Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΟΙ ΚΑΥΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΗΣ CIA: Πως σχεδίαζε δολοφονίες ηγετών κρατών – Πόσα πλήρωναν τους εκτελεστές


Τα 2.891 ντοκουμέντα που αποχαρακτηρίστηκαν με αφορμή την δημοσιοποίηση στοιχείων για τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι,περιέχουν αποκαλύψεις φωτιά για την δράση της CIA.
Από τα αρχεία αυτά προκύπτει πως η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ σχεδίαζε δολοφονικές επιθέσεις κατά αρχηγών κρατών και συγκεκριμένα σε ντοκουμέντο του 1975 με τον τίτλο «Το Καλοκαίρι των Γεγονότων» (“Summer of Facts”) περιγράφεται το σχέδιο δολοφονίας του Φιντέλ Κάστρο,με «πόρους της μαφίας».

«Η επιτροπή διεπίστωσε ότι οι πράκτορες της CIA μετείχαν στο σχεδιασμό σ’ αυτή την χώρα με συγκεκριμένους πολίτες και άλλα άτομα για τη δολοφονία του Κάστρο. Η επιτροπή διεπίστωσε ακόμη ότι η CIA ενεπλάκη στην μεταφορά όπλων σε άτομα στη Δομηνικανική Δημοκρατία, που ήθελαν να σκοτώσουν τον Generalissimo Trujillo (ο οποίος είχε εμπλακεί προσωπικά σε μια προσπάθεια δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας)», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική καταχώρηση.

Από άλλα αρχεία του 1975 προκύπτει ότι ο αδελφός του JFK, ο Μπόμπι Κένεντι δεν συμφωνούσε να καταστρώνονται δολοφονικά σχέδια κατά του Κάστρο. Ο Μπόμπι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1968, όπως ο μεγαλύτερος αδελφός του, ήταν επίσης κάθετα αντίθετος σε συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών με τη μαφία.

«Βιολογικός πόλεμος» κατά της Κούβας
Η καταστροφή των καλλιεργειών στην Κούβα του Φιντέλ Κάστρο, με τη βοήθεια «βιολογικών μέσων», είναι επίσης ένα από τα θέματα που συζητούσαν οι πράκτορες της CIA, σύμφωνα με τα αποχαρακτηρισθέντα ντοκουμέντα του 1962.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και η αποκάλυψη ότι σ’ ένα σχέδιο της CIA για την ανατροπή του Κάστρο στην Κούβα προτείνεται η ρίψη από αέρος φυλλαδίων, που θα καλούσαν τους πολίτες να δολοφονήσουν ηγετικά στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Οι αμοιβές θανάτου
Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα για μια λίστα με τις αμοιβές για τα συμβόλαια θανάτου: οι Αμερικανοί πράκτορες πλήρωναν από 5.000-20.000 για το φόνο πληροφοριοδοτών και έως και 100.000 δολάρια για μέλη της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το ντοκουμέντο η CIA εξύφανε επίσης σχέδια δολοφονίας του ηγέτη του Κογκό, Πατρις Λουμούμπα και του ηγέτη της Ινδονησίας Σουκάρνο.


crashonline.gr


from LN-news http://ift.tt/2yZ8Ozk
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου