Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Στο 4,5% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ







Προβάδισμα 4,5 μονάδων καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.



Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 29,5% έναντι 25% της ΝΔ, με τη Χρυσή Αυγή να είναι τρίτο κόμμα καταγράφοντας 6%. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως οι ΑΝΕΛ βρίσκονται για πρώτη φορά κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ενώ η «κατρακύλα» της ΔΗΜΑΡ συνεχίζεται.



Αναλυτικά τα ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ 29,5%

ΝΔ 25%

ΠΑΣΟΚ 4%

ΑΝΕΛ 2%

Χρυσή Αυγή 6%

ΔΗΜΑΡ 0,5%

ΚΚΕ 5%

Ποτάμι 5%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%

Αλλο κόμμα 7%

ΔΞ/ΔΑ 15 %

Η χρονιά που πέρασε ήταν καλύτερη ή χειρότερη από την προηγούμενη;



Οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι, καθώς, σε ποσοστό 60% εκτιμούν πως η χρονιά που φεύγει είναι σίγουρα ή μάλλον χειρότερη από την προηγούμενη.

Ποια θεωρείτε την καλύτερη λύση για τη χώρα



Σε αυτή την ερώτηση οι γνώμες των πολιτών εμφανίζονται κατακερματισμένες, ωστόσο, το μεγαλύτερο ποσοστό (29%) ζητάει οικουμενική κυβέρνηση με ένα 15,5% να μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.



Ενα 14% θέλει νίκη ΣΥΡΙΖΑ και αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ ένα 7,5% πιστεύει ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ θα είναι η καλύτερη λύση για τη χώρα.

Μέσα στους επόμενους μήνες η οικονομική κατάσταση θα είναι χειρότερη ή καλύτερη;



Οι συμμετέχοντες στην έρευνα εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα την επόμενη χρονιά θα είναι σίγουρα ή μάλλον χειρότερη (ποσοστό 52,5%), ενώ ένα 15,5% εκτιμά ότι θα είναι καλύτερη. Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει το γεγονός ότι ένα 19% επισημαίνει πως η οικονομική κατάσταση στη χώρα θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως τις 30 Δεκεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν απαντήσει στα ερωτήματα και πριν και μετά από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

http://www.iefimerida.gr/













from Lougantina-news http://feedproxy.google.com/~r/Lougantina/~3/cp3EkzKOFGc/45.html

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου