Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Έρχεται ο "μεγάλος αδελφός" του υπουργείου Οικονομικών - Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο


Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια όχι μόνον ό,τι διαθέτουμε σε τράπεζες και θυρίδες, αλλά και ό,τι έχουμε μέσα στο σπίτι μας!  
Με βάση το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το νέο περιουσιολόγιο -αποκαλύπτει εφημερίδα– που έρχεται με νομοσχέδιο τον Δεκέμβριο, οι φορολογούμενοι θα πρέπει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 να δηλώσουν ό, τι μέχρι τώρα έχουν αφήσει αδήλωτο μέσω συγκεκριμένης ηλεκτρονικής φόρμας.
Τι μπαίνει στο μικροσκόπιο του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου:

Ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αυτοκίνητα και μηχανάκια, αεροσκάφη, μετοχές, καταθέσεις σε τράπεζες εσωτερικού-εξωτερικού, σκάφη αναψυχής, αμοιβαία κεφάλαια, εταιρικά μερίδια, έργα τέχνης, κοσμήματα, συλογές σπανίων αντικειμένων, τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες και… άλογα ιππασίας!
Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στο νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα μας χτυπάει την… πόρτα, όταν διαπιστώσει πως έχουν γίνει μεταβολές περιουσιακών στοιχείων οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα.
Αν δηλαδή, αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο ή ένα ακίνητο και το εισόδημά μας δεν το δικαιολογεί, τότε ανοίγει η μεγάλη πόρτα των ελέγχων οι οποίοι, μάλιστα, θα έχουν και αναδρομική ισχύ! Σε περιπτώσεις που η Εφορία κρίνει, τότε εκτός από κυρώσεις, θα γίνονται και κατασχέσεις…
πηγη


from Lougantina-news http://ift.tt/1Rerld2
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου