Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

ΒΡΥΧΑΤΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΛΛΑ… ΦΟΒΑΤΑΙ! Τι λέει για τη συνθήκη της Λωζάνης και των Σεβρών


H συνθήκη της Λωζάνης είναι μία συνθήκη που προκάλεσε πολλές ζημίες στην Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι αποτελεί και τη βασική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα στα νότια σύνορά της.

Μιλώντας στο προεδρείο σε τελετή για την 79η επέτειο του θανάτου του Ατατούρκ, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι αναγκάστηκαν να αποδεχτούν τους όρους της συνθήκης της Λωζάνης που τους έδιναν σύνορα λιγότερα από αυτά που ήταν διατεθειμένοι να αποδεχτούν. “Η Λωζάνη είναι μία συνθήκη που μαζί με οφέλη, είχε και πολλές απώλειες”, ανέφερε προσθέτοντας ότι “οι υποχωρήσεις που έγιναν με τον Εθνικό Όρκο ήταν η κυριότερη αιτία για τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρας μας σήμερα στα νότια σύνορά της”.

“Αν δεν ήταν αυτές οι υποχωρήσεις, δεν θα ήμασταν εδώ που ήμαστε. Αυτοί που μας πήγαν πίσω τότε με τον Εθνικό Όρκο, τώρα θέλουν να αφήσουμε στην άκρη ακόμη και τη Λωζάνη και να μας πάνε στη συνθήκη των Σεβρών. Αλλά υπάρχει κάτι που δεν ξέρουν: η σημερινή Τουρκία δεν είναι σαν τη χθεσινή Τουρκία», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

crashonline.gr/


from LN-news http://ift.tt/2AB6DAo
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου