισχύσεις μέσω θαλάσσης και αέρος από τη Ρωσία. Αυτό φανερώνει ότι υπάρχει μεγάλη αποφασιστικότητα για άμεση αντίδραση σε ενδεχόμενη νέα εμπλοκή.



Παράλληλα, σύμφωνα με τις εντολές του ίδιου του Πούτιν, έχουν ενισχυθεί όλα τα αντιαεροπορικά συστήματα των Ρώσων και η αεράμυνα ορθώνοντας στην ουσία ένα αόρατο τείχος σε οποιαδήποτε αμερικανική νέα επιδρομή.

Επίσης, όπως είναι γνωστό, ρωσικά πολεμικά πλοία που πέρασαν πρόσφατα τα στενά, περιπολούν στις ακτές της Συρίας και μπλοκάρουν κάθε κίνηση του αμερικανικού στόλου και τις προθέσεις για νέα πυραυλική επίθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα MailonSunday, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν φέρεται να έχει φτάσει στα άκρα και κάνει μια ύστατη προσπάθεια συνδιαλλαγής με τις ΗΠΑ ώστε να αποφευχθεί το χειρότερο.

Το Κρεμλίνο γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτοί που διέταξαν τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία γνώριζαν ότι αυτό θα τους έφερνε σε απευθείας αντιπαράθεση με τη Μόσχα.

Σε μια αποτίμηση της όλης κατάστασης, το Royal United Services Institute αναφερόμενο στη στάση του Πούτιν, διακηρύσσει πως γενικά μπλοφάρει, ότι είναι σε δυσχερή κατάσταση, και ότι δεν μπορεί να τα βάλει με το οπλοστάσιο των ΗΠΑ. Η επιδίωξη του Πούτιν, σύμφωνα πάντα με το κέντρο αυτό, (Royal United Services Institute), είναι να μην φανεί πως αυτός είναι ο επιτιθέμενος αλλά πως αναγκάστηκε να αντιδράσει σε υποτιθέμενη επιθετική ενέργεια του αντιπάλου.

Η γενική πεποίθηση είναι ότι δεν θα αντέξει σε άμεση σύγκρουση με τις ΗΠΑ και με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και γενικότερα. Πιστεύουν ότι το αιφνιδιαστικό χτύπημα του Τραμπ στη Συρία τον έχει φέρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση και τον έχει μειώσει ανεπανόρθωτα στα μάτια των υποστηρικτών του.

Πάνω όμως σε όλα αυτά και τις εκτιμήσεις των αμερικανών ειδικών ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι Tomahawk έχουν εξουδετερώσει τα ρωσικά συστήματα S-300, S-400 και ότι η αμερικανική περιοχή είναι εμφανής έναντι των ρωσικών οπλικών συστημάτων, έχουν κάνει ένα θανάσιμο λάθος που μπορεί να τους αποβεί μοιραίο.

Το μεγάλο αυτό θανάσιμο λάθος που επαναλαμβάνουν πάντα οι Αμερικανοί σε περιόδους κρίσης με τη Ρωσία, όπως αυτή σήμερα, είναι ότι υποτιμούν το τεράστιο διαθέσιμο πυρηνικό οπλοστάσιο που έχει και την αποφασιστικότητα της Μόσχας να το χρησιμοποιήσει στην αυξανόμενη αμερικανική προκλητικότητα.

Σύμφωνα με τα ίδια τα αμερικανικά στοιχεία όπως τα παραθέτει η βικιπέδια, και σύμφωνα με την αναφορά του Strategic Offensive Arms, οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν τον ίδιο αριθμό πυρηνικών βομβών. Συγκεκριμένα, η Ρωσία έχει 4.490 πυρηνικές κεφαλές αλλά το ερώτημα είναι οι ΗΠΑ έχουν τον ίδιο αριθμό πυρηνικών κεφαλών;

Η Ρωσία έχει ενεργοποιημένες 1790 πυρηνικές κεφαλές σε σύγκριση με την Αμερική που έχει 1750. Σύμφωνα με το Newsweek και με έναν πίνακα που παραθέτει, το συμβατικό οπλοστάσιο της Ρωσίας και των συμμάχων της αναφέρεται στον κάτωθι πίνακα.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν σήμερα στην Ευρώπη μια δύναμη 30.000 ανδρών. Η δύναμη αυτή συν την στρατιωτική δύναμη της Μεγάλης Βρετανίας και κάποιων άλλων χωρών του ΝΑΤΟ, αντικειμενικά δεν μπορεί να συγκριθεί με τη στρατιωτική δύναμη της ρωσικής αρκούδας που βρίσκεται σε απόσταση ενός βήματος από την καρδιά της Ευρώπης.



Όσον αφορά τη Γερμανία, η στάση της προκαλεί ειρωνεία όπως την έχουν εκφράσει πολλοί εκπρόσωποι του ρωσικού κοινοβουλίου, τονίζοντας πως στην ουσία είναι αμερικανική αποικία και πως είναι θέμα ωρών η καταστροφή της από το ρωσικό οπλοστάσιο.



Οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες κάνουν ένα πολύ τραγικό λάθος μην υπολογίζοντας τον ψυχολογικό παράγοντα. Είναι γνωστό πως αν η αρκούδα τραυματιστεί είναι ικανή για όλα ακόμα και να επιφέρει θανάσιμο χτύπημα στον αντίπαλό της.

Το θλιβερό είναι πως για πολλούς στρατηγικούς παρατηρητές η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ στη Συρία θεωρείται αναπόφευκτη. Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ και η παγκόσμια ελίτ επιδιώκει αυτή τη σύγκρουση και απλά περιμένει το σύνθημα από τους Ιλλουμινάτι και από το σατανικό Βατικανό. Στην πραγματικότητα οι μαριονέτες που φαίνεται να κυβερνούν, όπως Τραμπ, Μέρκελ και άλλοι, θεωρούνται τα απλά εκτελεστικά όργανα των σκοτεινών τους αποφάσεων. Δεν κατανοούν όμως ότι έτσι θα ανάψουν φωτιά που θα κάψει και τους ίδιους.

Το επιστέγασμα σε αυτή την κατάσταση και οι απόψεις που έχουν αρχίσει να κατασταλάζουν στη Μόσχα είναι ότι η μόνη λύση για να αποφευχθεί παγκόσμιος πόλεμος και παγκόσμια καταστροφή είναι ο Πούτιν να χτυπήσει αιφνιδιαστικά τα στρατηγικά κέντρα του ΝΑΤΟ εξουδετερώνοντας τις πυρηνικές τους δυνατότητες και στη συνέχεια με την τεράστια στρατιωτική δύναμη που έχει να προχωρήσει και να καταλάβει κομβικά σημεία στο κέντρο της Ευρώπης όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη που δημοσιεύτηκε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.



Σήμερα το ΝΑΤΟ διαθέτει στην Ευρώπη μια ετοιμοπόλεμη πολεμική δύναμη των 50.0000 ανδρών για να αμυνθεί σε ενδεχόμενη ρωσική εισβολή, δηλαδή στην ουσία μια αστεία αποτρεπτική δύναμη ενάντια της Ρωσίας.



Ήδη ο Πούτιν έχει συγκεντρώσει στρατιωτικές δυνάμεις 300.000 ανδρών με τα καλύτερα ρωσικά οπλικά συστήματα που είναι έτοιμοι να εισβάλλουν στην Ευρώπη.

Στην περίπτωση που τελικά οδηγηθούμε σε άμεση σύγκρουση το πιο πιθανό είναι ότι οι ΗΠΑ θα χάσουν τις ισορροπίες που μέχρι τώρα κρατάνε γιατί δεν υπολογίζουν τις απώλειες που θα έχουν και αυτό σίγουρα θα κλονίσει συθέμελα την αμερικανική κυριαρχία στην Ευρώπη ενώ θα επηρεάσει αποφασιστικά την ίδια την ύπαρξη των ΗΠΑ.

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το FBI, ο κύριος υπεύθυνος που παρασύρει τις ΗΠΑ σε μια ολέθρια ανοιχτή σύγκρουση με τη Ρωσία είναι ο γνωστός γερουσιαστής Μακ Κέιν.

Όπως αναφέρει η γνωστή αμερικανική εφημερίδα Forbes, είναι γνωστό πως συμβαίνει συχνά όταν ανέρχεται στην εξουσία νέος πρόεδρος στις ΗΠΑ το βαθύ κράτος προσπαθεί να τον προβοκάρει για να τον ελέγχει στη συνέχεια σε κάθε του βήμα. Αυτό έγινε και με τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία. Και όλα αυτά τα έκανε ο Μακ Κέιν γιατί ήθελε να αποσπάσει την προσοχή της αμερικανικής κοινής γνώμης από το σκάνδαλο της παιδοφιλίας στο οποίο είχε εμπλακεί ο ίδιος.

Το παιχνίδι παίζεται ως εξής: όπως αποκάλυψε ο τρέχων σύμβουλος της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Herbert Raymond, διοχετεύουν πλαστές πληροφορίες στον πρόεδρο και στη συνέχεια βάσει αυτών των πληροφοριών τον ακούν πίεση για να αυξήσει την επιθετικότητα της Αμερικής ακόμα και να προχωρήσει σε χερσαία εισβολή στη Συρία.



Ο κύριος παραγωγός των ψευδών αυτών ειδήσεων αναφέρεται πως είναι ο πρώην πρόεδρος της CIA, David Petraeus, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και για ποινικά αδικήματα. Όλο αυτό το σκοτεινό κύκλωμα προσπαθεί να παρασύρει τον Τραμπ στο να αποφασίσει εισβολή στη Συρία με μια ισχυρή δύναμη 150.00 στρατιωτών.

Όπως ομολογεί, (κατα λάθος), ο ίδιος ο προσωπικός γραμματέας του Τραμπ στο παρακάτω βίντεο, «το πρώτο μας βήμα είναι να προκαλέσουμε ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση για να αποσταθεροποιήσουμε την κατάσταση στη Συρία και μετά να επιφέρουμε την ολοκληρωτική σύγκρουση.»



ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΛΑΘΟΣ ΟΣΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ - Εικόνα6




ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
nikosxeiladakis.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/2phDDba
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου