Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ο Σαμαράς ποντάρει σε καταψήφιση της συμφωνίας και κυβέρνηση εθνικής ενότητας!


Πίσω από τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και των στελεχών της Συγγρού περί ανάγκης συναίνεσης, κρύβεται όχι μόνο η προσπάθεια να δημιουργηθεί το πολιτικό πλαίσιο που θα δικαιολογούσε ενδεχόμενη καταψήφιση της συμφωνίας από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και το σενάριο κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στο οποίο ποντάρει πλέον η γαλάζια ηγεσία.

Το σενάριο αυτό προβλέπει κατάρρευση της κυβέρνησης λόγω απώλειας της πλειοψηφίας και συγκρότησης μίας νέας, με τις δυνάμεις του κατά Σαμαρά “φιλοευρωπαϊκου μετώπου”, δηλαδή τη Ν.Δ με τον ιδιο πάντα στο τιμόνι, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, στην οποία μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται πρόθυμος να αποδεχόταν άλλη θέση και όχι αυτή του πρωθυπουργού.

Αυτά ελπίζει ο Σαμαράς!

Από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο υφυπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ πάντως επανέλαβε χθες από τη Ζάκυνθο ότι ισχύει αυτό που έχει δηλώσει ο Πάνος Καμμένος, ότι “είναι πατριωτικό καθήκον η ψήφιση της συμφωνίας και ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε προσωπικά τη διαπραγμάτευση διασφαλίζοντας τη λαϊκή εντολή”. Προέβλεψε μάλιστα ότι εκτός από τη δεδομένη στήριξη των ΑΝΕΛ, δεν θα υπάρξει εσωκομματικό ζήτημα ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε με νόημα ότι “άλλος και άλλοι θα έχουν προβλήματα”.

Ο κ.Κουίκ σχολίασε και δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής που έφερε Σαμαρά και Βενιζέλο να έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας: “Όποτε συνομιλούν Σαμαράς και Βενιζέλος με... ανησυχεί ότι σίγουρα δεν συζητούν κάτι καλό για την πατρίδα μας, όπως απέδειξαν στην ισοπεδωτική συγκυβέρνησή τους.”

Δήλωσε επίσης κατηγορηματικά και καυστικά πως: “Ούτε λόγος να συζητήσουν οι ΑΝΕΛ την όποια συμμετοχή τους σε κυβέρνηση ευρείας αποδοχής με τη συμμετοχή του ενός αρχηγού σε κόμμα που σχεδόν έχει πάψει να υπάρχει και τη συμμετοχή ενός άλλου αρχηγού που σχεδόν έχει πάψει να είναι αρχηγός στο κόμμα που θα προεδρεύει δεν ξέρω για πόσο ακόμα.”

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/1JgBNMI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου