Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

«Φτάνει πια»!!!

Και τώρα τι; Μετά το φιάσκο του Τσίπρα και την ανεκδιήγητη και άκρως διχαστική δήλωση που έκανε τι να περιμένουμε τους επόμενους μήνες;

Η απάντηση είναι «να τα περιμένουμε όλα μ’ αυτούς που μπλέξαμε». Διότι δεν έχει έρμα ένας άνθρωπος ο οποίος καλεί κάποιους άλλους, τους κάνει το τραπέζι, τους λέει ψέματα, τους βρίζει και μετά βγαίνει και τους εξευτελίζει κιόλας.



Αυτό ακριβώς έκανε ο πρωθυπουργός. Κάλεσε τους αρχηγούς για να τους πει να πέσουν στα τέσσερα, έχοντας την εμπειρία του Πάνου του αρχιστρατήγου. Και τι έκανε ο οικοδεσπότης; Βγήκε και τους έβρισε, τους κατηγόρησε για το δικό του φιάσκο, για τη δική του πολιτική ανεπάρκεια. Και προσέξτε ανακολουθία από έναν άνθρωπο που δείχνει να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πριν ένα χρόνο ακριβώς έβριζε τα ίδια κόμματα και τους εκπροσώπους τους ως Μερκελιστές, γερμανοτσολιάδες, μνημονιακούς και προδότες.

Ο ίδιος πουλούσε την αντιμνημονιακή πραμάτεια του και όταν τον καλούσε ο Σαμαράς να ψηφίσουν μαζί για Πρόεδρο, να μην πάει η χώρα σε εκλογές και να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, αυτός έκανε τον κουφό. Ποτέ δεν συναίνεσε, ούτε μια φορά δεν είπε μια καλή κουβέντα, κάθε στιγμή έκανε σαμποτάζ στην πατρίδα του.

Αυτός λοιπόν κάλεσε τώρα τα κόμματα να συμφωνήσουν σε προαποφασισμένες αλλαγές. Χωρίς να τους ρωτήσει, χωρίς καν να τους παρουσιάσει ένα βιώσιμο πρόγραμμα. Και όταν του γύρισαν την πλάτη αυτός τι έκανε; Έκανε διάγγελμα για να τους βρίσει ξανά και έβαλε και το ψεκασμένο μαντρόσκυλό του (ή σκυλάκι καναπέως για ένα κομμάτι από την πίτα της εξουσίας) να κατηγορήσει τον Σαμαρά και να απειλήσει ξανά με ειδικά δικαστήρια.

Μα καλά, αυτός ο κόσμος που είδε το χθεσινό θέατρο πώς μπορεί να αντέχει αυτό το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του; Πώς μπορεί να αφήνει να κυβερνά τη χώρα ένας άνθρωπος που είτε είναι ανίκανος είτε είναι προδότης; Διότι δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο. Τόσα λάθη, τόσες παλινδρομήσεις, τόσα ψέματα και τόση διαχειριστική ανικανότητα δεν μπορεί να είναι τυχαία. Εμείς μπορεί να λέμε ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί γιατί απλά δεν έχει τις ικανότητες, όμως, ίσως να κρύβεται κάτι πολύ χειρότερο. Η σκοπιμότητα της καταστροφής της χώρας η οποία όμως θα πληρωθεί με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πλέον η χώρα βαδίζει ξανά σε τεντωμένο σκοινί. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ρίξει την ευθύνη στους άλλους, όπως κάνει 10 μήνες τώρα. Ότι κι αν συμβεί από εδώ και στο εξής θα επιχειρείται να χρεωθεί στα υπόλοιπα κόμματα κι όχι στο χάος που προκάλεσαν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του.

Δύο είναι πλέον οι σταθμοί της κυβέρνησης, με άγνωστο χρονικό προσδιορισμό. Ο πρώτος είναι η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο θα έχει μέτρα που θα τσακίζουν τη μεσαία τάξη.

Ο δεύτερος θα είναι η κατάθεση του Ασφαλιστικού – λαιμητόμου για τις συντάξεις και πιθανώς για τις εισφορές χιλιάδων εργαζόμενων που θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα χωρίς να είναι σίγουροι ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, εφάπαξ ή ακόμη και υγειονομικές υπηρεσίες.

Αυτό που σχεδιάζεται στο Ασφαλιστικό είναι πλήρης εκθεμελίωση βασικών στοιχείων της ανταποδοτικότητας και της αλληλεγγύης των γενεών. Αποτελεί επίσης τη διάλυση της δημόσιας ασφάλισης προς όφελος της ιδιωτικής, για τους έχοντες βεβαίως.

Είναι η ώρα λοιπόν των βουλευτών οι οποίοι –και οι 300- αντιλαμβάνονται ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις αλλά ταυτόχρονα καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να πληρώσουν ξανά οι ίδιοι. Είναι η ώρα τους να ζητήσουν από τον Τσίπρα λογοδοσία. Γιατί δεν έκανε τίποτε για τη φοροδιαφυγή; Γιατί δεν έφερε τα δις που υποσχόταν από το κυνήγι των φοροφυγάδων; Γιατί γέμισε το δημόσιο με προσλήψεις; Γιατί έχει διαλύσει τον ιδιωτικό τομέα; Γιατί δεν έχει έρθει ούτε μια επένδυση; Γιατί δεν έχει ανοίξει ούτε μια θέση εργασίας; Γιατί οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι αλλά και οι άξιοι, οι άριστοι, οι δουλευταράδες έχουν στοχοποιηθεί και είναι τα επόμενα θύματα της κυβέρνησης της Αριστεράς;

Καλούνται να ψηφίσουν ασφαλώς με τη συνείδησή τους και χωρίς εξαρτήσεις και παιχνίδια πίσω από τις κουρτίνες. Αν θέλουν να συνεχιστεί αυτή η πνιγερή ατμόσφαιρα που βιώνει η χώρα θα στηρίξουν τον Τσίπρα τουλάχιστον 151. Αν όχι θα τον καταψηφίσουν και θα στείλουν σ’ αυτόν και τον άθλιο συνέταιρό του το μήνυμα ότι είναι πλέον ανεπιθύμητοι. Να παραιτηθούν και να αναλάβουν άξιοι. Σίγουρα υπάρχουν, δεν μπορεί να μη βρεθούν 20 άνθρωποι, πραγματικοί πατριώτες που θα αγωνιστούν για την Ελλάδα μας.

Αλλά όλοι οι Έλληνες πρέπει να φωνάξουν «φτάνει πια». Δεν πάει άλλο.

antinews.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/1Hzkt88
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου