Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Το PLAN B του Σόιμπλε για το BREXIT: Τι θα κάνει με τη Βρετανία ώστε να κόψει το… κύμα ανεξαρτησίας



Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την διαπραγμάτευση με την Βρετανία και την αποχωρησή της από την ΕΕ, έχει εκπονήσει η Γερμανία και ο Βόλφκανγκ Σόϊμπλε, όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.Το σχέδιο συνοψίζεται σε οκτώ σελίδες υπό τον τίτλο «Γερμανική στρατηγική αναφορικά με το Brexit» και αναφέρεται στο πώς θα ενεργήσει η γερμανική κυβέρνηση και τι στάση θα κρατήσει, κατά τις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι Γερμανοί θα προσφέρουν μια διαδικασία “εποικοδομητικών διαπραγματεύσεων αποχώρησης”. Όμως η διαδικασία αποχώρησης θα είναι δύσκολη, κυρίως λόγω της εμπλοκής της Βρετανίας για παράδειγμα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Μετά την περίοδο των δύο ετών η γερμανική κυβέρνηση θα στοχεύσει σε μια συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο, έτσι ώστε αυτό να αποτελέσει τελικώς μια «συνδεδεμένη χώρα εταίρο».

Σύμφωνα πάντως με το οκτασέλιδο κείμενο η Μεγάλη Βρετανία δεν θα έχει «αυτόματη πρόσβαση στην κοινή αγορά», υπό τον φόβο να μην παροτρυνθούν άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Ολλανδία να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο μια λάθος αντιμετώπιση της Μεγάλης Βρετανίας σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις στην σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει «λάθος κίνητρα» στους άλλους λαούς.

«Η έκταση της τάσης μίμησης θα εξαρτηθεί από την αντιμετώπιση που επιφυλάξει η Ένωση στην Μεγάλη Βρετανία» αναφέρει το γερμανικό έγγραφο.



from Lougantina-news http://ift.tt/28TiWu3
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου