Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο κατά της Κίνας, η Ρωσία για διάσωση τραπεζών



ΑΝΑΛΥΣΗ…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για έναν πιθανό πόλεμο κατά της Κίνας και της Ρωσίας με στόχο την πρόληψη της κατάρρευσης του Δυτικού τραπεζικού συστήματος, αναφέρει χαρακτηριστικά ένας Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής και ακτιβιστής.

Ο Michael Billington, συντάκτης του «Executive Intelligence Review» και συγγραφέας του βιβλίου «Σκέψεις ενός Αμερικανού πολιτικού κρατούμενου: Η καταστολή και η υπόσχεση του Κινήματος LaRouche», έκανε τις παρατηρήσεις του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ προειδοποίησε την Κίνα να σταματήσει την ανάπτυξη τεχνητών νησιών στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, υποσχόμενος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα σταματήσουν να περιπολούν τα διεθνή ύδατα και τον εναέριο χώρο στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

«Δεν πρέπει να υπάρχει λάθος, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πετάξουν, θα πλεύσουν, και θα λειτουργήσουν οπουδήποτε επιτρέπει το διεθνές δίκαιο, όπως κάνουμε σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Κάρτερ σε κοινή βάση του αμερικανικού στρατού στο Περλ Χάρμπορ.

Ο Billington, δήλωσε πως η προσπάθεια της Κίνας να χτίσει τα νησιά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας δεν είναι «ασυνήθιστη», δεδομένου ότι οι Φιλιππίνες και το Βιετνάμ έχουν επίσης κάνει το ίδιο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα προσπαθεί να κρατήσει την εστίασή του σε μια ευρέως διαφημιζόμενη στροφή προς την Ασία, η οποία έχει ξεκινήσει από το 2011. Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι καμία περιοχή δεν είναι πιο σημαντική για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της Αμερικής από την Ασία.

«Το σημείο που πρέπει να γίνει είναι ότι οι Κινέζοι, όπως και οι Ρώσοι, είναι πολύ, πολύ σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πολεμική κινητοποίηση, η προετοιμασία για τον πόλεμο στη Ρωσία, την προετοιμασία για πόλεμο κατά της Κίνας,» δήλωσε ο Billington.



«Υπάρχει μια γενική αυξανόμενη αναγνώριση αυξανόμενη ότι η κινητήρια δύναμη για τον πόλεμο αυτό είναι η απόλυτη κατάρρευση ολόκληρου του Δυτικού τραπεζικού συστήματος» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα είναι τώρα έτοιμη να χρεοκοπήσει. Το έχει κάνει αυτό πολύ σαφές. Το ευρώ δεν θα επιβιώσει. Εδώ στο σπίτι του ο Ομπάμα έχει αποτύχει … να αναστρέψει την πτωτική τάση στην απασχόληση, στην παραγωγή, στις υποδομές στις Ηνωμένες Πολιτείες και τώρα αντιμετωπίζει μια πολύ μεγαλύτερη κατάρρευση από αυτή του 2008, «είπε ο αναλυτής.

«Και η εικόνα από το Λονδίνο, την Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη είναι πως πρέπει να υπάρξει πόλεμος. Δεν μπορεί να επιτραπεί στους Bricw, συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας, της Νότιας Αφρικής και το μεγαλύτερου μέρους της Λατινικής Αμερικής, τη δημιουργία νέων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για να αφαιρέσουν από την Ελίτ το δικαίωμα της λεηλασίας από τους πόρους στον τομέα της ανάπτυξης», σημείωσε ο Billington.

«Έτσι, πρόκειται για πόλεμο», τόνισε.

Η Ουάσιγκτον κατηγορεί το Πεκίνο για το τεράστιο πρόγραμμα «εγγειοβελτιωτικών» στο αρχιπέλαγος της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, Σπράτλεϊ, αναφέροντας πως οι εδαφικές διεκδικήσεις της Κίνας από τα τεχνητά νησιά θα μπορούσαν να στρατιωτικοποιήσουν περαιτέρω την περιοχή.

«Η Κίνα γνωρίζει ότι κάθε στρατιωτική επίθεση εναντίον της από την εποχή του βρετανικού, ήρθε μέσω της Θάλασσας της Νότιας Κίνας», δήλωσε ο Billington. «Έτσι ανησυχούν.»

Είπε ότι οι Κινέζοι έχουν επανειλημμένα προσφερθεί «τα ασιατικά έθνη της Νοτιοανατολικής να εργαστούν από κοινού για την ανάπτυξη των πόρων, κίνηση που έχει απορριφθεί από τις Φιλιππίνες, οι οποίες λειτουργούν ως απόλυτη μαριονέτα στα πολεμικά σχέδια του Ομπάμα, και στην πραγματικότητα, μετατρέπουν τα νησιά τους σε μια μαζική στρατιωτική βάση των ΗΠΑ».

Πήγε για να πει ότι «δεν υπάρχει λόγος για αυτή την αντιπαράθεση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας «, άσχετα από το γεγονός ότι ο Ομπάμα θέλει έναν πόλεμο, οι ελεγκτές του στο Λονδίνο και στη Wall Street θέλουν πόλεμο, και θα τον κάνει αν δεν αποχωρήσει από τη θέση του».

«Οι ΗΠΑ είναι ήδη χρησιμοποιούν τις Φιλιππίνες ως στρατιωτική βάση για πόλεμο. Αυτό μπορεί να σταματήσει, πρέπει να σταματήσει, αλλά πρόκειται να πρέπει να σταματήσει εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε ο Billington.



from Lougantina-news http://ift.tt/1LOEchr
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου