Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Οι Τούρκοι ανοίγουν περάσματα στον Φράχτη του Έβρου και περνάνε οι «πρόσφυγες»


Ο φράχτης μήκος δέκα χιλιομέτρων που υψώθηκε στον Έβρο το 2012 λειτούργησε αποτρεπτικά για τους «πρόσφυγες» οι οποίοι χρησιμοποιούσαν την συγκεκριμένη διαδρομή για να εισέρχονται παρανόμως στην χώρα μας και από τότε χρησιμοποιούν την θαλάσσια οδό.

Τώρα όμως κάποιοι έσκαψαν κάτω από τον φράχτη και δημιούργησαν πέρασμα.

Η τουρκική εφημερίδα «Edirnehaberci» το δικαιολογεί γράφοντας πως οι κάτοικοι έσκαψαν στο σημείο αυτό γιατί περιμένουν ισχυρές βροχοπτώσεις και έτσι θα αποφευχθούν οι πλημμύρες. Εδώ και χρόνια η περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία και την Βουλγαρία πλημμυρίζει κάτω από τέτοιες συνθήκες αλλά αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν γίνει.

Το ποιοι έσκαψαν το πέρασμα δεν είναι γνωστό, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι αποτελεί τακτική της Τουρκίας για δύο λόγους. Αφενός να γεμίσει την χώρα μας και την Ευρώπη γενικότερα με «πρόσφυγες» μουσουλμανικού θρησκεύματος και αφετέρου για να αποφύγει τις κατηγορίες και την καταδίκη της διεθνούς κοινής γνώμης για τα δυστυχήματα που θα συμβούν όταν οι Τούρκοι δουλέμποροι θα περνούν από το Αιγαίο τους «πρόσφυγες» και λόγω κακοκαιρίας θα τους αφήνουν να πνιγούν όπως έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια.

Εκτός και αν υπάρχουν και άλλες σκοπιμότητες τις οποίες το ελληνικό κράτος οφείλει να τις ερευνήσει….

elkosmos.gr


from LN-news http://ift.tt/2gKMYJf
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου