Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Τέσσερις τρόποι με τους οποίους μας Προειδοποιεί το Σώμα μας ΠΡΙΝ από ένα Καρδιακό Επεισόδιο.


Η καρδιακή προσβολή είναι μια πολύ σοβαρή ιατρική κατάσταση στην οποία εμποδίζεται η παροχή αίματος στην καρδιά, συνήθως με θρόμβο αίματος. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι εξαιρετικά σοβαρή και επικίνδυνη κατάσταση, οπότε βεβαιωθείτε ότι είστε όλοι έτοιμη σε περίπτωση που υποψιάζεστε καρδιακή προσβολή.

Η στεφανιαία νόσο, θεωρείται ως η κύρια αιτία των καρδιακών προσβολών. Αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται από φραγμένα αιμοφόρα αγγεία, δηλαδή αυτά που τροφοδοτούν την καρδιά. Είναι φραγμένα από πλάκες, κοινώς γνωστές ως αποθέσεις χοληστερόλης.
Πριν από μια καρδιακή προσβολή, μια από τις πλάκες εκρήγνυται, σχηματίζοντας ένα θρόμβο αίματος στο πλάι της ρήξης. Ο ίδιος θρόμβος μπορεί να περιορίσει ή να εμποδίσει εντελώς την παροχή αίματος στην καρδιά, η οποία τελικά προκαλεί καρδιακή προσβολή.

Είναι γενικά αποδεκτό ότι το κύριο σύμπτωμα μιας καρδιακής προσβολής είναι ο θωρακικός πόνος, όταν το στήθος μπορεί να αισθάνεται σαν να συμπιέζεται από ένα αντικείμενο ή να πιέζεται από κάτι βαρύ και ο πόνος μπορεί να πάει σε όλο το μήκος του στήθους στο σαγόνι, στο λαιμό, στην πλάτη και στα χέρια . Άλλα κοινά σημεία καρδιακής προσβολής είναι δύσπνοια, ζάλη, ναυτία και κρύος ιδρώτας.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν εκδηλώνεται κάθε καρδιακή προσβολή με πόνο στο στήθος ή ζάλη. Στην πραγματικότητα, το 25% όλων των καρδιακών προσβολών είναι σιωπηλές, πράγμα που σημαίνει ότι συμβαίνουν χωρίς κλασικά προειδοποιητικά σημάδια, όπως πόνο στο στήθος. Αυτό κάνει τους ανθρώπους να σφάλλουν την καρδιακή προσβολή τους με άλλες ιατρικές καταστάσεις και να μην αναζητούν άμεση ιατρική φροντίδα. Κατά συνέπεια, πολλές περιπτώσεις καρδιακής προσβολής καταλήγουν μοιραία.

Ο Δρ. Chauncey Crandall, ένας διαπρεπής Αμερικανός καρδιολόγος, πέρασε πολλά χρόνια δουλεύοντας στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καρδιά στέλνει προειδοποιητικά σημάδια δυνητικών στιγμών καρδιακής προσβολής, ήμερες και εβδομάδες πριν συμβεί.
Ακολουθούν ορισμένες από τις ενδείξεις αυτές:
1. Οίδημα
Πολλοί άνθρωποι έχουν υπερβολικά πρησμένα πόδια και αστραγάλους. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι τα καρδιακά προβλήματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν συσσώρευση υγρών σε αυτές τις περιοχές, προκαλώντας τους διόγκωση. Λόγω αυτής της κατακράτησης υγρών, μερικοί άνθρωποι μπορεί να χάσουν την όρεξή τους, αλλά να πάρουν βάρος.
2. Άγχος
Οι περισσότεροι ασθενείς που είχαν καρδιακή προσβολή, είχαν αναφέρει κρίσεις άγχους πριν από τη στιγμή του συμβάντος.
3. Πόνος σε άλλα μέρη του σώματος
Ο πόνος αρχίζει συνήθως στο στήθος και στη συνέχεια εξαπλώνεται στο σαγόνι, το λαιμό, τους ώμους, τους αγκώνες, τους βραχίονες και την κοιλιά. Ο πόνος στα χέρια είναι εξαιρετικά κοινό σημάδι καρδιακής προσβολής.
4. Βήχας
Μερικές φορές οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια βήχουν με φλέγμα, μια ουσία που μοιάζει με βλεννογόνο, η οποία μπορεί να είναι ακόμη και με αίμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα συχνό σε περίπτωση πνευμονίας και μολύνσεως των πνευμόνων. Ο βήχας προέρχεται από τη συσσώρευση υγρών στους πνεύμονες, γεγονός που καθιστά την αναπνοή πιο δύσκολη.
Σημείωση: ΠΟΤΕ μην αγνοείτε αυτά τα σημάδια, ελπίζοντας ότι θα φύγουν από μόνα τους. Σε περίπτωση που παραμείνουν για περισσότερο από δύο λεπτά, καλέστε το ασθενοφόρο. Αν δεν είστε αλλεργικοί στην ασπιρίνη, η λήψη μιας είναι μια καλή ιδέα.
Besthealthyguide


from LN-news http://ift.tt/2yLl4mz
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου