Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Κρεμάστηκε από το αιρκοντίσιον του διαμερίσματoς 22χρονος φοιτητής στην Καλλιθέα! (ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΚ) – Αφιερωμένο στον κ.Τσίπρα, Παππά και Καμμένο το θέμα! Να πάνε να ζητήσουν συγγνώμη από την οικογένεια!





Ήταν το πρωί του Σαββάτου, όταν μια γυναίκα που ζει στην ακριβώς απέναντι πολυκατοικία από αυτήν του 22χρονου φοιτητή του Πάντειου Πανεπιστημίου, ανοίγει τα παραθυρόφυλλά της για να αντικρύσει το φως της ημέρας… 

Η εικόνα όμως εκείνο το πρωινό θα είναι πολύ διαφορετική… Θα είναι μια εικόνα που θα την σημαδέψει παντοτινά…





( ΦΩΤΟ Kallitheaonline.gr)

Κρεμάστηκε από το αιρκοντίσιον με ένα καλώδιο

Οδός Ιάσωνος 3 στην Καλλιθέα. Στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας σε ένα μικρό στενό, κάθετο στην κεντρική Θηβών, ένας 22χρονος φοιτητής από τις Σέρρες κρέμεται στο μπαλκόνι του, από μια αυτοσχέδια αγχόνη… Κανείς δεν γνωρίζει την ώρα που προέβει στο απονενοημένο διάβημα. Η γειτόνισσά του από την απέναντι πολυκατοικία, ανοίγει τα παντζούρια του παραθύρου της λίγο πριν τις 9 το πρωί του Σαββάτου. Το άψυχο σώμα του νεαρού κρέμεται από τις βάσεις του αιρκοντίσιον στο μικρό γωνιακό μπαλκονάκι του πρώτου ορόφου. Το πρόσωπό του είναι στραμμένο προς τον τοίχο και φαίνεται μόνο η πίσω μεριά του σώματός του.

Η γυναίκα σαστίζει αντικρίζοντας το θέαμα και μέσα στην σύγχυσή της περνάει το σώμα του 22χρονου για κούκλα. «Ένα κακόγουστο αστείο θα είναι», φαντάζεται, όμως το ένστικτό της την οδηγεί να κατέβει στον δρόμο και να χτυπήσει το κουδούνι του διαχειριστή της απέναντι πολυκατοικίας. Του ζήτησε να κατέβει να δει «κάτι». Ο διαχειριστής κατεβαίνει κάτω να δει τι συμβαίνει, αφού η γυναίκα ακούγεται αναστατωμένη. Κοιτώντας προς τα πάνω διαπιστώνει πως αυτό που κρέμεται από ένα καλώδιο δεν είναι κούκλα, αλλά το σώμα του 22χρονου νοικάρη του διαμερίσματος. «Δεν είναι κούκλα. Είναι ο …..» είπε και αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Τι λένε οι γείτονες για τον άτυχο 22χρονο

«Ήταν ένα ήρεμο παιδί και ευγενικό. Δεν ενοχλούσε την γειτονιά. Έμενε στο διαμέρισμα τους οδού Ιάσωνος τα τελευταία περίπου δύο χρόνια και σπούδαζε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Καμιά φορά για να βγάλει το χαρτζιλίκι του τραγουδούσε ή έπαιζε κάποιο μουσικό όργανο, εδώ στην Αθήνα. Ήταν καλλιτέχνης. Είχε ευαίσθητη ψυχή. Ήταν ψηλός, αδύνατος και πολύ συμπαθής. Καμιά φορά μαζεύονταν με την παρέα τους στο διαμέρισμά του, χωρίς ωστόσο να ενοχλούν. Διασκέδαζαν όπως όλοι οι νέοι της ηλικίας τους.

Είχε έρθει από τις Σέρρες και είχε ένα μικρό σκυλάκι μαζί του. Το σκυλάκι το πήρε μια κοπέλα το μεσημέρι του Σαββάτου. Κάποιοι είπαν ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα και πως είχε προσπαθήσει να ξανά κάνει απόπειρα άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Αν ισχύει, πως γίνεται να τον άφησαν να ζει μόνος του εδώ; Δεν ξέρουμε κι όλας αν αντιμετώπιζε προβλήματα στην σχολή του. Αυτά θα πρέπει να τα ερευνήσει όλα η αστυνομία. Το ζήτημα είναι πως ένα νέο παιδί πήρε μια τόσο φρικτή απόφαση. Η αστυνομία τον πήρε από εδώ νεκρό. Κρίμα… Έχουμε σοκαριστεί», ανέφεραν στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ οι γείτονες του 22χρονου.

Η ΕΡΤ έδινε «συμβουλές» για αυτόχειρες

Λίγες ώρες πριν ο 22χρονος κρεμαστεί στο μπαλκόνι του σπιτιού του και συγκεκριμένα στις 22.45 το βράδυ της Παρασκευής, η Κρατική Τηλεόραση πρόβαλε μια ταινία κινουμένων σχεδίων η οποία «πρότεινε» δεκάδες τρόπους σε δυστυχισμένους ανθρώπους για να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, αν και δεν συνδέει το περιστατικό με την προβολή της ταινίας, θεωρεί αδιανόητο η Κρατική Τηλεόραση και συγκεκριμένα η ΕΡΤ1, να προβάλει την συγκεκριμένη ταινία σε μια ώρα που μπορούν να παρακολουθούν χιλιάδες παιδιά και σε έναν λαό που η ψυχολογική του κατάσταση – λόγω εποχής – δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά από τους πρωταγωνιστές της εν λόγω ταινίας κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Μπουτίκ για αυτόχειρες». Η περίληψη έχει ως εξής: «Φανταστείτε μια πόλη όπου οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι, χωρίς καμία διάθεση για ζωή και η μόνη επιχείρηση που ανθεί είναι ένα κατάστημα που πουλά απαραίτητο εξοπλισμό για μια σωστή αυτοκτονία. Αυτή η οικογενειακή επιχείρηση ανθεί μέσα στην πιο ζοφερή μιζέρια των εποχών και εκεί μπορεί κανείς να βρει τα πάντα για να αυτοκτονήσει πιο εύκολα, από στιλέτο μέχρι εξωτικό δηλητήριο, παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις για τους πολίτες της κατάθλιψης και της απογοήτευσης. Αυτό είναι το μαγαζί της οικογένειας Τουβάς, το οποίο κρατά την παράδοση από το 1854.

Η επιχείρηση πήγαινε θαυμάσια, ώσπου ξαφνικά γεννιέται ο μικρότερος γιος του ιδιοκτήτη, ο Αλάν. Ένα παιδί, το οποίο είναι εκ γενετής είναι χαρούμενο και αισιόδοξο και κάνει όλους τους πελάτες να χαμογελούν. Τι θα απογίνει όμως η μπουτίκ τώρα που ο μικρός Αλάν κάνει τους πάντες να αισθάνονται καλύτερα»; Πρόκειται για κινούμενα σχέδια με σκοτεινό-gothic χαρακτήρα και μαύρο χιούμορ που θυμίζει «Οικογένεια Άνταμς» με λίγο από Τιμ Μπάρτον. Η ταινία κινουμένων σχεδίων βασίζεται στο βιβλίο του 2006 που έγραψε ο Γάλλος Jean Teulé.

Ρεπορτάζ: Μαρίλια Κούζου

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”


from Lougantina-news http://ift.tt/1XsXe6H
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου