Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Νέα τουρκική κορβέτα με το όνομα TCG Burgazada στο «νερό»


Γιγαντώνεται το νέο τουρκικό ναυτικό και αριθμεί σήμερα 20 φρεγάτες και κορβέτες και 13 υποβρύχια, αποτελώντας μια αξιόλογη δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε μια οθωμανικών διαστάσεων τελετή το τουρκικό πολεμικό ναυτικό παρέλαβε την τρίτη κορβέτα του το Σαββατοκύριακο, με την ονομασία TCG Burgazada.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε κατά την τελετή δηλώνοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «πλησιάζουν» στην στρατιωτική αυτάρκεια. Η τρίτη κορβέτα της χώρας έρχεται οκτώ χρόνια μετά την κατασκευή της πρώτης, TCG Heybeliada, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Πρόκειται για το πρόγραμμα MILGEM, που αφορά την κατασκευή Κορβετών με εκτόπισμα περίπου 2.400 τόνων , οι οποίες εκτελούν ανθυποβρυχιακού τύπου καθήκοντα , θαλάσσιες περιπολίες, καθώς και αποστολές διάσωσης. Είναι εξοπλισμένες με ένα πυροβόλο 76 χιλιοστών και μια σειρά από πυραύλους και τορπίλες.



Με μέγιστη ταχύτητα 29 κόμβων, οι νέες τουρκικές κορβέτες διαθέτουν ακτίνα δράσης 3.500 ναυτικών μιλίων.

Τα τέσσερα επόμενα πλοία της κλάσης αυτής προβλέπεται σύμφωνα με τους Τούρκους αξιωματούχους να είναι «πιο προηγμένα και μεγαλύτερα με μήκος σκάφη», σύμφωνα και με το αμυντικό portal Defense News.

Η Άγκυρα θέλει να μειώσει την εξάρτησή της από ξένες ένοπλες δυνάμεις και ειδικά από τις ΗΠΑ , υλοποιώντας την δική της αυτόνομη πολιτική . Η χώρα παράγει σήμερα το 60% του αμυντικού εξοπλισμού της, σε σχέση με το 25% πριν από μια δεκαετία.

Εκτός από την ναυπήγηση των νέων κορβετών , ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα είναι σύντομα » σε θέση να ναυπηγήσει το δικό της αεροπλανοφόρο.» Για το σκοπό αυτό, ήδη συνεργάζεται με την ισπανική ναυπηγική εταιρία Navantia, και ετοιμάζεται να δαπανήσει πάνω από 1,5 δις $ σε μια ειδική πλατφόρμα ναυπήγησης .

Η Άγκυρα σχεδιάζει επίσης να επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στα συστήματα αεράμυνας που θα τοποθετηθούν κατά μήκος των συριακών συνόρων.

Χρησιμοποιώντας ραντάρ αντι-πυροβολικού και αυτοκινούμενα συστήματα αεράμυνας που σχεδιάστηκαν από Τούρκους ειδικούς της εταιρείας Aselsan, η Άγκυρα ελπίζει να αποκρούει τις ρουκέτες που εισέρχονται στις νότιες επαρχίες της, κυρίως από τη Συρία.

«Αυτές οι προσπάθειες θα ενισχύσουν και θα αναβαθμίσουν την ασφάλεια των συνόρων μας στην περιοχή», δήλωσε κυβερνητικός υπάλληλος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, στο Defense News.

Νεο-οθωμανικά σχέδια για κυριαρχία της Τουρκίας στην περιοχή , το θέμα όμως είναι ότι θα μείνουν απλά σχέδια και τίποτα παραπάνω. Ο λόγος έχει να κάνει με αντίληψη που έχουν αποκτήσει για την χώρα αυτή ΗΠΑ -Ρωσία-Κίνα με όλα τα σχέδια να παρουσιάζουν την χώρα αυτή ως «εμπόδιο» των δικών τους ηγεμονικών πλάνων.

pentapostagma.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/28Z9qXS
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου