Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Απέσυρε το στρατό του από άσκηση του ΝΑΤΟ – Τι συνέβη


Την απόσυρση της Τουρκίας από άσκηση του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Νορβηγία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Προεδρος, αποσύρθηκε διαμαρτυρόμενος για έναν νορβηγικό πίνακα με εχθρικούς στόχους στον οποίο υπήρχε, όπως υποστήριξε, φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ και το δικό του όνομα. Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, έχουν ως εξής:

«Χθες προέκυψε ένα θέμα στην Νορβηγία. Ανήρτησαν έναν πίνακα των εχθρών. Σε αυτόν τον πίνακα υπήρχε φωτογραφία του Ατατούρκ και στην άλλη πλευρά το όνομά μου. Αυτοί ήταν στο στόχαστρο. Την ώρα που αυτό έγινε γνωστό, ο Αρχηγός του γενικού επιτελείου και ο υπουργός μας αρμόδιος για την ΕΕ, ήταν καθ” οδόν προς Καναδά. Με κάλεσαν. Με ενημερωσαν ότι πρόκειται για άσκηση του ΝΑΤΟ, ότι συμμετέχουμε με 40 στρατιώτες και ότι αποφάσισαν να τους αποσύρουν. Απάντησα και βέβαια να το κάνετε άμεσα μην περιμένετε καθόλου. Ακόμη κι αν αποσυρθούν οι εν λόγω στόχοι, να αποσυρθούν άμεσα οι 40 στρατιώτες μας. Δεν νοούνται τέτοια συμμαχία και τέτοιoı σύμμαχοι.»

Η «συγνώμη» του ΝΑΤΟ

Λίγο αργότερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ζήτησε συγνώμη από την Τουρκία.

«Ζητώ συγνώμη για την προσβολή. Το περιστατικό ήταν το αποτέλεσμα πράξεων ενός ατόμου και δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις του ΝΑΤΟ», εξήγησε ο Στόλτενμπεργκ σε γραπτή δήλωσή του. Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα πως αποσύρει τους τούρκους στρατιωτικούς που συμμετέχουν σ’ αυτή την άσκηση, η οποία διεξάγεται στη Νορβηγία και βασίζεται σε προσομοιώσεις σε υπολογιστή, υποστηρίζοντας ότι παρουσιάσθηκε ως «εχθρός» σε πίνακα της άσκησης αυτής. Το πρόσωπο, που εμπλέκεται στην υπόθεση και είναι ένας πολιτικός εργολάβος που είχε προσληφθεί από τη Νορβηγία και όχι εργαζόμενος του ΝΑΤΟ, αποσύρθηκε αμέσως από την άσκηση, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. Έγκειται στις νορβηγικές αρχές να αποφασίσουν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος του, πρόσθεσε. «Η Τουρκία είναι ένας προσφιλής σύμμαχος του ΝΑΤΟ, ο οποιoς συμβάλλει σημαντικά στη συμμαχική ασφάλεια», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ. Το νορβηγικό υπουργείο άμυνας και το νατοϊκό Joint Warfare Center στο Στάβανγκερ της Νορβηγίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

crashonline.gr


from LN-news http://ift.tt/2zTyRXe
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου