Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΟΙ ΤΟΜΑΧΟΚ… ΤΡΕΜΟΥΝ! – Δείτε τη «μητέρα όλων των βομβών» εν δράσει! (photos & videos)



Τη μεγαλύτερη τους μη πυρηνική βόμβα έριξαν στην επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν οι Αμερικανοί με το Πεντάγωνο να το επιβεβαιώνει.



Η ρίψη της έγινε λίγες ημέρες μετά τον θάνατο ενός Αμερικανού στρατιώτη ο οποίος πολεμούσε εναντίον του ISIS, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος στο Fox News.



H GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast θεωρήθηκε το πιο ισχυρό μη πυρηνικό όπλο που είχε αναπτυχθεί τη στιγμή της δημιουργίας της.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, είναι η πρώτη φορά που αυτού του είδους η βόμβα χρησιμοποιείται σε μάχη.

Η μη πυρηνική βόμβα GBU-43 ερρίφθη από αεροσκάφος MC-130. Μπορεί να διαπεράσει 60 μέτρα ενισχυμένου σκυροδέματος κι είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για να πλήξει σπήλαια και αποθήκες. Μάλιστα, μπορεί να καταστρέψει έκταση σε διάμετρο 152 μέτρων.

Είναι εμπλουτισμένη με το εκρηκτικό Η6, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για εκσκαφές και δημιουργία κρατήρων. Ένα τυποποιημένο εκρηκτικό όπως το Η6 προσφέρει ευκολία χρήσης σε εκσκαφές που έχουν χρονικό περιορισμό, κατεδαφίσεις αλλά και οχυρώσεις.

Δοκιμάστηκε πρώτη φορά το Μάρτιο του 2003 στην Φλόριντα και ξανά τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Η συγκεκριμένη βόμβα έχει ισχύ όσο 23 πύραυλοι Τόμαχοκ και για το λόγο αυτό αποκαλείται «η μητέρα όλων των βομβών».

Δείτε τη βόμβα GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast




crashonline.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/2pfUb3i
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου