Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Στην αντεπίθεση η Ζωή: Βολές κατά Τσίπρα και προαναγγελία νέου κόμματος


Για τα επόμενα πολιτικά της βήματα μίλησε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε πως έχει σκοπό να αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες και να στηρίξει ήδη υπάρχουσες. Όπως είπε, προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι διαθέσιμοι και αποφασισμένοι να συμβάλουν. «Έχουν δώσει εξετάσεις και είμαστε σε επαφή. Αλλά υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που ετοιμάζονται για να διεκδικήσουν τη ζωή και το μέλλον τους».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, δεν πρέπει να αφεθεί η κοινωνία στα νύχια και στα δόντια αυτών που την κατασπαράζουν. Για τον λόγο αυτό, όπως υποστήριξε δεν θα εγκαταλείψει ούτε το δικηγορικό της επάγγελμα αλλά ούτε και την πολιτική της δραστηριότητα.«Ειδικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που η κοινωνία είναι εγκαταλελειμμένη από όσους οφείλουν να την υπερασπιστούν. Έχω ήδη αναλάβει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για να αναδειχθούν νέες δυνάμεις, αλλά και σε επίπεδο εσωτερικό θα αναλάβω πρωτοβουλίες».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν δίστασε να απαντήσει σχετικά με την κατάργηση της Επιτροπής για το Χρέος λέγοντας πώς στην πολιτική όπως και στην ζωή πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια. «Αν ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Βούτσης έχουν οποιαδήποτε αντίρρηση στην Επιτροπή για το χρέος, τότε πεδίον δόξης λαμπρόν να τις διατυπώσουν.»

Όπως επεσήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου αντίλογος δεν έχει διατυπωθεί από κανέναν, ενώ την έναρξη των εργασιών ήταν παρών και ο νυν πρόεδρος της Βουλής. «Στην ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής ήταν παρών και ο πρωθυπουργός. Δεν έχει εξηγήσει ακόμη γιατί τα παραμέρισε και έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Δεν έχει απαντήσει γιατί τα θάβει. Δεν έχει απαντήσει γιατί με δειλό τρόπο προσπαθεί μέσω του Προέδρου της Βουλής να απαξιώσει την Επιτροπή».

Τέλος η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για την στάση του πρωθυπουργού ο οποίος δεν χρησιμοποίησε τα πορίσματα της επιτροπής λέγοντας «Γιατί δεν τον ρωτάει κανείς; Μια εβδομάδα μετά το πόρισμα, το ΔΝΤ παραδέχθηκε πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Τρεις εβδομάδες μετά το πόρισμα βγήκε η τελική έκθεση του ΔΝΤ που υπολογίζει το χρέος στο 200% του ΑΕΠ για την επόμενη διετία, που σημαίνει πως είναι απολύτως μη βιώσιμο. Ο κ. Τσίπρας υπογράφει συμφωνίες αποδεχόμενος ότι το χρέος είναι βιώσιμο κι αυτές είναι εγκληματικές επιλογές».

newsbomb.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/1HxQZay
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου