Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ερντογάν: “Σκυλί που γαβγίζει αλλά φοβάται να δαγκώσει”! Τα απανωτά “χτυπήματα” που δέχτηκε



Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο σύμβουλος της κ. Μέρκελ , Uwe Corsepius χαρακτήρισε φωνασκίες τις απειλές του Ερντογάν πως αν δεν υπάρξει βίζα για τους Τούρκους δεν θα ισχύσει και η συμφωνία με την Ε.Ε.

Φαίνεται πως οι εκτιμήσεις του είναι σωστές, γιατί η Άγκυρα παρακολουθεί την παραβίαση των κόκκινων γραμμών της στην δυτική όχθη του Ευφράτη. Όπως είναι γνωστό είχε θέσει υπό την προστασία της την περιοχή Μενμπίς , η οποία ήταν η μόνη που δεν ελέγχονταν από τις δυνάμεις των Κούρδων. Το PYD-YPG σε συνεργασία με τις συμμαχικές δυνάμεις , με επικεφαλής τις ΗΠΑ, εισήλθαν στο Μενμπις . Η Άγκυρα παρακολουθεί από απόσταση την εκκένωση της περιοχής από τον ISIS.

Το ίδιο κάνει και στο Ιράκ, όπου το ΡΚΚ διεύρυνε το εύρος της περιοχής που ελέγχει. Οι δυνάμεις του από την περιοχή Καντίλ έφθασαν στο Σιντζάρ , βορειοδυτικά της Μοσούλης και όπως όλα δείχνουν ετοιμάζονται για την ανακατάληψη της πόλης.

Ο μεγάλος ηγέτης φωνάζει μεν αλλά φοβάται δε. Τηρεί πιστά την τουρκική παροιμία ¨φίλα το χέρι που δεν μπορείς να τσακίσεις¨. Με το πνεύμα αυτό έστειλε επιστολή στον Πούτιν και ζήτησε την βελτίωση των σχέσεων του με το Κρεμλίνο. Αναλογίστηκε βέβαια ότι η ζημία της χώρας του από την αλαζονεία του αγγίζει τα 20-25 δις. Ο εκπρόσωπος, όμως του Κρεμλίνου Dimitri Peskov δήλωσε ότι η επιστολή του Ερντογάν δεν χρήζει απάντηση. Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της επιστολής τόνισε:¨Κι εμείς επιθυμούμε την εξομάλυνση των σχέσεων μας, αλλά η Άγκυρα δεν κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες μετά την ρήψη του αεροσκάφους. Έτσι δεν είναι δυνατή η εξομάλυνση των σχέσεων μας¨.

Ένα χαστούκι για τον Πρόεδρο ήρθε και από το Ισραήλ. Αξιωματούχος της χώρας αναφερόμενος στις σχέσεις με την Άγκυρα δήλωσε: “Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς, κάποιον που επέλεξε για μοντέλο διακυβέρνησης του το καθεστώς των Ναζί”.

Άλλο ένα δείγμα της φωνασκίας του Ερντογάν είναι η οργή του για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γερμανική Βουλή. Παρά τις ρητορικές του κορώνες συνέχισε τις διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση μιας Βάσης στο Ιντιρλίκ στην Γερμανία. Οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν και η συμφωνία θα υπογραφεί σύντομα από τους υφυπουργούς άμυνας των χωρών.

Βέβαια , οι επιθέσεις του δεν στρέφονταν στην Καγκελαρία αλλά στους τουρκικής καταγωγής βουλευτές και κυρίως εναντίον του Οζντεμίρ Τζεμ. Για αυτό προωθεί τον Ρεμζί Αρου να ιδρύσει ένα κόμμα που θα απαρτίζεται και θα εκφράζει τους Τούρκους μετανάστες. Η σχετική αίτηση θα υποβληθεί στις 26 Ιουνίου και ο πρόεδρος του δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία του. Βέβαια, ξεχνά ότι εκεί είναι /Γερμανία και δεν είναι Βαλκάνια, όπου μπορεί να παίζει το ρόλο ζιζανίων για αλλότριους σκοπούς.

Πάντως θαυμάζει κανείς την ευλυγισία του Προέδρου. Για όλα τα κακά βρίσκει κι ένα εξιλαστήριο θύμα. Για την αποτυχημένη εξωτερική πολιτική επιρρίπτει ευθύνες στον Νταβούτογλου. Προφανώς θέλει να αλλάξει στάση κυρίως στο ζήτημα της Συρίας, όπου κερδίζουν οι Κούρδοι , κάτι που απειλεί άμεσα την Άγκυρα.
militaire.gr


from Lougantina-news http://ift.tt/23fD0fT
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου