Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Μετά από πρόσκληση Παυλόπουλου


Την Αθήνα αναμένεται να επισκεφτεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, αποδέχθηκε πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, την οποία μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία τις προηγούμενες ημέρες.
Εως τώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της επίσκεψης, που ωστόσο τοποθετείται χρονικά περί τα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου, το αργότερο.

Οπως είχε δηλώσει ο κ.Κοτζιάς σύμφωνα με πηγές του ΚΥΠΕ: «Ο Ερντογάν είναι καλοδεχούμενος. Ο κ. Παυλόπουλος τον περιμένει με μεγάλη χαρά».

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είχε την Τρίτη συνάντηση στην Άγκυρα με τον Ταγίπ Ερτογάν στον οποίο έκανε και την επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα. Η συνάντηση κράτησε περίπου 40 λεπτά. Πριν την συνάντηση του με τον Ερτογάν, ο Νίκος Κοτζιάς είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι συζήτησαν με τον Νίκο Κοτζιά τα βήματα που μπορούν να γίνουν στο Κυπριακό και πότε μπορούν να γίνουν. Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου η τ/κ πλευρά και η Τουρκία συζητούν άλλωστε τα βήματα που μπορούν να γίνουν, ιδιαίτερα μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία και πρέπει να συνεχίσουν να το πράττουν. Ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξή της στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας παρά το ότι δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία στο Κυπριακό.

Ο Έλληνας Υπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου δεν έκανε καμιά αναφορά στο Κυπριακό. Ανέφερε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και ότι καλούν τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Ελλάδα. Ανακοίνωσαν επίσης ότι το Φεβρουάριο του 2018, θα πραγματοποιηθεί Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ


from LN-news http://ift.tt/2i63LmH
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου