Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ιταλικά ΜΜΕ: "Παίρνει κλίση το πλοίο - Τα ρυμουλκά πρέπει να βιαστούν" - Ελληνικές αρχές: "Δεν πήρε κλίση"



Φόβοι ότι το πλοίο Norman Atlantic έχει πάρει κλίση και ότι οι ζωές των επιβατών βρίσκονται σε κίνδυνο μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, και όλα εξαρτώνται από τα ρυμουλκά πλοία εάν καταφέρουν να προσεγγίσουν και να ρυμουλκύσουν το πλοίο σε ασφαλές λιμάνι.


Οι ελληνικές αρχές το διέψευσαν αλλά τα ιταλικα΄ΜΜΕ επιμένουν και η ΝΕΡΙΤ το αναμετέδωσε πριν λίγο. Υπάρχει μια συγκεχυμένη κατάσταση, δύσκολο να ξεχωριστεί τι είναι αλήθεια και τι όχι.



Σύμφωνα με την φωτογραφία από την περιοχή της δραματικής διάσωσης, καπνοί φαίνονται να βγαίνουν από το μπροστινό μέρος του πλοίου, ενώ η φωτιά εντοπίζεται προς το κέντρο του «Norman Atlantic». Στο γκαράζ βρίσκονται βυτιοφόρα με λάδι, τα οποία καίγονται, και εκεί εντοπίζεται το σημαντικότερο πρόβλημα.



Μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 158 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 47 περισυνελέγησαν από το παραπλέον πλοίο «Spirit of Piraeus». Ακόμη ένας διασώθηκε από το παραπλέον πλοίο «Abi Jaret».



Οκτώ παρελήφθησαν από ιταλικά ελικόπτερα (το ένα ιταλικό ελικόπτερο μάζεψε επτά και το δεύτερο περισυνέλεξε ακόμη έναν). Τα ελικόπτερα μεταφέρουν τους διασωθέντες στο Λέτσε.



Τρία μικρά παιδιά, που επέβαιναν με τους γονείς τους στο Νοrman Atlantic, μεταφέρθηκαν στην στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα, κοντά στο Λέτσε.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παρουσιάζουν συμπτώματα υποθερμίας και διακομίζονται σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής του Λέτσε.



Στο μεταξύ, διασώστης ο οποίος επέτρεψε στην πόλη του Ότραντο, δήλωσε ότι η φωτιά έχει επεκταθεί και πάλι σε μέρος του Νοrman Atlantic και ότι το πλοίο άρχισε να παρουσιάζει εμφανή κλίση προς τη μία του πλευρά.



Τρεις γυναίκες οι οποίες μεταφέρθηκαν, επίσης, στην Γκαλατίνα, παρουσιάζουν ελαφρά υποθερμία, αλλά η υγεία τους δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.



Οι υπόλοιποι δύο είναι άνδρες, Ιταλοί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.



Το ένα ρυμουλκό που ξεκίνησε από την Κέρκυρα επέστρεψε στο νησί λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Το δεύτερο ρυμουλκό που απέπλευσε από την Πύλο βρίσκεται εν πλω προς την περιοχή του ατυχήματος.











Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά στο πλοίο Norman Atlantic έχει τεθεί υπό έλεγχο και συνεχίζει να φλέγεται μόνο η γέφυρα νούμερο πέντε.



Όλα τα λιμάνια της Κάτω Ιταλίας (Μπάρι, Μπρίντιζι, Σάντα Μαρία Ντι Λέουκα και Λέτσε) είναι σε ετοιμότητα, για να υποδεχθούν τους διασωθέντες.



Πριν λίγη ώρα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, ένας 58χρονος Ιταλός επιβάτης μεταφέρθηκε στην στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα, κοντά στο Πρίντεζι. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.











Το τηλεοπτικό δίκτυο Rai News, επίσης, μετέδωσε ότι το πλοίο, το οποίο είναι ακυβέρνητο, εισήλθε σε αλβανικά χωρικά ύδατα.







Η ιταλική ακτοφυλακή έχει αναλάβει, από τις 10 το πρωί, την όλη επιχείρηση διάσωσης των 478 επιβαινόντων (επιβάτες και πλήρωμα) του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Norman Atlantic», στο οποίο τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε ένα από το γκαράζ του, ενώ έπλεε 22 ναυτικά μίλια απο τις ακτές της Ιταλίας και 44 βορειοδυτικά της Κέρκυρας.















Όπως έκανε γνωστό, με δηλώσεις του, το μεσημέρι της Κυριακής, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός, «το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Νorman Αtlantic, βρίσκεται εντός θαλάσσιας περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της ιταλικής ακτοφυλακής και ως εκ τούτου η διαχείριση του περιστατικού έχει περάσει πλέον στο αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ρώμης, ενώ από το ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης τα δεσμευμένα πλοία παραμένουν για παροχή συνδρομής σε συνεργασία με την ιταλική ακτοφυλακή».









Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr










from Lougantina-news http://feedproxy.google.com/~r/Lougantina/~3/SIPNrlPa7mE/blog-post_561.html

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου