Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ…ΚΟΡΑΝΙ! Το διαβάσαμε από το: Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ…ΚΟΡΑΝΙ! http://ift.tt/2p2UVvR


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα στοιχείο που είναι άγνωστο σε όσους δεν έχουν μελετήσει το Κοράνι, είναι το πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με την Ανάσταση του Χριστού και την εν συνεχεία Δευτέρα Του παρουσία.

Πριν από δυο χρόνια η σχετική αναφορά στο Κοράνιο για τον Ιησού Χριστού την Ανάσταση Του και στην Δευτέρα Παρουσία Του, προκάλεσε μια έντονη δημόσια συζήτηση και πολλούς διαξιφισμούς στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα σε μια ημερίδα που είχε γίνει στην ισλαμική Θεολογική Σχολή του πανεπιστημίου «Ondokuz Mayıs» της Σαμψούντας, το θέμα του Ιησού Χριστού του Κορανίου «άναψε» κυριολεκτικά φωτιές αποκαλύπτοντας μεγάλες αντιφάσεις του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων στο ζήτημα αυτό.

Το πρόβλημα που εμφανίστηκε από το ακροατήριο της ημερίδας χωρίς να βρεθεί αξιόπιστη απάντηση, δείχνει για άλλη μια φορά αφ’ ενός τις ατέλειες του Κορανίου που οι μουσουλμάνοι το θεωρούν «άκτιστο», δηλαδή σαν ο αυτούσιος θείος λόγος αντίγραφο του οποίου υπάρχει στον ουρανό και αφ’ ετέρου την άμεση επίδραση που είχε δεχτεί ο Μωάμεθ από διάφορες χριστιανικές πηγές.

Το πρόβλημα όπως παρουσιάστηκε ήταν βασικά η παρουσία και θέση του Ιησού Χριστού σε σχέση με τον Μωάμεθ, αλλά και με την πολυσυζητημένη Ανάσταση Του στην Δευτέρα Παρουσία Του . Όπως είναι γνωστό, ο Ιησούς Χριστός στο Κοράνι εμφανίζετε όχι σαν Θεάνθρωπος, αλλά σαν ένας μεγάλος προφήτης προτελευταίος πριν από τον Μωάμεθ ο οποίος θεωρείται ως ο τελευταίος προφήτης του Θεού. Παράλληλα όμως, (και εδώ γεννάται το πρόβλημα), το Κοράνι αναφέρει ότι στην δευτέρα παρουσία θα εμφανιστεί ο αναστημένος Ιησούς Χριστός, που θα κατέβει από τον ουρανό σαν πιστός και θα κηρύξει και αυτός την αληθινή θρησκεία στην ανθρωπότητα.

Το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε στην ημερίδα της Σαμψούντας, χωρίς να υπάρξει ικανοποιητική απάντηση, είναι πως στο ιερό Κοράνι προβάλλεται ο Μωάμεθ σαν ο τελευταίος προφήτης του Θεού, όταν στο ίδιο το Κοράνι αναγράφεται ότι στην δεύτερη παρουσία θα εμφανιστεί ο τελευταίος προφήτης που δεν είναι άλλος από τον Ιησού Χριστός ;;;

Τα ερώτημα αυτό τέθηκε μετά επιτάσεως στον αντιπρύτανη της Θεολογικής Σχολής της Σαμψούντας, καθηγητή Mahmut Aydın, κατά την διάρκεια μιας διάλεξης του με τον τίτλο, «Hz İsa Ne Oldu», δηλαδή «Τι έγινε με τον Άγιο Ιησού;». Ο Τούρκος μουσουλμάνος θεολόγος αφού προς στιγμή έμεινε αμήχανος, δεν μπόρεσε να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις με αποτέλεσμα να ανέβει ο τόνος των συζητήσεων και μάλιστα να υπάρξουν και αμφισβητήσεις για το θέμα αυτό όπως το παρουσιάζει το Κοράνι. Μάλιστα υπήρξαν και αναφορές για την χριστιανική άποψη που υπάρχει στην Καινή Διαθήκη για την δευτέρα παρουσία και την επανεμφάνιση του Ιησού Χριστού του Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου.

Τελικά και είναι πολύ χαρακτηριστικό, ο Τούρκος θεολόγος, Mahmut Aydın, ανήμπορος να εξηγήσει αυτή την αντίφαση του Κορανίου σχετικά με τον Ιησού Χριστό, αφού επέμενε ότι ο Μωάμεθ είναι ο πιο τέλειος και ο τελευταίος προφήτης κατέφυγε στην θεωρία ότι όλοι οι προφήτες μεταφέρουν το ίδιο μήνυμα από τον Θεό. Στο τέλος δε της διάσκεψης τόνισε ότι δεν μπορεί οι πιστοί να ρίχνουν «σκιές» στην μουσουλμανική θεωρία ότι ο Μωάμεθ είναι ο τελευταίος προφήτης και δεν μπορεί ο Ιησούς Χριστός να επισκιάσει την παρουσία και το μήνυμα του Μωάμεθ.

Το ερώτημα όμως έμεινε αναπάντητο!

HZ. ISA’ YA NE OLDU =ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΗΣΟΥ Samsun da tartışmalı Hz. Isa konferansı = Η προκληθείσα διένεξη στην διάλεξη για τον Άγιο Ιησού στην Σαμψούντα.

Εν Θεσσαλονίκη, Μεγάλη Παρασκευή 14/4/2017


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

nikosxeiladakis.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/2pgOOku
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου