Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ανησυχία Πεκίνου για εξάπλωση του Χριστιανισμού στην Κίνα- Το 2030 η Κίνα θα έχει τους περισσότερους Χριστιανούς στον κόσμο





Πεκίνο.

Ο επικεφαλής των Θρησκευμάτων, στην κυβέρνηση της Κίνας, Wang Tszoan, προειδοποίησε για τον κίνδυνο της εξάπλωσης του Χριστιανισμού στη χώρα, σημειώνει σε σημερινό δημοσίευμά του το BBC.



Σύμφωνα με τον Κινέζο υπουργό «Οι Κινέζοι θα πρέπει να προβούν σε αποφασιστική αντίσταση στις προσπάθειες άλλων χωρών να επιβάλουν τον χριστιανισμό στην Κίνα».

Η δήλωση του Βανγκ Τζοάν, έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενης εκστρατείας σε διάφορες κινεζικές επαρχίες κατά τον εορτασμό των Χριστουγέννων, καθώς πολλοί Κινέζοι στόλισαν τα σπίτια τους εν όψει των Χριστουγέννων.

--

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος



Το 2030 η Κίνα θα έχει τους περισσότερους Χριστιανούς στον κόσμο







Το 2030 η Κίνα θα έχει τους περισσότερους Χριστιανούς απ όλες τις χώρες του κόσμου, υποστηρίζει ο καθηγητής Κοινωνιολογίας στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Περντιού, Φενγκάνγκ Γιάνγκ.

Ο καθηγητής υποστηρίζει μάλιστα , ότι μέχρι το 2030 η Κίνα θα έχει αναδειχθεί σε πρώτη χριστιανική χώρα του κόσμου, με περίπου 250 εκατομμύρια πιστούς.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Economist, ο αριθμός των αθέων Κινέζων μειώνεται σταθερά, ενώ ταυτόχρονα ανεβαίνει με ραγδαίους ρυθμούς ο αριθμός των Κινέζων που δηλώνουν Χριστιανοί στο θρήσκευμα.

Σήμερα ο αριθμός των Κινέζων που έχουν ασπαστεί τον Χριστιανισμό έχει φτάσει στα 70 εκατομμύρια.

Ωστόσο ο Economist υποστηρίζει ότι πολλές ενορίες στην Κίνα αναγκάζονται να λειτουργούν υπό καθεστώς ημιπαρανομίας σε σπίτια Κινέζων πιστών, καθώς η αυξανόμενη δημοτικότητα του Χριστιανισμού στην χώρα αντιμετωπίζεται ως απειλή από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

tribune.gr












from Lougantina-news http://feedproxy.google.com/~r/Lougantina/~3/31NdQeghYlU/2030.html

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου