Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Το ΝΑΤΟ «προετοιμάζει» την πολωνική πολεμική αεροπορία σε αποστολές χρήσης πυρηνικών όπλων!





Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η συμμετοχή νέων κρατών που δεν διαθέτουν πυρηνικό οπλοστάσιο όπως η Πολωνία, να συμμετάσχουν σε ασκήσεις χρήσης πυραύλων με πυρηνική γόμωση . Αυτό δήλωσε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ, αναφέρει το ρωσικό δίκτυο Russia Today.



«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των πληρωμάτων πολεμικών αεροσκαφών μη πυρηνικών μελών του ΝΑΤΟ, να δύναται να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα, όπως η Πολωνία», είπε ο Αντόνοφ.



Σύμφωνα με τον ίδιο, η έλλειψη επαφής ανωτάτων αξιωματικών μεταξύ της δύσης και της Ρωσίας , δεν βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και ασφάλειας στην Ευρώπη, και αντίστροφα, «δημιουργεί παρεξηγήσεις και καχυποψία» στο Κρεμλίνο.

Ο ρώσος ΥΦΑΜ , είπε επίσης ότι αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρεται με σκεπτικισμό σε αυτό το γεγονός.



«Οι σχέσεις με το ΝΑΤΟ στο στρατιωτικό τομέα, διακόπηκαν απότομα το 2014 με πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ . Η απόφαση αυτή ελήφθη μονομερώς από τις Βρυξέλλες. Η συμμαχία είχε ως κίνητρο την επιθυμία να «τιμωρήσει» την Ρωσία, για την προθυμία της να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα », είπε ο Ρώσος υφυπουργός.



Επίσης, μιλώντας για την πιθανή ένταξη στο ΝΑΤΟ, της Ουκρανίας, ο Antonov τόνισε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πλήρη «σύγκρουση» των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.



«Ενώ η απόφαση του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας, είναι να αποσυρθεί από το καθεστώς της ουδετερότητας, αυτό αρχικά δεν απειλεί την ασφάλεια της Ρωσίας, καθώς είναι μια πολιτική απόφαση. Αλλά αν στην συνεχεία η χώρα αποκτήσει καθεστώς χώρας προς ένταξης στο ΝΑΤΟ, τότε θα δράσουμε κατάλληλα. Στην προκειμένη περίπτωση θα έχουμε με το ΝΑΤΟ, πλήρη ρήξη, η οποία δεν πρόκειται να αποκατασταθεί σχεδόν ποτέ », δήλωσε ο Αντόνοφ.



Από ότι διαφαίνεται σύμφωνα με και με άρθρα μας στο pentapostagma.gr, οι σχέσεις δύσης και Ρωσίας , βρίσκονται σε τεντωμένο «σκοινί». Το ΝΑΤΟ στην προκειμένη περίπτωση , από την μία κατηγορεί την Ρωσία, για πολεμικές προετοιμασίες , με επίδειξη του πυρηνικού της οπλοστασίου, πράγμα που ισχύει, και από την άλλη το «ίδιο» προετοιμάζεται για αποστολές χρήσης πυρηνικών , χρησιμοποιώντας χώρες που δεν διαθέτουν οι ίδια πυρηνικό οπλοστάσιο.



pentaposptagma.gr










from Lougantina-news http://feedproxy.google.com/~r/Lougantina/~3/v5IJVJbeUao/blog-post_260.html

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου