Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Δήλωση-σοκ μέσα από την Ελλάδα: "Εμείς θα αποκαταστήσουμε την Οθωμανική κληρονομιά!"


Όλα στον βωμό της "ελληνοτουρκικής φιλίας".

Αίσθηση προκαλεί η νέα τοποθέτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος για άλλη μία φορά προκαλεί με τα λεγόμενά του, για τα εθνικά θέματα.

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο των δηλώσεών του βρέθηκε η...διαφύλαξη της οθωμανικής κληρονομιάς, το στοιχείο της οποίας είναι έντονο στην κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη.

Εξυμνώντας την ελληνοτουρκική φιλία, ο Γ.Μπουτάρης τόνισε μεταξύ άλλων:

"Αυτό που κάναμε ήταν να καταστήσουμε ορατή την ιστορία και πάλι. Αυτή η ιστορία ήταν κρυμμένη. Ήταν κρυμμένη γιατί οι Έλληνες ήταν λανθασμένα πληροφορημένοι σχετικά με τους Τούρκους. Σκοπεύουμε να αποκαταστήσουμε και να ανοίξουμε στο κοινό τουλάχιστον πέντε ιστορικά κτίρια από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Εξάλλου δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον χωρίς να ξέρεις το παρελθόν".

Ο ίδιος, ξεχνώντας προφανώς την απαράδεκτη αντιμετώπιση των τουρκικών αρχών απέναντι στα ελληνορθόδοξα μνημεία στην γειτονική χώρα, προτρέπει τους Έλληνες να "αγκαλιάσουν" το παραπάνω εγχείρημα, κάνοντας ιδιαίτερα μνεία στις...αξίες της ελληνοτουρκικής φιλίας!

"Πάντα έλεγα πως είμαστε αδέρφια με τους Τούρκους. Έχουμε την ίδια ιστορία και την ίδια κουλτούρα. Πολεμήσαμε μεταξύ μας πολλές φορές αλλά πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν".

Για τον Δήμαρχο της συμπρωτεύουσας, όλες εκείνες οι μαύρες μέρες που πέρασε ο ελληνισμός στα χέρια των Οθωμανών θα πρέπει να ξεχαστούν, στο όνομα της "προόδου και της καλής γειτονίας".

Ευτυχώς για τον ίδιο, οι νεοέλληνες ξεχνούν εκνευριστικά εύκολα...

el.gr/


from LN-news http://ift.tt/2ADVRbY
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου