Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΑΙΜΑ:Ωμοί εκβιασμοί στο παρά 5΄

Σε ρώσικη ρουλέτα έχει μετατραπεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές που ακόμη και στο παρά πέντε της συμφωνίας εκβιάζουν και ζητούν ακόμη περισσότερα επώδυνα μέτρα.
Συντάξεις και ΦΠΑ αποτελούν το «αγκάθι» στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Αν μιλούσαμε μόνο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα είχαμε κλείσει την συμφωνία». Το στίγμα αυτό δίνουν κυβερνητικά στελέχη και πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας το «Βήμα της Κυριακής».

Την ώρα που η Κομισιόν ζητεί δημοσιονομικά μέτρα, για τα δεύτερο εξάμηνο του 2015 και το 2016 μεταξύ 4 και 5 δισ. ευρώ (πακέτο το οποίο έχει αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση), το ΔΝΤ θεωρεί ότι τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα έχουν καμία επίπτωση το 2015. Και έτσι απαιτεί μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ που θα επιβαρύνουν σχεδόν εξ ολοκλήρου τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε την Πέμπτη το απόγευμα ο Πρωθυπουργός με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ εξακολουθεί να μεταδίδεται αισιοδοξία ότι μπορεί να φτάσουμε σε συμφωνία, εάν όχι την Κυριακή, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην επίσημη ενημέρωση τη Δευτέρα.

Ο ίδιος μιλώντας στο «Βήμα» τόνισε ότι οι διαφορές έχουν περιοριστεί στις πρόωρες συντάξεις και στον ΦΠΑ.

Πόσο θα κοστίσει στους φορολογούμενους η νέα συμφωνία

Σύμφωνα με, ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Πάνω από 1 δισ. ευρώ αναμένεται να είναι τα επιπλέον έσοδα από τον ΦΠΑ τον οποίο θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι καθώς ο συγκεκριμένος φόρος δεν κάνει διακρίσεις…

Περίπου 200 εκατ. αναμένεται να είναι το χαράτσι που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ είτε είναι νέας τεχνολογίας είτε...σαπάκια πέραν της δεκαετίας.
Σε 300 εκατ. υπολογίζεται ο έκτακτος φόρος στις μεγάλες επιχειρήσεις ενώ παραμένει ο ΕΝΦΙΑ με προσδοκώμενα έσοδα κοντά στα 2 δισ.

Τέλος εξετάζεται «πέναλτι» 16-20% στις πρόωρες συντάξεις. Την ποινή θα καταβάλλει ο συνταξιούχος μέχρι να συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας του.
πηγη


from Lougantina-news http://ift.tt/1BxgvEb
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου