Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Ο Έλληνας που διχάζει την Αμερική, τώρα ανεπιθύμητος και στην Αυστραλία


Ιεροκήρυκας του μίσους, δηλητηριώδες τρολ ή ακροδεξιός προβοκάτορας;

Οι χαρακτηρισμοί που αποδίδουν στον ελληνικής καταγωγής οπαδό του Τραμπ, Μίλο Γιαννόπουλος, μόνο τιμητικοί δεν μπορούν να θεωρηθούν ενώ ο ίδιος φαίνεται να επωφελείται από την αμφιλεγόμενη περσόνα του που καθρεφτίζει την χαοτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Αμερική…


Τώρα ο Μίλο Γιαννόπουλος πρόκειται να περιοδεύσει τον Δεκέμβριο την Αυστραλία, αλλά ήδη έχουν ξεσηκωθεί πολλοί και ζητούν να απαγορευτεί η επίσκεψή του.

Μέχρι χθες είχαν συγκεντρωθεί περίπου χίλιες υπογραφές με τις οποίες ζητείται από τον υπουργό Μετανάστευσης να τον χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο στη χώρα και να του απαγορεύσει την είσοδο.

Πάντως, ο πρώην αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Μαρκ Λέιθαμ, διαφωνεί και κατηγορεί κάποιους ότι θέλουν να επιβάλουν φίμωτρο στον Γιαννόπουλο καθώς οι απόψεις του δεν τους βρίσκουν σύμφωνους.

Ο Μίλο Γιαννόπουλος γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1984 στην Αθήνα. Ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μητέρα του Βρετανίδα. Όταν οι γονείς του χώρισαν, μετακόμισε με τη μητέρα του στο Κεντ της Βρετανίας και εκεί μεγάλωσε. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ, αλλά το εγκατέλειψε πριν πάρει πτυχίο.
Λατρεύει κυριολεκτικά το χώμα που πατάει ο Τραμπ και τον αποκαλεί … «μπαμπάκα» (daddy) κυρίως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, ενώ πολλές φορές έχει δηλώσει πως αν και δεν είμαι γιος του, θα μπορούσα να είμαι.

Νάρκισσος, με σχεδόν αρρωστημένη αυτοπεποίθηση και ακραίες ιδέες, ο Μίλο Γιαννόπουλος αυτοπροσδιορίζεται ως εξής στη σελίδα του στο Facebook: «Ο Milo Yiannopoulos είναι ένας από τους πιο γνωστούς σχολιαστές για την τεχνολογία και τα media στην Ευρώπη. Γράφει για την κουλτούρα του internet, τα video games, την τεχνολογία, τα social media, το φαινόμενο της κοινωνικής δικαιοσύνης και πόσο ωραία είναι τα μαλλιά του».

Άλλοτε αλαζόνας άλλοτε εκνευριστικός, ο Μίλο Γιαννόπουλος παίρνει ευθέως εχθρική θέση απέναντι σε θέματα που έχουν να κάνουν με θεμελιώδεις δημοκρατικές κατακτήσεις και ανθρώπινα δικαιώματα. Στην εποχή που οι οπαδοί της Κου Κλουξ Κλαν, δεν κρύβονται πίσω από μυτερές λευκές κουκούλες αλλά δείχνουν πεντακάθαρα το πρόσωπό τους στο διαδίκτυο, ο Γιαννόπουλος δεν διστάζει να υποστηρίξει ότι οι μουσουλμάνοι και οι Λατινοαμερικανοί υποβαθμίζουν σημαντικά την κουλτούρα των λευκών Αμερικανών…

Πολύ συχνά αυτοαναιρείται και ως γνήσιο τρολ διχάζει και διχάζεται. Στα άρθρα που γράφει υπερασπίζεται την εναλλακτική δεξιά, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι στα αλήθεια ρατσιστικές οι απόψεις της, απλώς οι κήρυκές της υιοθετούν προκλητικό λόγο για να απαντήσουν στην καταπίεση της αριστερής ελίτ.

Γνωρίζοντας ότι ακόμη και η κακή δημοσιότητα είναι ωφέλιμη, αρκεί να ξέρεις να την χρησιμοποιήσεις, αρκετές είναι οι φορές που έχει αναφέρει ότι η κοινωνία θα ήταν καλύτερη αν οι γυναίκες είχαν λιγότερες ευκαιρίες και αν οι Αφρικανοί καταλάβαιναν ότι έχουν χαμηλότερη νοημοσύνη από τους λευκούς…

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΣΗΣ

Ποτέ δεν θα πάρει ξεκάθαρα άποψη για κάτι καθώς στα «επικίνδυνα» θέματα αυτοαναιρείται. Την ίδια τακτική ακολουθεί και με τη σεξουαλικότητά του. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πώς επέλεξα να γίνω gay. Ήταν από αντίδραση στους γονείς μου που ανήκαν στη λευκή μεσαία τάξη – κάποια μέρα, όταν ήμουν 15, μπήκαν στην κρεβατοκάμαρά μου και με βρήκαν στο κρεβάτι με ένα μαύρο έμπορο ναρκωτικών». Πρόκειται για απόσπασμα από άρθρο του με το οποίο ανακοινώνει ότι… παύει να είναι ομοφυλόφιλος, γιατί αυτό δεν συνιστά πλέον επαναστατική πράξη. «Ήρθε η ώρα να γίνω ένας λευκός straight άνδρας», εξηγεί, «διότι στην εποχή μας είναι πιο εύκολο πια να είσαι gay».

Στο ίδιο πνεύμα, έχει υποστηρίξει σοβαρά ότι «η καταφατική αποδοχή του LGBTQ κινήματος και των δικαιωμάτων του, είναι μια αντιστροφή ρατσισμού». Όσο για το αν είναι ρατσιστής… «Προφανώς και δεν είμαι. Έχω πάει με πολλούς μαύρους άντρες».

Οι εμπρηστικές και ακροδεξιές αναρτήσεις του, ωστόσο, πέρυσι τον Ιούλιο ανάγκασαν τη διοίκηση του Twitter να διαγράψει τον λογαριασμό του μετά τις ρατσιστικές αναρτήσεις του για τη Λέσλι Τζόουνς, μια από τις πρωταγωνίστριες της ταινίας «Ghostbusters»!

Ο Γιαννόπουλος είναι παιδί της ψηφιακής εποχής και κατέχει καλά το εν λόγω «άθλημα». Η ενασχόλησή του με τα videogames ήταν αυτή που εκτόξευσε τη φήμη του και τον έκανε από άσημη φωνή στα blog, περσόνα με επιρροή στη σύγχρονη Αμερική.

Διέκοψε δύο φορές τις σπουδές του σε πανεπιστήμιο της Βρετανίας όπου μεγάλωσε και δημιούργησε το διαδικτυακό περιοδικό του μέσω του οποίου προωθούσε τα γεμάτα δηλητήριο άρθρα του.

Φαινόμενο της εποχής των social media ή ένα απλό «πιόνι» στα χέρια μιας στρεβλής πολιτικής; Ό,τι από τα δύο και αν συμβαίνει, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Αμερική συνηθίζει όλο και περισσότερο στη ρητορική μίσους και άνθρωποι σαν τον Μίλο Γιαννόπουλο, θα κάνουν όλο και συχνότερα στο εξής την εμφάνισή τους…

crashonline.gr


from LN-news http://ift.tt/2yklrVL
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου