Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η ΠΙΟ Σπάνια και Αρχαία Ράτσα Σκύλου στον Κόσμο, εμφανίστηκε ξανά στην Άγρια Φύση. Άφωνοι οι Επιστήμονες!


Ένα σπάνιο είδος άγριου σκύλου που φοβόμασταν ότι είχε εξαφανιστεί τα τελευταία 50 χρόνια, παρατηρήθηκε ξανά στα βουνά της Νέας Γουινέας.

Μετά τον εντοπισμό των σκύλων κατά τη διάρκεια μιας αποστολής το περασμένο φθινόπωρο, οι ερευνητές ξεκίνησαν μια έρευνα ταχείας αξιολόγησης, βάζοντας φωτογραφικές μηχανές και δολώματα σε ολόκληρη την περιοχή.

Και, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, είχαν λάβει «οριστικές αποδείξεις» για το νέο υγιή πληθυσμό των Άγριων Σκύλων της Νέας Γουινέας.
Αυτά τα σκυλιά λέγεται ότι είναι τα πιο σπάνια και αρχαιότερα στον κόσμο και σήμερα, οι ερευνητές έχουν πλέον τεκμηριώσει την παρουσία τουλάχιστον 15 σκύλων .

Η ομάδα έχει καταγράψει περισσότερες από 140 φωτογραφίες των άγριων σκύλων, οι οποίοι έχουν σπάνια χρώματα και οι ερευνητές έχουν καταλήξει σε ψευδώνυμα για τα σκυλιά με βάση τα σημάδια τους.
Η κάμερα αποκάλυψε την παρουσία ενηλίκων και των δύο φύλων, εγκύων θηλυκών και νεογνών που κυμαίνονταν σε ηλικία από περίπου 3-5 μήνες.

Στην έρευνα του Σεπτεμβρίου του 2016, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Παπούα και το Ίδρυμα Ερευνών Νοτιοδυτικού Ειρηνικού, ανακάλυψαν μια πληθώρα σημείων που δείχνουν την ύπαρξη των σκύλων σε απομακρυσμένες τοποθεσίες στα 3700-4600μ υψόμετρο.
Ενώ δύο «δυνητικά αξιόπιστες» φωτογραφίες είχαν προηγουμένως επισημάνει την ύπαρξή τους, αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν την παρατήρηση τα τελευταία 50 χρόνια και λένε ότι φαίνεται να ακμάζουν.



Τα σκυλιά παρατηρήθηκαν τόσο ως μονάδες όσο και ως μέλη μικρών κοινωνικών ομάδων, οι οποίες αποτελούνταν από δύο, τρία και τέσσερα μέλη.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα κοπράνων, τα οποία θα τους επιτρέψουν να διεξάγουν ανάλυση αλληλουχίας και ανάλυση DNA για το είδος.

Credit: DailyMail


from Lougantina-news http://ift.tt/2qlErvh
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου