Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλη παραδοχή από το ΝΑΤΟ: «Πιθανόν να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε σε επίθεση από τη Ρωσία!»


Τρόμος στη Συμμαχία από ενδεχόμενη ένταση με Μόσχα!

Την πιθανότητα αποτυχίας της άμυνας στην ανατολική Ευρώπη έπειτα από μία ρωσική επίθεση αναφέρει κεντρικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel με τίτλο «Σημαντικός κίνδυνος» και υπότιτλο «Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση, το ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι πιθανόν να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενη επίθεση από τη Ρωσία. Ανώτατα στρατιωτικά στελέχη ζητούν επιστροφή στη δομή διοίκησης του Ψυχρού Πολέμου».

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει τρομακτικές ελλείψεις σχεδόν σε όλους τους κρίσιμους τομείς. Μάλιστα, τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι ακόμα και η ικανότητα αποτελεσματικής ανάπτυξης της ομάδα άμεσης απόκρισης σε περίπτωση επίθεσης είναι αδύνατη.

Συνεχίζοντας, το Spiegel σχολιάζει ότι η απόρρητη έκθεση του ΝΑΤΟ από τις Βρυξέλλες παρουσιάζει μια εικόνα της συμμαχίας ανίκανης να ανταποκριθεί στο ενδεχόμενο επίθεσης από τη Ρωσία. Υπάρχει αδυναμία γρήγορης ανάπτυξης δύναμης, ενώ παράλληλα, υπάρχουν ελλείψεις σε αξιωματικούς και σε προμήθειες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Για αυτό ευθύνεται τόσο η πλευρά της Ουάσιγκτον, καθώς η νέα κυβέρνηση Τραμπ είναι «αλλεργική» σε οποιαδήποτε αύξηση δαπανών, αλλά και η ίδια η Ε.Ε., η στάση της οποίας απέναντι στη Μόσχα έχει δημιουργήσει ερωτηματικά στους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Βέβαια, συμπληρώνει το άρθρο, κανείς δεν πιστεύει ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε κάποιο μέλος της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας. Οι χώρες-μέλη, ωστόσο, πιστεύουν ότι μια αξιόπιστη άμυνα θα αποτρέψει τον Πούτιν να ασκήσει πολιτική πίεση σε χώρες της Αν. Ευρώπης, όπως η Εσθονία, η Λιθουανία και η Λετονία. Συνεπώς, τρία χρόνια μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, υπάρχει μια διαδικασία αναδιοργάνωσης στην αρχιτεκτονική δομή του ΝΑΤΟ, η οποία θα είναι ριζική και θα ομοιάζει με την δομή που είχε η Συμμαχία κατά τον Ψυχρό Πόλεμο.

makeleio.gr


from LN-news http://ift.tt/2gBQ7uY
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου