Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΤΩΡΑ - Σάλος με Βαρουφάκη!

Συζητήσεις προκάλεσε την Κυριακή μία ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη στο Twitter, με την οποία απαντούσε στη φημολογία περί παραίτησής του!

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν πως ο υπουργός Οικονομικών δεν τις διέψευσε, αλλά τις χαρακτήρισε πρόωρες.

«Οι φήμες για την επικείμενη παραίτησή μου είναι (για πολλοστή φορά) κατάφωρα πρόωρες», έγραψε ο κ. Βαρουφάκης στο λογαριασμό του στο Twitter. Οταν ρωτήθηκε από άλλη χρήστη του Twitter μήπως η λέξη- κλειδί είναι το «πρόωρες», εκείνος προσπάθησε να το... σώσει, χρησιμοποιώντας μία φράση του Μάικλ Κέινς.

«''Μακροπρόθεσμα, όλοι είμαστε νεκροί''», Τ. Μ. Κέινς. (Στο μεταξύ, εκείνοι που νοσταλγούν τις ημέρες της Τρόικα έχουν κολλήσει μαζί μου ως υπουργό Οικονομικών)», της απάντησε ο κ. Βαρουφάκης.

Πρόκειται για ένα από τα γνωστά αποφθέγματα του Βρετανού οικονομολόγου, Τζον Μέιναρντ Κέινς, ο οποίος είχε πει «Αυτό το μακροπρόθεσμα είναι ένας παραπλανητικός οδηγός για τις τρέχουσες υποθέσεις. Μακροπρόθεσμα, είμαστε όλοι νεκροί. Η δουλειά των οικονομολόγων γίνεται πολύ εύκολη και δεν έχει χρησιμότητα, αν σε θυελλώδεις εποχές μπορούν μόνο να μας πουν ότι όταν η καταιγίδα γίνει μακρινό παρελθόν, ο ωκεανός θα είναι ήρεμος και πάλι».

Μετά πάντως από το θόρυβο που προκλήθηκε, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης και πως πρόκειται εξαρχής για μία ειρωνική τοποθέτηση του κ. Βαρουφάκη απέναντι στη φημολογία περί αυτού.
ΠΗΓΗ


from Lougantina-news http://ift.tt/1SOqfER
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου