Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ και ο Πρόεδρος κ.Δημήτριος Μιχάκης στηρίζουμε τον μαθητή που ύψωσε την Ελληνική Σημαία! Δείτε το έγγραφο φωτιά και…


… τις καταγγελίες προς την διευθύντρια και τους δασκάλους.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μείζον παιδαγωγικό και συνταγματικό ζήτημα για την Ελλάδα και την παιδεία των Ελλήνων μαθητών! 

Τι ζητά ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Μιχάκης να γίνει άμεσα!



Τομέας Παιδείας των Ελλήνων
13 Νοεμβρίου 2017

«Ανακοίνωση για την Ύψωση της Ελληνικής Σημαίας από Έλληνα Μαθητή «

Ίτε, παίδες Ελλήνων ελευθερούτε πατρίδα!

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ και ο Πρόεδρος Δημήτριος Μιχάκης εκφράζουμε τον έπαινο στον μαθητή του λυκείου που ύψωσε την Ελληνική σημαία στο λύκειό του την 27η Οκτωβρίου, ημέρα της εορτής της Ελληνικής σημαίας και παραμονή της Εθνικής Επετείου, που το Έθνος ημών των Ελλήνων είπε όχι στον ιταλικό φασισμό και στον γερμανικό ναζισμό, την στιγμή που δεν ύψωσαν στον ιστό της την Ελληνική σημαία, ως όφειλαν, ούτε η διεύθυνση του σχολείου επι πολλά έτη, ούτε οι » δάσκαλοι». Το γεγονός αυτό αποτελεί μείζον παιδαγωγικό και συνταγματικό ζήτημα για την Ελλάδα και την παιδέια των Ελλήνων μαθητών!

Βεβαίως συνιστούμε την προσοχή όσον αφορά την ασφάλεια του τρόπου να ανεβεί στον στύλο ο μαθητής, όμως θα επικεντρωθούμε στο γεγονός, ότι ενώ είναι αυτονόητη πράξη και βεβαίως υποχρεωτική για τους δασκάλους του σχολείου ή έπαρση σημαίας στον ιστό ιδίως κατά την εθνική εορτή και παρά το δυναμικό αίτημα των μαθητών, διακρίνουμε μία πολεμική εκ μέρους της διεύθυνσης αλλά και των δασκάλων που δεν έπραξαν το χρέος τους, έναντι της Ελληνικής σημαίας, του εθνικού μας συμβόλου αλλά και εναντίον των μαθητών ιδίως μετά την επιβολή ποινής στον μαθητή που ύψωσε τελικά την σημαία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και εφαρμογής του Δικαίου.

Για τους ως άνω λόγους, ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Μιχάκης, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας με αιτήματα πολύ σημαντικά, που αφορούν τα συγκεκριμένα γεγονότα υπερασπιζόμενος τον μαθητή που ύψωσε την Ελληνική Σημαία αλλά και το δικαίωμα όλων των μαθητών που συμπαραστάθηκαν στον συμμαθητή τους, ζητώντας να ακυρωθεί η ποινή της αποβολής και αντιθέτως να επανορθώσουν με έπαινο προς τον μαθητή αυτόν.

Έπαινο λοιπόν και φόρο τιμής αποτίουμε στους μαθητές του σχολείου που ζητούσαν την ύψωση της Ελληνικής Σημαίας και στον μαθητή που την ύψωσε, δηλώνοντας παράλληλα ότι η συμπεριφορά της διεύθυνσης αλλά και της σιωπής των δασκάλων είναι απαράδεκτη, αντιπαιδαγωγική, αντιεθνική, και βεβαίως παράνομη και αντισυνταγματική.

Μετά από όλα αυτά ο μαθητής που ύψωσε την Ελληνική σημαία και όλοι οι μαθητές του σχολείου που ζητούσαν την έπαρση της Ελληνικής σημαίας, έγιναν δάσκαλοι στους «δασκάλους» τους, αφού με την πράξη της ύψωσης της Ελληνικής σημαίας αλλά και με τις διαμαρτυρίες συμπαράστασης και την ανύψωση πολλών σημαιών εντός του σχολείου, δίδαξαν την σημασία του Ιερού μας εθνικού συμβόλου, της σημαίας όλων των Ελλήνων, που συμβολίζει την Ελευθερία της ευλογημένη μας Ελλάδος, ενώ επίσης έγιναν ένα ελπιδοφόρο μήμυμα της Νέας Γενιάς των Ελλήνων, που αντιστέκεται απέναντι στην παράνομη ανθελληνική και αντισυνταγματική εξουσία που πολεμά κάθε τί Ελληνικό.

Ίτε, παίδες Ελλήνων ελευθερούτε πατρίδα
ΕΛΛΗΝΕΣ
Τομέας Παιδείας των Ελλήνων

Για συμμετοχή στους ΕΛΛΗΝΕΣ , τον Τομέα παιδείας των Ελλήνων και την Συνταγματική Επιτροπή των Ελλήνων παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή στο τηλ: 693 89 19 677 και το email: ellhnes12@gmail.com
γιατί… μόνον ενωμένοι οι Έλληνες θα νικήσουμε!

Ακολουθεί σε κείμενο και σε επίσημη μορφή η επιστολή διαμαστυρία του Νομικού και Προέδρου των Ελλήνων κ. Δημητρίου Μιχάκη

Αθήνα 10 Νοεμβρίου 2017

ΕΛΛΗΝΕΣ
Δημήτριος Μιχάκης
Νομικός-Δικηγόρος
Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΕΣ
Τομέας ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΩΝ
τηλέφωνο επικ: 693 89 19 677
email: ellhnes12@gmail.com

Προς Γενικό Λύκειο Γαζίου Ηρακλείου

ΘΕΜΑ: « Ύψωση Ελληνικής Σημαίας από μαθητή του σχολείου σας και ακύρωση της ποινης της αποβολής »

κ. Ζαφειρούλα Λεμονή, διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Γαζίου

Μετα λύπης ενημερώθηκα εγώ, οι συνεργάτες μου αλλά και πανελλαδικώς και στο εξωτερικό, χιλιάδες Έλληνες, για το περιστατικό επιβολής της ποινής της αποβολής στον μαθητή που ύψωσε την Ελληνική σημαία παραμονή της Εθνικής Επετείου του Οχι, σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr, εφημερίδας « πρώτο θέμα » και άλλων εκατοντάδων μέσων ενημέρωσης.
Όπως ενημερωθήκαμε ο συγκεκριμένος μαθητης προέβη στην πράξη της υψώσεως της Ελληνικής σημαίας, λόγω της ανυπαρξίας Ελληνικής σημαίας στον ιστό του σχολείου ώς νομίμως οφείλατε να έχετε πράξει και ιδιαιτέρως την ιερή αυτή επέτειο όπου εορτάζουμε την Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων που είπαν το ΟΧΙ κατα των ναζιστών κατακτητών και όποιου επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία της πατρίδος μας, της Ελλάδος.

Σε αυτόν τον αγώνα γνωρίζετε καλά πως ιδιαιτέρως οι Κρήτες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα μας, από την απελευθέρωση κατά του οθωμανικού ζυγού, ως τον Μακεδονικό Αγώνα και την Μάχη της Κρήτης κατά των Γερμανών κατακτητών!
Η ύψωση της Ελληνικής σημαίας, συμβόλου της Ελευθερίας και Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδος και πάντων των Ελλήνων διαχρονικά, είναι το αυτονόητο για να τιμηθούν αυτοί οι αγώνες, ενώ επίσης έχετε και υποχρέωση εκ του νόμου να υπάρχει η Ελληνική σημαία στο δημόσιο σχολείο που υπηρετείτε και ανήκει στην Ελλάδα, σε όλους τους Έλληνες και την Ελληνική παιδεία και εκπαίδευση.

Ο μαθητής του σχολείου καλώς έπραξε λοιπόν και ύψωσε την σημαία της Πατρίδος μας της Ελλάδος στο σχολείο σας, εμπνεόμενος από την υγιή Εθνική του συνείδηση, την οποία θα πρέπει να εμπνέετε και να διδάσκετε στους Έλληνες μαθητές σύμφωνα με το το άρθρο 16 παρ. 2.: H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

Επιπλέον ο νόµος 1566/1985 στο άρθρο 1.1,περίπτωση α’ του νόµου ορίζει ότι: Η πρωτοβάθµια και η δευτεροβάθµια εκπαίδευση υποβοηθάει τους µαθητές « Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δηµοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δηµοκρατία, να εµπνέεται από αγάπη προς τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση και να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνείδησης είναι απαραβίαστη »

Με την τιμωρία δια της αποβολής του αξιέπαινου μαθητή λόγω της έπαρσης από τον μαθητή αυτόν της Σημαίας του έθνους των Ελλήνων κατά την περίοδο της Εθνικής μας επετείου και μάλιστα επι τέσσερα έτη μη υπαρχούσης σημαίας στο σχολείο υψωμένης, όχι μόνο δεν προάγετε την Εθνική συνείδηση των μαθητών και τα ιδεώδη της εθνικής ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, της Δημοκρατίας και της Πίστεως στην πατρίδα, ως οφείλετε εκ του Συντάγματος της Ελλάδος, του Νόμου και του προγράμματος λειτουργείας των σχολείων, αλλά υποθάλπτετε μία απειλή τιμωρίας στους Έλληνες μαθητές που συνδέονται με την Ελληνική σημαία αλλά και εμπνέονται από τις ανώτατες αρχές και αξίες που ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος, οι Νόμοι, η ένδοξη Ιστορία της Ελλάδος αλλά και η ψυχοσωματική υπόσταση και πεποίθηση που έχουν οι Έλληνες μαθητές και ο συγκεκριμένος. αλλά και όλοι εμείς οι Έλληνες πολίτες.

Επιπλέον για την συγκεκριμένη σας απόφαση τιμωρίας του μαθητή, δεν μπορείτε να φέρετε ως δικαιολογία την επικινδυνότητα της αναβάσεώς του στον στύλο ( πράγμα για το οποίο όντως θα πρέπει να προσεχθεί για λόγους ασφαλείας ) , διότι θα έπρεπε αφενός μεν, να διαχωρίσετε εντός της αποφάσεως, το ζήτημα αυτό της επικινδυνότητας της ανάβασης από την καθεαυτή πράξη της έπαρσης της σημαίας, ώστε να μήν υπάρχει σύγχυση και να μην παρεξηγείται επομένως και συνδέεται από τον Ελληνικό λαό, η συγκεκριμένη τιμωρία, ως ποινή για το κεντρικό γεγονός που είναι η έπαρση της σημαίας, αφ ετέρου δε, να αναφερθεί ρητά ότι η έπαρση σημαίας από τον μαθητή είναι μία αξιέπαινη πράξη αλλά ο τρόπος της ανάβασης στον στύλο ενέχει επικινδυνότητα ( αν υπάρχει θα το διαπιστώσετε εσείς ), χωρίς όμως ποινές και παραλειπόμενα για τον μαθητή. Επιπλέον, παρά τις αντιδράσεις από τα εκατομύρια Ελλήνων της Ελλάδος και του εξωτερικού για το γεγονός της τιμωρίας του μαθητή, εσείς και ο δάσκαλος που προέβη σε αυτήν την ενέργεια οφείλατε απαντήσεις πράγμα που δεν πράξατε εκ των θέσεών σας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, η μή ύπαρξη Ελληνικής σημαίας στο σχολείο έγινε πολλές φορές θέμα διαμαρτυρίας των μαθητών του σχολείου, πράγμα για το οποίο οφείλατε εσείς ως διευθυντής, αλλά και το συμβούλιο των δασκάλων, να μεριμνήσετε, για την έπαρση σημαίας στον ιστό του σχολείου, ώστε να αποφευχθεί η όποια δικαιολογημένη πλέον πράξη μαθητή σας, που αφορά την έπαρση της σημαίας και επομένως έχετε ευθύνη, διότι ο μαθητής οδηγήθηκε σε ανάβαση στο στύλο, με σκοπό την έπαρση της σημαίας και την εκπλήρωση του συνταγματικού δικαιώματoς των Ελλήνων μαθητών του σχολείου σας, ιδιαιτέρως την ημέρα της εθνικής μας επετείου, πράξη η οποία πηγάζει και συνδέεται άμεσα με την δική σας βαρύτατη παράλειψη έπαρσης σημαίας στον ιστό ( με βάση τις πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης.)

Ως εκ τούτων και μετά από τις χιλιάδες αντιδράσεις και την υποστήριξη προς το πρόσωπο του μαθητή από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες
Αιτούμασθε και σας καλούμε:
I. Να ακυρώσετε την ποινή της αποβολής για τον μαθητή που ύψωσε την Ελληνική σημαία κατα την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ
II. Να διαγραφεί από το βιβλίο ποινών.
III. Να διευκρινίσετε με επίσημη απάντησή σας το ζήτημα και τις συνθήκες στα μέσα ενημέρωσης και τον Ελληνικό λαό, ώστε να μην υπάρχουν ενδεχόμενες παρεξηγήσεις ή παραπληροφόρηση.
IV. Να μην καταγραφούν οι απουσίες του μαθητή που συνδέονται με την αποβολή.
V. Να διευκρινισθεί στους μαθητές του σχολείου το όλον ζήτημα και η σπουδαία σημασία της έπαρσης της σημαίας, του Εθνικού μας συμβόλου που συμβολίζει την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία!
VI. Να μας απαντήσετε εγγράφως εάν ευσταθεί η πληροφορία από τα μέσα ενημέρωσης, ότι δεν υπήρχε στον ιστό του σχολείου υψωμένη Ελληνική σημαία επί 4 έτη, αλλά και τις ημέρες του συμβάντος, παρα τις διαμαρτυρίες των μαθητών
VII. Τέλος να μας απαντήσετε για την έκβαση των ως άνω αιτημάτων μας.
Διατελούμε με καλή προαίρεση για το καλό του σχολείου και των μαθητών και την καλή έκβαση του όλου ζητήματος, σύμφωνα με τους νόμους της Πατρίδος μας και την προστασία της νεότητας και της αξιοπρέπειας του μαθητή.
Οι διαμαρτυρίες των μαθητών με τις Ελληνικές σημαίες που ύψωσαν και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, δηλώνει την υγιή Εθνική συνείδηση που έχουν στην καρδιά και τον νού τους, αλλά και το αίσθημα δικαίου και αλληλεγγύης προς τον συμμαθητή τους και θα πρέπει να εισακουσθούν.
Οι ΕΛΛΗΝΕΣ, Ως Συνταγματικός Θεσμός και Επιτροπή Προασπίσεως του Συντάγματος της Ελλάδος ( Συνταγματική Επιτροπή Ελλήνων ) και των συνταγματικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, εκπροσωπώντας χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην προστασία των δικαιωμάτων του συγκεκριμένου μαθητή που ύψωσε την Ελληνική σημαία.
Ο Πρόεδρος των ΕΛΛΗΝΩΝ
Δημήτριος Μιχάκης
Νομικός
ellhnes2012


from LN-news http://ift.tt/2idg6WV
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου