Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Τουρκίας σε περίπτωση πολέμου λένε αναλυτές


Παρά την δήλωση του Ρώσου Υπουργού Σ.Λαβρόφ ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία, λόγω του περιστατικού με την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού SU-24, πολλοί διεθνείς πολιτικοί αναλυτές διαφωνούν, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Οι ίδιοι συμφωνούν ότι η θέση της Τουρκίας στην εξέλιξη των γεγονότων στην Μέση Ανατολή θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μια στρατιωτική αντιπαράθεση με την Ρωσία . Η έναρξη ενός ρωσο-τουρκικού πολέμου δεν θα αφήσει άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα από ρωσικής πλευράς, για να κατασταλεί ταχύτατα και αποτελεσματικά η πρόθεση αντιστάσεως των Τούρκων .

Οι πιο ικανοί γεωπολιτικοί εμπειρογνώμονες συζητούν τις πιθανές συνέπειες της κατ΄ουσία , «εκτέλεσης» εκ μέρους της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στον συριακό ουρανό , σκοτώνοντας μάλιστα και δύο Ρώσους στρατιωτικούς.

Ένας εξέχων ισραηλινός πολιτικός επιστήμονας και στρατιωτικός εμπειρογνώμονας ο Yakov Kedmi αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τους λόγους που ώθησαν τον Ρ. Ερντογάν να δώσει εντολή επίθεσης στο ρωσικό πλήρωμα, λέγοντας ότι οι ενέργειες του Ερντογάν, και του Γεωργιανού Προέδρου Σαακασβίλι θα πρέπει να εξηγηθούν από έναν καλό ψυχίατρο.

Ο Kedmi με αυτήν την δήλωση κατέστησε σαφές ότι μπορούμε να περιμένουμε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ από τον Ερντογάν, ακόμα και την πιο απροσδόκητη πρόκληση . Η επίθεση εναντίον μιας χώρας ( Ρωσία) που αποτελεί πιθανόν την δεύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο, είναι μια καθαρή τρέλα . Είναι δύσκολο κάποιος να μην συμφωνήσει με τον Ισραηλινό ειδικό .

Σήμερα, σύμφωνα με το ισραηλινό ινστιτούτο όλα τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια και οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων «καθησυχάζουν» τα εκατομμύρια των τηλεθεατών ότι κανένας τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν πρόκειται να λάβει χώρα . Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο Β.Πούτιν, όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθεί η δραστηριότητα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Συρία αλλά, αντίθετα, θα ενταθούν ακόμη περισσότερο . Επιπλέον, θα ληφθούν μέτρα για το «κλείδωμα» του συριακού εναέριου χώρου από ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη, και θα συνεχιστεί το «σφυροκόπημα» των Τουρκμένων!

Η Τουρκία θα συνεχίσει να πετάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πάνω από συριακό έδαφος, και είναι θέμα χρόνου η κατάρριψη κάποιου τουρκικού αεροσκάφους από ρωσικό πύραυλο S-400 , ή από το καταδρομικό Moskva. Αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην κλιμάκωση της σύγκρουσης με την Τουρκία και την είσοδο τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό αναλυτή Pavel Felgenhauer σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία στην Συρία, δεν υπάρχει καμία ποιοτική ή ποσοτική στρατιωτική υπεροχή της Ρωσίας για την επιτυχή διεξαγωγή των εχθροπραξιών με το ισχυρότερο στρατό στην Ευρώπη, που είναι ο τουρκικός . Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον κ. Felgenhauer, η Ρωσία θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Αν συμβεί αυτό, ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα ξεκινήσει αμέσως . αφού το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα επιτεθούν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,το κομβικό σημείο των εξελίξεων ανάμεσα στις δύο χώρες εστιάζεται στην προσωπικότητα των δύο ηγετών τους. Και οι δύο είναι ισχυρότατες προσωπικότητες , οι οποίες θεωρούν τις χώρες πρωταγωνιστές και όχι κομπάρσους της διεθνούς πολιτικής σκηνής.

Μόνο που στην περίπτωση της Ρωσίας μιλάμε για μία υπερδύναμη, ενώ για την Τουρκία για μία περιφερειακή δύναμη με πολλά πάρα πολλά προβλήματα , κυρίως εσωτερικά. Η τεράστια διαφορά των συμφερόντων , η κάθοδο των Ρώσων στην Συρία αργά η γρήγορα θα φέρουν σε σύγκρουση τις δύο χώρες, αυτό συνομολογείται από όλους.

ΠΗΓΗ


from Lougantina-news http://ift.tt/1Q98tve
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου